200.000 de euro ajung la Dorohoi, pentru... amenajari peisagistice!

200.000 de euro ajung la Dorohoi, pentru... amenajari peisagistice!

Spatii verzi, parcuri de joaca, tobogane pentru copii! Guvernul este "sensibil" la drama dorohoienilor, unde apa si-a luat un tribut dureros: 14 oameni au murit in urma viiturii care a lovit orasul pe 28 iunie. Surpriza vine insa de la guvernanti, care au alocat municipiului Dorohoi peste 200.000 de euro pentru... "amenajari peisagistice".
    
Cu trei saptamani in urma, premierul Emil Boc a dat unda verde la construirea de locuri de joaca in toata Romania, in 148 de unitati administrativ-teritoriale, prin aprobarea HG 626/2010 care vine sa modifice anexele 1 si 2 la HG 1588/2009 privind aprobarea proiectelor selectate si a finantarii acestora in cadrul Programului National de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi, conform Financiarul.

Proiectele aprobate, ce vor aduce lucrari "peisagistice" la parcuri, sunt in suma de peste 100 de milioane de lei si au fost selectate in perioada 3-31 ianuarie 2008, in guvernarea liberalilor lui Tariceanu.

Asa s-a ajuns ca zeci de milioane de euro sa se scurga in sate care nu au drumuri asfaltate, apa curenta sau canalizare, dar care vor avea reni si tobogane la fel ca in marile orase. Din lista aprobata, 57 dintre pozitii se refera la localitati din mediul urban, iar 91 sunt comune.

Potrivit reprezentantului in teritoriu al guvernului, inundatiile de la sfarsitul lunii iunie au provocat pagube de 25 de milioane de euro in judetul Botosani.

Conform HG amintite, la Dorohoi au fost alocati peste 200.000 de euro pentru "amenajari peisagistice".

Conform ziarului Financiarul, raportul trimis de Comitetul judetean pentru situatii de urgenta nu a ajuns la timp si pe masa premierului, asa s-ar putea explica faptul ca in 30 iunie acesta semneaza anexa prin care aproba suma de 749.000 de lei pentru "reabilitarea, mo­der­nizarea si extinderea Parcului Cholet Dorohoi".

"Situatia este grava. In acest mo­ment am peste jumatate de oras sub apa. Acum lucram sa facem evacuarile. Unii au refuzat initial sa plece din case, insa in scurt timp si-au dat seama de situatia grava si au fost de acord sa plece. Avem oameni chiar si in copaci. Ii vom salva pe toti, avem unde sa-i cazam, insa ma sperie, sincer, bilantul acestui deza­stru“, a declarat viceprimarul munici­piului Dorohoi, Sorin Clim, in 28 iunie, cu doua zile inainte sa primeasca fon­durile pentru locurile de joaca.

Potrivit autoritatilor, in judetul Botosani au fost inundate 545 de anexe gospodaresti, din care 218 au fost distruse complet. Totodata, apele au mai afectat 10 scoli, doua gra­di­nite, o baza de tratament din municipiul Dorohoi, sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si protectia Copilului din Dorohoi. In urma inundatiilor au fost afectati 2,5 kilometri de retea de canalizare, 8,84 kilometri de retea de telecomunicatii si avariati 94 de stalpi de sustinere a retelelor, dar si statia de epurare a apelor municipiului Dorohoi. 
 

 

 

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

astăzi, 20:16
53

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
56

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
55

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...