Fără reacții în sediul PSD, după anunțarea rezultatelor alegerilor prezidențiale | Federovici: „Ne-am recuperat bazinul electoral din 2016, un lucru fantastic de bun”

Fără reacții în sediul PSD, după anunțarea rezultatelor alegerilor prezidențiale | Federovici: „Ne-am recuperat bazinul electoral din 2016, un lucru fantastic de bun”

Sediul PSD Botoșani a fost cuprins de tăcere, după anunțarea rezultatelor provizorii ale turului al doilea de alegeri prezidențiale. Niciun social-democrat nu a adoptat vreo atitudine și nu a avut vreo reacție de mulțumire sau de indignare, la cald.

Liderul organizației județene, Doina Federovici, a declarat, însă, pentru Știri.Botoșani.Ro, că procentul Vioricăi Dăncilă, estimat prin Exit Poll-ul Institutului Român pentru Evaluare și Strategie, este unul care confirmă recâștigarea electoratului PSD din 2016.

„Cert este că noi ne-am recuperat bazinul electoral. Dacă facem o analiză, Exit Poll-ul nu este votul PNL-ului, este votul dreptei: USR, PNL, PMP și așa mai departe. Pe când la noi, este votul pur PSD, pentru că am fost singuri împotriva tuturor. Repet, ne-am recuperat bazinul electoral din 2016, ceea ce este un lucru fantastic de bun. Numărătoarea continuă, iar noi vom analiza rezultatele din fiecare zonă în parte. De mâine, intrăm, practic, în campania pentru alegerile locale, pe care ne vom axa și pentru care ne vom canaliza toată energia. La nivelul județului Botoșani și la nivelul țării, ca partid, vom face o opoziție vigilentă și vom monitoriza foarte atent mișcările și toate măsurile pe care guvernul le va lua în perioada următoare. Iar dacă vor fi măsuri împotriva românilor, categoric îi vom taxa și le vom aduce în atenția presei”

, a declarat senatorul Doina Federovici.

Totodată, președintele organizației județene a PSD a ținut să sublinieze că detașarea, din puctul de vedere al procentelor, s-a remarcat și în sens invers.

„Pe de altă parte, în Cordăreni, de exemplu, Iohannis a avut puțin peste 200 de voturi, iar Viorica Dăncilă a obținut peste 600 de voturi. Deci se poate pune problema detașării și invers. Așteptăm cu interes rezultatele finale, adaptate fiecărui județ și fiecăre unități administrativ-teritoriale”

, a mai adăugat lidera.

Viorica Dăncilă a obținut, conform IRES, 33,5% din voturile exprimate duminică.

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Ierarh Teotim, Episcopul Tomisului; Sfântul Cuvios Teodor Trihina

astăzi, 08:14
7

Sfântul Teotim a trăit pe vremea împăratului Teodosie cel Mare (378-395) în Sciţia Mică sau Dobrogea de astăzi şi era Episcop al Tomisului. El se bucura de atâta cinste &...

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1357

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
358

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...