Toate buletinele de vot de la Botoșani vor fi numărate înainte de începerea procesului de vot

Toate buletinele de vot de la Botoșani vor fi numărate înainte de începerea procesului de vot

Biroul Electoral de Circumscripție Județean (BECJ) Botoșani a impus președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorii acestora să numere, în dimineața zilei de votare,  respectiv Duminică, toate buletinele de vot care le-au fost repartizate.

BECJ a adoptat o hotărâre prin care preşedinţii şi locţiitorii birourilor electorale ale secţiilor de votare „sunt obligați să asigure în intervalul orar 06.00-07.00 din data de 27 septembrie 2020 numărarea tuturor buletinelor de vot din pachetele desfăcute în vederea desfășurării procesului electoral”.

“Hotărârea prevede că eventualele diferențe în plus sau în minus vor fi trecute în procese-verbale simple care vor fi valorificate în procedura de întocmire a proceselor- verbale de consemnare a rezultatelor votării. De asemenea, pe parcursul întregii zile, se vor asigura aceleași operațiuni de numărare a buletinelor de vot, pe măsură ce vor fi desfăcute alte pachete de buletine de vot necesare desfășurării procesului de votare”, se precizează într-un comunicat emis de Biroul Electoral de Circumscripție Județean (BECJ) Botoșani.

Totodată, BECJ a decis ca președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorii acestora sunt obligați să asigure, în acelaşi interval orar, respectiv 6.00- 7.00 din ziua votării, verificarea buletinelor de vot pe care va fi aplicată ștampila de control a biroului electoral al secției de votare, în așa fel încât să nu existe buletine de vot care au alt model decât cel aprobat de birourile de circumscripție.

„În măsura în care vor fi descoperite exemplare de buletine de vot de alt model, inclusiv prin tăierea greșită a paginilor din interior în procesul de tipărire, acestea vor fi anulate, trecute într-un proces verbal simplu, care va fi valorificat în procedura de întocmire a proceselor-verbale de consemnare a rezultatelor votării”, se precizează în hotărârea BECJ.

Este necesară această măsură întrucât în procesul de verificare a buletinelor de vot tipărite  reprezentanții BECJ Botoșani au identificat un număr mic de buletine de vot pentru alegerea consilierilor județeni tăiate în mod greșit, astfel încât marginile patrulaterelor de pe paginile 1 și 2 nu respectă distanța față de marginea filelor, stabilită prin modelul aprobat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mailat, eroul de pe Municipal: ”Știu cât muncesc și cât de mult îmi doresc să salvez echipa de la retrogradare!”

astăzi, 10:14
49

Meciul a fost marcat de autogolul lui Gabriel de Moura în minutul 13, care a deschis scorul în favoarea echipei moldovene.În timp ce pentru Dinamo, Astrit Slemani a reușit să e...

Triumf botoșănean în Polonia: Trofeul festivalului și Premiul pentru cea mai bună actriță! (Foto)

astăzi, 09:54
47

Teatrul Pentru Copii și Tineret „Vasilache” (Studioul de Teatru pentru Tineret) a participat în această perioadă la Festivalul Internațional de Teatru Sitfy Polonia.Aflat la ...

„Învățăm să reciclăm”. Copii învățați de șeful Gărzii de Mediu să recicleze selectiv (Foto)

astăzi, 09:38
41

Elevii Școlii Gimnaziale nr. 2 Tudor Vladimirescu-Albești, coordonați de director prof. Chitic Mihaela, prof. Herghiligiu Simona și prof. Zănoagă Loredana, au participat la activitatea „&I...