20 de sefi de la Nova Apaserv vor pleca acasa!

20 de sefi de la Nova Apaserv vor pleca acasa!
Decizia a fost luata de Adunarea Generala a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara "Aqua Botosani", care a hotarat in cadrul unei sedinte, ce a avut loc astazi la Consiliul Judetean, modificarea Regulamentului de organizare si functionare a operatorului de apa si canal din judetul Botosani, cele mai importante modificari fiind cele legate de numarul angajatilor si de salarii.

Astfel, potrivit noilor reglementari, numarul de posturi de conducere la Nova Apaserv se va reduce de la 56 la 36, si de asemenea va fi redus numarul de compartimente functionale prin desfiintare sau comasare, in functie de fiecare caz in parte. Totodata, pe structura organigramei si statului de functii se va opera modificarea numarului de posturi de la 500, cate sunt in prezent, la 475. La modificarea numarului de posturi se va avea in vedere reducerea posturilor de la TESA unitate si TESA productiv/exploatare.

Se vor atribui personalului TESA sarcini suplimentare in fisa postului, specifice activitatilor de contractare, citire index si recuperare debite.

In ceea ce priveste salariile angajatilor, incepand cu luna octombrie 2011, conducerea societatii va lua toate masurile necesare pentru reducerea cheltuielilor lunare astfel incat sa se asigure recuperarea pierderilor acumulate pana in prezent. De asemenea, incepand cu luna octombrie conducerea societatii va lua masuri pentru incadrarea cheltuielilor lunare cu salariile (inclusiv conventiile civile) in limita a 50% din veniturile realizate din activitatea de exploatare.

"Eu am facut o solicitare catre Consiliul de Administratie de la ocietatea de apa canalizare, prin care am solicitat niste masuri de ajustare. Consiliul de Administratie a intocmit o noua organigrama, un nou regulament, iar astazi am chemat primarii din judet intr-o sedinta a Asociatiei si am dat un aviz pe aceste documente. Am facut lucrul acesta pentru ca am constatat ca operatorul nu este capabil singur sa desfasoare o activitate multumitoare si atunci pentru a nu risca mai cu seama succesul derularii programului de investitii pe fonduri de coeziune, am fost nevoiti sa intervenim. In mod ferm le multumesc colegilor primari ca au fost alaturi si mi-au sprijinit masurile. Principalele schimbari constau in reducerea numarului de functii de conducere, este vorba de o reducere substantiala de aproximativ 20 de posturi, prea multi sefi la aceasta companie si din cauza aceasta nu merge nici treaba si, pe de alta parte, reducerea pe total a numarul de posturi de la 500 la 475, si am stabilit ca la aceasta companie cheltuielile cu salariile sa nu se depaseasca cota de 50% raportat la venituri din exploatare", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean.

Aplicarea redeucerii efective a numarului de posturi de la Nova Apaserv se va opera etapizat, incepand cu data de 1 noiembrie, iar in cazul in care, pana la sfarsitul anului, Nova Apaserv nu reuseste sa recupereze pierderea inregistrata, se va proceda la o noua restructurare de personal in trimestrul I al anului 2012.

De mentionat ca, desi are mai putin de un an de cand si-a inceput activitatea, noul operator de apa si canal din judetul Botosani inregistreaza deja pierderi semnificative, ce depasesc 2 milioane de lei.

Totodata, mai bine de 70% din veniturile societatii s-au dus pe salariile celor 500 de angajati, salariul mediu fiind de circa 2.000 de lei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Costel Enache, înaintea meciului cu Astra: Avem de luat o revanșă faţă de meciul din tur, o revanşă faţă de oamenii care cred în noi!

astăzi, 15:05
68

Tehnicianul a mai adăugat că ar fi nedrept ca FC Botoşani să nu îşi menţină locul în clasament, după ce s-a depus atâta efort pentru această poziţie. Înaintea partide...

Seminarul Teologic Botoşani marchează cu sobrietate funebră decesului regelui Mihai I - FOTO

astăzi, 14:35
136

În dimineaţa zilei de vineri, 15 decembrie, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sf. Gheorghe" din Botoşani, ca în fiecare vineri dealtfel, s-a săvârşit Sfâ...

Fostul preşedinte al CJ Botoşani pus de judecători să plătească din propriul buzunar sarmalele şi cârnaţii daţi de Revelion şi Ziua Naţională

astăzi, 13:23
872

Magistraţii au respins apelul formulat de fostul şef al judeţului şi au menţinut sentinţa dată de Judecătoria Botoşani ce l-a obligat la plata a 93.696 de lei. "Respinge ca nefo...