12 primari din judet pregatesc un proces Consiliului Judetean, nemultumiti de banii primiti!

12 primari din judet pregatesc un proces Consiliului Judetean, nemultumiti de banii primiti!
12 primari PDL din judet au cerut Consiliului Judetean, printr-o plangere prealabila, reanalizarea Hotararii din data de 29 iunie, prin care s-au impartit banii catre unitatile administrativ-teritoriale din judet.

Primarii nemultumiti sunt din Ibanesti, Albesti, Dobirceni, Calarasi, Dersca, Trusesti, Rauseni, Cristesti, Hiliseu-Horia, Ripiceni, George Enescu si Calarasi.

Suma totala repartizata la nivelul judetului a fost de 9,3 milioane de lei, majoritatea USL din Consiliul Judetean alocand cei mai multi bani catre primariile conduse de primari PNL, PSD sau PC.

In plangerile prealabile faucte de cei 12 primari, acestia mentioneaza ca la distribuirea fondurilor s-au incalcat prevederile din Legea privind finantele publice locale, alocarile financiare neavand criterii clare, obiective, transparente si in concordanta cu prevederile legale.

“Singurele criterii avute in vedere sunt cele de natura politica, fiind suficienta calitatea de primarie apartinand USL", se arata in plangerile formulate de primari.

Raspunsul Consiliului Judetean catre cei 12 primari este ca plangerile pe care acestia le-au depus sunt neintemeiate.

In aceste conditii, alesii locali nemultumiti de sumele repartizate se pot adresa instantei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sportivii de la Clubul Sportiv Real Taekwondo Team din Botoșani, premiați la Cupa României la Taekwondo WT! FOTO

Marţi, 21 Noiembrie 2017
352

În perioada 17-18 noiembrie 2017 s-a desfășurat, în incinta Sălii Polivalente din municipiul Brașov, Competiția Națională Cupa României la Taekwondo WT pentru copii, juni...

OFICIAL: DNA a pus sechestru pe toata averea lui Dragnea, pentru a recupera 127 milioane de lei!

Marţi, 21 Noiembrie 2017
624

DNA a anuntat oficial, marti seara, ca a pus sechestru pe toata averea lui Liviu Dragnea, pentru a recupera prejudiciul de 127 de milioane de lei din dosarul Tel Drum.Un comunicat al procurorilor ...

Patru elevi botoşăneni au participat la un concurs naţional de matematică-fizică

Marţi, 21 Noiembrie 2017
511

În perioada 17– 19 noiembrie 2017, la Bacău, s-a desfășurat Concursul Național de matematică-fizică ”Vrânceanu-Procopiu”.”Vrânceanu-Procopiu” ...