Cum votăm pe 22 noiembrie - VEZI AICI UNDE TREBUIE SA VOTEZI!

Cum votăm pe 22 noiembrie - VEZI AICI UNDE TREBUIE SA VOTEZI!

La orice secţie de votare, după verificarea actului de identitate al alegătorului, acesta va fi întrebat dacă doreşte să-şi exercite dreptul de vot atât pentru alegerea Preşedintelui României, cât şi pentru referendum, sau numai pentru unul din acestea.

Pentru referendum, alegătorul va primi în mod obligatoriu ambele buletine de vot corespunzătoare celor două întrebări, neavând posibilitatea de a opta pentru una sau alta din întrebări.

În funcţie de opţiunea exprimată, alegătorul va semna în listă sau tabel la poziţia destinată acestuia, atât pentru alegerea Preşedintelui României, cât şi pentru referendum, sau numai pentru unul din scrutine.

În cazul în care alegătorul optează pentru participarea la un singur eveniment electoral, preşedintele biroului electoral al secţiei sau membrul desemnat de acesta va bara, în prezenţa alegătorului, cu o linie orizontală, acea rubrică de semnătură rămasă neutilizată.

Aşadar, pentru ALEGEREA PREŞEDINTELUI ROMÂNIEI, alegătorul va primi un buletin de vot, pentru REFERENDUM, alegătorul va primi două buletine de vot, iar pentru ALEGEREA PREŞEDINTELUI ROMÂNIEI şi REFERENDUM, alegătorul va primi trei buletine de vot.

Buletinele de vot conţinând cele două probleme supuse referendumului vor fi tipărite în culori diferite, respectiv buletinul nr. 1 – negru, iar buletinul nr. 2 – albastru.

Secţiile de votare vor fi dotate cu trei urne, câte una pentru fiecare tip de buletin de vot. Dacă buletinul de vot este introdus în altă urnă, decât cea special destinată, acesta nu devine nul.


Secţii speciale de votare

Alegătorii care votează la secţiile speciale, vor trebui să completeze şi o declaraţie pe propria răspundere, că nu au mai votat şi nu va mai vota la altă secţie de votare, nici pentru alegerea Preşedintelui României, nici la referendumul naţional din 22 noiembrie.

VEZI AICI UNDE TREBUIE SA VOTEZI

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
120

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
69

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
232

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...