A murit Liviu Pânzariu, cel mai sărac dintre botoşăneni, cel mai bogat dintre oameni! VIDEO

A murit Liviu Pânzariu, cel mai sărac dintre botoşăneni, cel mai bogat dintre oameni! VIDEO

 LIVIU PÂNZARIU  

A fost mereu în mijlocul comunităţii, dar a plecat dintre noi într-o tăcere dureroasă. Nu e botoşănean care să nu îl fi văzut măcar o dată, fie că vorbim despre expoziţii, lansări de carte, simpozioane, concerte ale Filarmonicii sau spectacole de teatru.

Fără să fie un interlocutor strălucit, mai degrabă tolerat de lumea culturală, Liviu Pânzariu a trecut discret printre noi, cu răbdarea demnă de un mare iubitor de cultură.

Avea o memorie fantastică, o cultură muzicală aproape de geniu, nu de puţine ori surprinzând cu informaţii enciclopedice în varii domenii.

Era absolvent al Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii "Al.I. Cuza" Iaşi, specializarea rusă-franceză, pe care a absolvit-o în anul 1980.

Domnul profesor, aşa cum îi spuneau mulţi dintre cunoscuţi, a murit în perioada Crăciunului, la sfârşitul anului 2013. Singur, fără familie şi prieteni alături. Trupul neînsufleţit a odihnit mai bine de o săptămână la Morga Spitalului Judeţean, până pe 7 ianuarie, când Primăria Botoşani l-a înmormântat pe cel mai sărac dintre botoşăneni, dar cel mai bogat dintre oameni!

Dumnezeu să îl odihnească alături de îngeri şi să îi dăruiască liniştea care i-a lipsit alături de noi, căldura pe care nu a găsit-o printre oameni. Acolo unde se află, va asculta simfoniile pe care atât de mult le-a iubit!

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Județul Botoșani, sub Cod portocaliu de GER!

Duminică, 25 Februarie 2018
2813

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o atenţionare cod portocaliu de ger, care vizează Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea şi care intr...

Şi atunci a luat decizia de a numi "acasă" un metru în jurul corpului lui..

Duminică, 25 Februarie 2018
167

Când era tânăr, într-o vreme, era atât de sărac încât n-avea decât cărţile din raniţă şi hainele de pe el. Nu-l deranjau aceste lucruri, ori mai bine z...

Nikos Kazantzakis - FRATRICIZII

Duminică, 25 Februarie 2018
176

Romanul lui Kazantzakis îmi pare o imagine în oglindă a Evangheliei, deformată de apele tulburi ale realităţii apropiate, concrete, umane şi de imposibilitatea Omului de a conştienti...