A murit Liviu Pânzariu, cel mai sărac dintre botoşăneni, cel mai bogat dintre oameni! VIDEO

A murit Liviu Pânzariu, cel mai sărac dintre botoşăneni, cel mai bogat dintre oameni! VIDEO

 LIVIU PÂNZARIU  

A fost mereu în mijlocul comunităţii, dar a plecat dintre noi într-o tăcere dureroasă. Nu e botoşănean care să nu îl fi văzut măcar o dată, fie că vorbim despre expoziţii, lansări de carte, simpozioane, concerte ale Filarmonicii sau spectacole de teatru.

Fără să fie un interlocutor strălucit, mai degrabă tolerat de lumea culturală, Liviu Pânzariu a trecut discret printre noi, cu răbdarea demnă de un mare iubitor de cultură.

Avea o memorie fantastică, o cultură muzicală aproape de geniu, nu de puţine ori surprinzând cu informaţii enciclopedice în varii domenii.

Era absolvent al Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii "Al.I. Cuza" Iaşi, specializarea rusă-franceză, pe care a absolvit-o în anul 1980.

Domnul profesor, aşa cum îi spuneau mulţi dintre cunoscuţi, a murit în perioada Crăciunului, la sfârşitul anului 2013. Singur, fără familie şi prieteni alături. Trupul neînsufleţit a odihnit mai bine de o săptămână la Morga Spitalului Judeţean, până pe 7 ianuarie, când Primăria Botoşani l-a înmormântat pe cel mai sărac dintre botoşăneni, dar cel mai bogat dintre oameni!

Dumnezeu să îl odihnească alături de îngeri şi să îi dăruiască liniştea care i-a lipsit alături de noi, căldura pe care nu a găsit-o printre oameni. Acolo unde se află, va asculta simfoniile pe care atât de mult le-a iubit!

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Două femei s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe doar pentru a-şi verifica sănătatea

astăzi, 18:58
676

O dovedeşte şi cazul a două femei ce au venit, duminică, din localităţile judeţului în municipiul reşedinţă de judeţ pentru a vedea parada de datini şi obiceiuri şi cu această ocaz...

Tânăr accidentat la patinoarul municipalităţii!

astăzi, 17:38
2748

Tânărul, de 21 de ani, din comuna Ungureni a venit, sâmbătă, la Botoşani împreună cu mai mulţi prieteni şi au decis să meargă la patinoar. După câteva ture pe pationa...

Avertizare meteo emisă de meteorologi până luni!

astăzi, 16:34
1029

Meteorologii au emis, duminică, o nouă avertizare meteo valabilă pentru aproape toate regiunile ţării.Până pe 18 decembrie, la ora 15.00, va ninge în general moderat cantitativ &...