A plătit mai bine 10 ani impozit pentru o maşină inexistentă!

A plătit mai bine 10 ani impozit pentru o maşină inexistentă!

 Adina Dascalu  

O botoşăneancă, acum în vârstă de 74 de ani, a plătit timp de 14 ani impozit pentru o maşină pe care nu a avut-o niciodată. Adina Dascălu a aflat luna trecută că deţine un autoturism, pentru care a rămas în urmă cu plata impozitului.

Femeia figurează în evidenţele Direcţiei deTaxe şi Impozite Locale ca fiind posesoarea unui autotursim marca Dacia, încă din anul 1992, în realitate nefiind însă aşa.

Timp de 14 ani, din 1992 şi până în 2006, botoşăneanca şi-a plătit conştiincioasă dările către bugetul local, fără a-şi da seama că în suma pe care o plăteşte este inclus şi impozitul pentru maşină.

Surpriza mare a avut-o femeia luna trecută, când a primit pensia şi a observat că este mai mică cu 114 lei, decât trebuia în mod normal.

Adina Dascălu a aflat cu stupoare că i s-a pus poprire pe pensie, pe motiv că din 2006 nu a mai achitat impozitul pe maşină. Femeia şi-a amintit că a primit somaţii de plată în trecut, dar a crezut că este o greşeală.

Ar fi fost bine să fi avut maşină. Nu am avut nici carnet. Nici eu şi nici soţul meu. Băiatul a avut maşină, dar pe numele lui. Nu pe numele meu. Am aflat în momentul în care am luat pensia. Am văzut că nu mi-au dat pensia întreagă. Am mers la Taxe şi Impozite şi mi-au spus: pentru maşină doamnă! Dar eu am maşină? Mi-a spus că acolo sunt trecută cu maşină. Nu am avut niciodată maşină şi de acum nici nu o să mai am. Cum poate să-mi oprească mie aşa ceva, a spus Adina Dascălu.

Femeia a povestit că de la Direcţia de Impozite şi Taxe i s-a spus că dacă plăteşte datoria de 400 de lei, i se va da o adeverinţă, cu care mai apoi să meargă la Casa de Pensii, pentru a i se ridica poprirea.

De cealaltă parte, reprezentanţii Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale susţin că ei au preluat în anul 2002 toată baza de date de la Administraţia Financiară, iar familia Dascălu figurează cu un autotursim Dacia. Mai mult decât atât, în urma verificărilor s-a constatat că această familie a mai avut două autoturisme Dacia în 1994 şi 1995, despre care femeia nu are habar.

Doamna Dascălu Adina figurează în evidenţele noastre fiscale cu o datorie la impozitul pe mijloacele de transport. I s-a făcut somaţie. Am aşteptat ca doamna să se prezinte la noi pentru clarificarea situaţiei de neplată. Întrucât nu s-a făcut nicio obiecţie asupra somaţiei noastre, în data de 28 martie s-a instituit o poprire pe pensie. Datoria este de sub 400 de lei. În anul 2006 avem ultima plată voluntară făcută de doamna Dascălu. Această maşină este înregistrată la noi încă din perioada când încasarea impozitelor şi taxelor era făcută de Administraţia Finanţelor Publice. Noi nu ne puteam sesiza dacă doamna are sau nu maşină atâta timp cât nu a venit să depună vreo contestaţie asupra unei somaţii făcută de noi. Această maşină este înregistrată din 5 decembrie 1992 la noi în evidenţă, a spus Dumitru Neamţu, director adjunct al Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
110

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
247

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
113

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...