A murit Liviu Pânzariu, cel mai sărac dintre botoşăneni, cel mai bogat dintre oameni! VIDEO

A murit Liviu Pânzariu, cel mai sărac dintre botoşăneni, cel mai bogat dintre oameni! VIDEO

 LIVIU PÂNZARIU  

A fost mereu în mijlocul comunităţii, dar a plecat dintre noi într-o tăcere dureroasă. Nu e botoşănean care să nu îl fi văzut măcar o dată, fie că vorbim despre expoziţii, lansări de carte, simpozioane, concerte ale Filarmonicii sau spectacole de teatru.

Fără să fie un interlocutor strălucit, mai degrabă tolerat de lumea culturală, Liviu Pânzariu a trecut discret printre noi, cu răbdarea demnă de un mare iubitor de cultură.

Avea o memorie fantastică, o cultură muzicală aproape de geniu, nu de puţine ori surprinzând cu informaţii enciclopedice în varii domenii.

Era absolvent al Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii "Al.I. Cuza" Iaşi, specializarea rusă-franceză, pe care a absolvit-o în anul 1980.

Domnul profesor, aşa cum îi spuneau mulţi dintre cunoscuţi, a murit în perioada Crăciunului, la sfârşitul anului 2013. Singur, fără familie şi prieteni alături. Trupul neînsufleţit a odihnit mai bine de o săptămână la Morga Spitalului Judeţean, până pe 7 ianuarie, când Primăria Botoşani l-a înmormântat pe cel mai sărac dintre botoşăneni, dar cel mai bogat dintre oameni!

Dumnezeu să îl odihnească alături de îngeri şi să îi dăruiască liniştea care i-a lipsit alături de noi, căldura pe care nu a găsit-o printre oameni. Acolo unde se află, va asculta simfoniile pe care atât de mult le-a iubit!

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sistem de monitorizare a prețurilor la carburanți

astăzi, 18:23
74

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi un Memorandum privind crearea unui sistem de monitorizare a preţurilor pentru carburanţi.Platforma de monitorizare a preţurilor pentru carburan...

Botoşănean trimis în judecată de DIICOT după ce a folosit cardul firmei pentru a face cumpărături!

astăzi, 16:15
822

Un tânăr din judeţul Botoşani a ajuns să fie trimis în judecată de procurorii DIICOT  pentru “acces ilegal într-un sistem informatic” şi “efectuarea de o...

Vrei să devii jandarm? Inspectoratul de Jandarmi Botoşani face recrutări

astăzi, 13:34
1143

Pentru anul de învăţământ 2017-2018, Jandarmeriei Române i-au fost aprobate în vederea scoaterii la concurs locuri în instituţiile de învăţământ postli...