A FOST ODATA UN ELICOPTER LA BOTOSANI!

A FOST ODATA UN ELICOPTER LA BOTOSANI!

 SMURD Suceava, devenit operational la 31 octombrie 2008  

Prin vara, un elicopter facea galagie mare pe deasupra Botosanilor! Se susoteau planuri marete, se trambita infiintarea unui centru SMURD, care ar fi asezat taramul acesta pe harta civilizatiei. De un timp, insa, elicopterul a disparut in ceata! Asa ca viata botosanenilor depinde acum de elicopterele celor mai avuti, mai descurcareti!

NU-S BANI!

Botosaniul parca este condamnat sa-si poarte cu stoicism statutul de localitate defavorizata. Cand vine vorba de o investitie la Botosani, eternul Nu-s bani devine sloganul Consiliului Judetean. Am avut o oferta din partea unei firme pentru un elicopter care sa asigure interventiile de urgenta pentru bolnavii botosaneni, insa CJ a renuntat din acelasi motiv: Nu-s bani! In schimb, recent, la Suceava s-au gasit bani pentru inaugurarea unui sediu pentru SMURD. La noi a trebuit sa vina elicopterul SMURD tocmai de la Targu Mures pentru a salva viata unui botosanean.

FIRIMITURI DE LA VECINI!

Botosanenii s-au saturat de acum sa li se tot arunce in fata ca-s defavorizati si gata. Suceava, doar la o zvarlitura de bat, e parca o alta lume. Nu ca acolo oamenii ar fi mai destepti sau mai intreprinzatori, insa intotdeauna binefacerile guvernamentale s-au oprit la Suceava si nu au trecut Siretul. Botosaniul a primit cel mai adesea firimiturile, o mare parte din vina purtand-o si autoritatile locale. In mai toate domeniile, judetul a fost faultat. La infrastructura, invatamant si nu in ultimul rand la sanatate. Chiar daca cineva are vointa de a face ceva bun pentru judet, mereu se gasesc doi-trei care sa dea cu piciorul ca vaca la donita.

UN VIS CARE SI-A LUAT ZBORUL!

Nu demult se vorbea de un elicopter care sa asigure serviciile medicale de urgenta la Botosani. Investitia ar fi fost mai mult decat binevenita in conditia in care infrastructura e cum e si drumurile sunt proaste. Totul era stabilit, firma a venit cu oferta, a acordat si o promotie ca sa ne demonstreze capacitatea ei de a face astfel de servicii, dar asta pana la bani. Cat a fost chestia cu promotionalul nu a fost nicio problema, insa pomana nu poate dura la nesfarsit.

Elicopterul care a fost in vara la Botosani nu a implicat nicio cheltuiala. A fost practic un fel de promotie ca sa ne demonstreze capacitatea dumnealor de a face astfel de servicii. Actiunea a fost buna pentru ca a demonstrat ca este posibil ca si la Botosani sa existe un astfel de serviciu. Ideea a fost preluata ca si posibilitate de finantare de catre CJ, dar nu am in momentul de fata nici un fel de informatie legat de acest subiect, spune Doru Muntianu, directorul Spitalului Judetean Mavromati Botosani, cel care ar fi trebuit sa semneze contractul cu firma.

Gabriel Oprisanu, directorul autosuspendat al Autoritatii de Sanatate Publica Botosani, constata si el cu mahnire ca propunerea sa si-a luat zborul. Nu la figurat, ci la propriu.

A fost o propunere a mea, dar, din nefericire, CJ nu a gasit fondurile, cel putin in acest an, pentru a putea incheia contract cu firma care il detine. Ei au facut demersurile legale la Autoritatea Aeronautica pentru a putea veni si opera in Botosani, dar bugetul preluat de pe vremea fostei administratii nu a putut fi rectificat in sensul gasirii sumelor pentru plata acestui elicopter pentru judetul Botosani. Dar ramane ca perspectiva pentru anul viitor. In momentul in care se vor stabili fondurile necesare exista posibilitatea ca CJ sa aloce fondurile Spitalului Judetean, cel care practic va incheia contractul. Spitalul nu detine fondurile pentru plata directa, ci doar prin CJ, ne edifica referitor la disparitia elicopterului Gabriel Oprisanu.

LOVITURA SUB CENTURA DATA BOTOSANENILOR!

Daca la noi elicopterul si-a luat zborul, sucevenii au acum SMURD. Nu e rau, spun responsabilii de sanatatea botosanenilor. Salutam infiintarea unui SMURD la Suceava, mai ales ca putem beneficia si noi de serviciile sale pana cand vom avea si noi la Botosani. Este un atu in plus prezenta SMURD la Suceava. Dar poate fi SMURD si la Botosani si la Suceava, pentru ca aria de acoperire a ambelor judete este foarte mare, spune directorul Muntianu. Ca nu e rau, spune si Oprisanu. Insa el are ceva de adaugat la adresa autoritatilor care, in opinia sa, parca au facut lobby mai mult pentru Suceava decat pentru Botosani.

S-a deschis SMURD la Suceava, este foarte bine. Probabil ca administratia portocalie de la noi a dat o mana de ajutor administratiei portocalii de la Suceava. Este o lovitura sub centura care s-a dat botosanenilor ce ar fi putut beneficia de acest aparat. E vorba de infrastructura judetului si interventia extrem de rapida pe care ar putea sa o asigure un astfel de aparat in cazurile de urgenta ar fi fost benefica, avand in vedere ca drumurile noastre sunt foarte proaste, precizeaza Gabriel Oprisanu.

LIBERALII ACUZA

Din punctul sau de vedere, probabil ca asta se doreste: administratia portocalie din Botosani doreste subjugarea Botosaniului judetului Suceava, lucru care nu i se pare in regula. Crede ca ar trebui ca noi sa ne pastram demnitatea si identitatea de botosaneni. Sa facem lucruri bune pentru judetul nostru si sa nu aruncam banii si asa putini in alte judete.

NIMIC NOU SUB SOARE!

In fapt, istoria se repeta. Pe vremea lui Emil Bobu, botosanean de-al nostru, care era mana dreapta si creierul mic al lui Ceausescu, toate fondurile destinate regiunii Suceava se duceau spre Suceava. Bineinteles, fiindca de la Suceava isi lua el tainul. N-au trecut multi ani pana cand Octav Cozmanca s-a facut senator de Botosani si, in calitatea sa de mana dreapta la un partid de stanga, adica a lui Ion Iliescu, a transferat banii botosanenilor tot in judetul Suceava, de unde normal ca urma sa devina senator in urmatorul mandat.

PARLAMENTARII JOACA RULETA O DATA LA PATRU ANI!

Ce fac in acest timp parlamentarii nostri? Se transfera de la un partid la altul ca fotbalistii. Micul Parlament, atat de trambitat, s-a dovedit a fi un fel de Poiana lui Iocan. Un prilej de intalnire, in care cate un parlamentar, in stilul lui Ilie Moromete, citea cate un ziar si facea comentarii, in timp ce ailalti stateau ca Tugurlanii si nu intelegeau nimic. (Aida Roman)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
106

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
61

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
64

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...