A murit Liviu Pânzariu, cel mai sărac dintre botoşăneni, cel mai bogat dintre oameni! VIDEO

A murit Liviu Pânzariu, cel mai sărac dintre botoşăneni, cel mai bogat dintre oameni! VIDEO

 LIVIU PÂNZARIU  

A fost mereu în mijlocul comunităţii, dar a plecat dintre noi într-o tăcere dureroasă. Nu e botoşănean care să nu îl fi văzut măcar o dată, fie că vorbim despre expoziţii, lansări de carte, simpozioane, concerte ale Filarmonicii sau spectacole de teatru.

Fără să fie un interlocutor strălucit, mai degrabă tolerat de lumea culturală, Liviu Pânzariu a trecut discret printre noi, cu răbdarea demnă de un mare iubitor de cultură.

Avea o memorie fantastică, o cultură muzicală aproape de geniu, nu de puţine ori surprinzând cu informaţii enciclopedice în varii domenii.

Era absolvent al Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii "Al.I. Cuza" Iaşi, specializarea rusă-franceză, pe care a absolvit-o în anul 1980.

Domnul profesor, aşa cum îi spuneau mulţi dintre cunoscuţi, a murit în perioada Crăciunului, la sfârşitul anului 2013. Singur, fără familie şi prieteni alături. Trupul neînsufleţit a odihnit mai bine de o săptămână la Morga Spitalului Judeţean, până pe 7 ianuarie, când Primăria Botoşani l-a înmormântat pe cel mai sărac dintre botoşăneni, dar cel mai bogat dintre oameni!

Dumnezeu să îl odihnească alături de îngeri şi să îi dăruiască liniştea care i-a lipsit alături de noi, căldura pe care nu a găsit-o printre oameni. Acolo unde se află, va asculta simfoniile pe care atât de mult le-a iubit!

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
10

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...

Probleme penale pentru o tânără șoferiță din Suceava după ce a achiziționat mașina de la un botoșănean!

astăzi, 08:04
146

Polițiștii care efectuau activități de control trafic rutier pe raza satului Voievodeasa, comuna Sucevița, județul Suceava, au oprit pentru control un autoturism Renault Megane Scenic.La vol...

Olimpicii fotbaliști din Botoșani, pe podium la faza zonală a competiției! (Foto)

astăzi, 07:34
170

Echipele reprezentative ale județului Botoșani, care s-au calificat la această fază a competiției, s-au întors acasă cu rezultate remarcabile.”Atât băieții, cât și...