12 primari din judet pregatesc un proces Consiliului Judetean, nemultumiti de banii primiti!

12 primari din judet pregatesc un proces Consiliului Judetean, nemultumiti de banii primiti!
12 primari PDL din judet au cerut Consiliului Judetean, printr-o plangere prealabila, reanalizarea Hotararii din data de 29 iunie, prin care s-au impartit banii catre unitatile administrativ-teritoriale din judet.

Primarii nemultumiti sunt din Ibanesti, Albesti, Dobirceni, Calarasi, Dersca, Trusesti, Rauseni, Cristesti, Hiliseu-Horia, Ripiceni, George Enescu si Calarasi.

Suma totala repartizata la nivelul judetului a fost de 9,3 milioane de lei, majoritatea USL din Consiliul Judetean alocand cei mai multi bani catre primariile conduse de primari PNL, PSD sau PC.

In plangerile prealabile faucte de cei 12 primari, acestia mentioneaza ca la distribuirea fondurilor s-au incalcat prevederile din Legea privind finantele publice locale, alocarile financiare neavand criterii clare, obiective, transparente si in concordanta cu prevederile legale.

“Singurele criterii avute in vedere sunt cele de natura politica, fiind suficienta calitatea de primarie apartinand USL", se arata in plangerile formulate de primari.

Raspunsul Consiliului Judetean catre cei 12 primari este ca plangerile pe care acestia le-au depus sunt neintemeiate.

In aceste conditii, alesii locali nemultumiti de sumele repartizate se pot adresa instantei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Spune Aaaaa! gândește-te la gura ta, gândește-te la sănătatea ta!

Marţi, 20 Martie 2018
92

Greu de crezut, dar în România există un capitol al sistemului sanitar care nu a beneficiat niciodată de fonduri guvernamentale, asta deși există state europene pentru care acest secto...

Chinul lui Andrei, băiatul cu sindrom Down care a înotat la Paris. "Pentru antrenamente mergem la Suceava, la bazin", spune tatăl copilului!

Marţi, 20 Martie 2018
669

Cazul lui Andrei, copilul cu sindrom Down, a ajuns în atenția țării întregi, atunci când părinții săi au reclamat că fiul lor este discriminat într-o unitate școla...

Vremea rece menține numărul mare de infecții respiratorii: Peste 2300 de cazuri înregistrate la Botoșani în ultima săptămână!

Marţi, 20 Martie 2018
122

În continuare, la Botoșani numărul cazurilor de afecțiuni respiratorii este în creștere, numai în ultima săptămână Direcția de Sănătate Publică monitorizând pe...