12 primari din judet pregatesc un proces Consiliului Judetean, nemultumiti de banii primiti!

12 primari din judet pregatesc un proces Consiliului Judetean, nemultumiti de banii primiti!
12 primari PDL din judet au cerut Consiliului Judetean, printr-o plangere prealabila, reanalizarea Hotararii din data de 29 iunie, prin care s-au impartit banii catre unitatile administrativ-teritoriale din judet.

Primarii nemultumiti sunt din Ibanesti, Albesti, Dobirceni, Calarasi, Dersca, Trusesti, Rauseni, Cristesti, Hiliseu-Horia, Ripiceni, George Enescu si Calarasi.

Suma totala repartizata la nivelul judetului a fost de 9,3 milioane de lei, majoritatea USL din Consiliul Judetean alocand cei mai multi bani catre primariile conduse de primari PNL, PSD sau PC.

In plangerile prealabile faucte de cei 12 primari, acestia mentioneaza ca la distribuirea fondurilor s-au incalcat prevederile din Legea privind finantele publice locale, alocarile financiare neavand criterii clare, obiective, transparente si in concordanta cu prevederile legale.

“Singurele criterii avute in vedere sunt cele de natura politica, fiind suficienta calitatea de primarie apartinand USL", se arata in plangerile formulate de primari.

Raspunsul Consiliului Judetean catre cei 12 primari este ca plangerile pe care acestia le-au depus sunt neintemeiate.

In aceste conditii, alesii locali nemultumiti de sumele repartizate se pot adresa instantei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Autoturism răsturnat într-o cultură de floarea soarelui, şoferiţă transportată la spital FOTO

astăzi, 10:27
187

Femeia, aflată la volanul unui autoturism Renault, circula dinspre Suceava spre Botoşani şi, înainte de o curbă la dreapta în zona ieşirii din Huţani, nu reduce viteza de deplasare, ...

Botoşani: Ne aşteaptă o săptămână "furtunoasă", în care vremea bună va alterna cu precipitaţiile

astăzi, 09:12
986

De la cer senin şi vreme frumoasă la furtuni cu fulgere în doar câteva minute: acesta este scenariul pe care îl vom experimenta în următoarele zile, după cum arată prognoz...

Un deputat PNL îi atacă pe polițiștii rutieri: „Nu vă mai satură nimeni de ciubuc?” Reacția agenților

astăzi, 08:37
300

Deputatul liberal a spus că nu poate înţelege de ce se opun poliţiştii modificărilor la Codul Rutier care vizează presemnalizarea radarelor, el întrebându-se dacă motivul nu e...