12 primari din judet pregatesc un proces Consiliului Judetean, nemultumiti de banii primiti!

12 primari din judet pregatesc un proces Consiliului Judetean, nemultumiti de banii primiti!
12 primari PDL din judet au cerut Consiliului Judetean, printr-o plangere prealabila, reanalizarea Hotararii din data de 29 iunie, prin care s-au impartit banii catre unitatile administrativ-teritoriale din judet.

Primarii nemultumiti sunt din Ibanesti, Albesti, Dobirceni, Calarasi, Dersca, Trusesti, Rauseni, Cristesti, Hiliseu-Horia, Ripiceni, George Enescu si Calarasi.

Suma totala repartizata la nivelul judetului a fost de 9,3 milioane de lei, majoritatea USL din Consiliul Judetean alocand cei mai multi bani catre primariile conduse de primari PNL, PSD sau PC.

In plangerile prealabile faucte de cei 12 primari, acestia mentioneaza ca la distribuirea fondurilor s-au incalcat prevederile din Legea privind finantele publice locale, alocarile financiare neavand criterii clare, obiective, transparente si in concordanta cu prevederile legale.

“Singurele criterii avute in vedere sunt cele de natura politica, fiind suficienta calitatea de primarie apartinand USL", se arata in plangerile formulate de primari.

Raspunsul Consiliului Judetean catre cei 12 primari este ca plangerile pe care acestia le-au depus sunt neintemeiate.

In aceste conditii, alesii locali nemultumiti de sumele repartizate se pot adresa instantei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Nu scăpăm de frig, vin ninsori şi ploi!

astăzi, 18:57
471

În intervalul 16 ianuarie, ora 12.00-17 ianuarie, ora 20.00, precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a ...

Cel mai slab leu din istorie. Euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul crizei politice

astăzi, 18:44
84

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, marţi, un curs de 4,6599 lei pentru un euro, în creştere cu 3,43 bani, respectiv cu 0,74% faţă de ziua precedentă, moneda naţională aj...

Grupare de contrabandişti cu ţigări, sprijinită de un poliţist de frontieră, condamnată definitiv!

astăzi, 18:36
1512

Gabriel Aruştei, poliţist de frontieră, a primit o pedeapsă de trei ani şi cinci luni de închisoare. Cea mai mare pedeapsă a primit-o Dumitru Neculai, respectiv patru ani şi şapte l...