A murit Liviu Pânzariu, cel mai sărac dintre botoşăneni, cel mai bogat dintre oameni! VIDEO

A murit Liviu Pânzariu, cel mai sărac dintre botoşăneni, cel mai bogat dintre oameni! VIDEO

 LIVIU PÂNZARIU  

A fost mereu în mijlocul comunităţii, dar a plecat dintre noi într-o tăcere dureroasă. Nu e botoşănean care să nu îl fi văzut măcar o dată, fie că vorbim despre expoziţii, lansări de carte, simpozioane, concerte ale Filarmonicii sau spectacole de teatru.

Fără să fie un interlocutor strălucit, mai degrabă tolerat de lumea culturală, Liviu Pânzariu a trecut discret printre noi, cu răbdarea demnă de un mare iubitor de cultură.

Avea o memorie fantastică, o cultură muzicală aproape de geniu, nu de puţine ori surprinzând cu informaţii enciclopedice în varii domenii.

Era absolvent al Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii "Al.I. Cuza" Iaşi, specializarea rusă-franceză, pe care a absolvit-o în anul 1980.

Domnul profesor, aşa cum îi spuneau mulţi dintre cunoscuţi, a murit în perioada Crăciunului, la sfârşitul anului 2013. Singur, fără familie şi prieteni alături. Trupul neînsufleţit a odihnit mai bine de o săptămână la Morga Spitalului Judeţean, până pe 7 ianuarie, când Primăria Botoşani l-a înmormântat pe cel mai sărac dintre botoşăneni, dar cel mai bogat dintre oameni!

Dumnezeu să îl odihnească alături de îngeri şi să îi dăruiască liniştea care i-a lipsit alături de noi, căldura pe care nu a găsit-o printre oameni. Acolo unde se află, va asculta simfoniile pe care atât de mult le-a iubit!

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

4.3 milioane de români stau degeaba. Din ajutorul social și alocații iau cât ar lua dacă ar munci cu ziua

astăzi, 08:08
36

Într-o ţară ca România, care se confruntă cu o uriaşă criză a forţei de muncă, peste 4 milioane de oameni apţi să lucreze preferă să stea cu mâinile în sân ş...

Congresul Național de Drumuri de la Iași s-a terminat cu o vizită de lucru pe drumul Târgu-Frumos - Botoșani

astăzi, 07:47
92

Congresul National de Drumuri si Poduri, organizat la Iasi, a reunit sute de specialisti din toata tara. Timp de patru zile, participantii au dezbatut subiecte de interes pentru infrastructura ru...

LUNI: Județul Botoșani, sub atenționare de COD GALBEN!

Duminică, 23 Septembrie 2018
3110

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de tip COD GALBEN, valabilă luni, 24 septembrie, între orele 10.00 - 23.00, zonele afectate fiind Oltenia, Moldov...