Alegeri locale 2012: Botoşănenii la vot! - Rezultate partiale UPDATE

Alegeri locale 2012: Botoşănenii la vot! - Rezultate partiale UPDATE

Râmâi pe Ştiri Botoşani, pentru a afla primele rezultate dupa scrutinul de duminica, la închiderea urnelor!

Botoşănenii sunt aşteptaţi astăzi la urne, pentru a alege primarul, membrii Consiliului Local, preşedintele Consiliului Judeţean şi membrii Consiliului Judeţean, pentru următorii patru ani.

Cum votezi!

Votanţii vor primi câte patru buletine de vot şi vor trebui să prezinte actul de identitate şi să semneze pe listele din secţia de votare.

În judeţul Botoşani sunt aşteptaţi la urne 365.954 de alegători, fiind deschise 417 secţii de votare, fiind tipărite 1.612.200 buletine de vot.

Dreptul la vot se poate exercita numai în comuna, oraşul sau municipiul unde domiciliază votantul.

Dacă o persoană a fost omisă de pe aceste liste, va putea vota, făcând dovada, cu actul de identitate, că domiciliază în raza secţiei de votare respective.

Ştampila cu menţiunea "VOTAT" se va aplica în interiorul patrulaterului care cuprinde lista de candidaţi sau numele candidatului. În caz contrar buletinul de vot va fi anulat.

Scrutinul electoral a început la ora 07.00 şi se va încheia la ora 21.00. Orice neregulă poate fi sesizată preşedintelui secţiei de votare sau la 112.


Un singur tur de scrutin!

Alegerile locale de pe 10 iunie se desfăşoară într-un singur tur. Dacă acum patru ani primarii încă mai erau stabiliţi de un al doilea tur de scrutin, în condiţiile în care niciun candidat nu întrunea peste 50% din voturi, de această dată capătă mandatul de edil acela care obţine cele mai multe voturi.

Aceeaşi regulă se aplică şi în cazul preşedinţilor de Consilii Judeţene.


Primele incidente!

Duminică dimineaţă, înainte de începerea scrutinului electoral, la ora 06.00, la două secţii de votare din municipiul Botoşani, observatorii Asociaţiei Pro Democraţia (APD) nu au fost lăsaţi să intre, susţine Vasile Chiru, preşedintele APD.

Este vorba de secţiile de votare de la Şcoala nr. 2 şi Şcoala nr. 6.

Deşi observatorii aveau acreditare din partea Biroului Electoral Judeţean, accesul le-a fost interzis în secţia de votare până la ora 07.00. În urma intervenţiei BEJ situaţia s-a rezolvat.


Unde votezi!

Botoşănenii vor vota doar la circumscripţiile în care sunt arondaţi, în funcţie de adresa de domiciliu. În cazul în care nu se cunoaşte exact secţia la care trebuie să se prezinte, votantul poate cere informaţii de la primărie. În cazul cetăţenilor din municipiul Botoşani, numărul la care se pot obţine aceste informaţii este 0231 502 200. 

Daca aveti probleme cu actul de identitate, serviciile de evidenta a populatiei sunt deschise pe parcursul intregii zile, cei ale caror documente nu sunt valabile putand solicita eliberarea unor acte de identitate noi. 

UPDATE, ora 11.45: Primul incident intre reprezentantii partidelor a aparut la Scoala 1 Botosani, unde s-a produs un conflict verbal intre candidatul USL la Primaria Botosani si un reprezentant al Miscarii pentru Botosani, Mihai Stefan. 

Numerosi botosaneni au reclamat ca, in noaptea de sambata spre duminica, au fost sunati la telefon pentru a vota cu candidatul USL la Primaria Botosani. Portariuc pune aceste fapte pe seama adversarilor politici, urmand ca organele competente sa faca cercetari in acest caz.

UPDATE, ora 12.00:  Pompierii din cadrul ISU Botosani au fost solicitati sa intervina la o sectie de votare din Lunca, unde a fost semnalat un incendiu provocat de un cablu care trecea prin tavanul cladirii. Incendiul a fost lichidat, procesul de votare nefiind afectat.
 

UPDATE, ora 12.15: PREZENTA LA URNE LA ORA 10.00 - Prezenţa la urne, la nivelul judeţului Botoşani, până la ora 10.00, a fost de 7,94% în mediul urban şi de 11,45% în mediul rural. Cu o medie de 9,87%, judeţul Botoşani se clasează pe locul 16 pe ţară, media la nivel naţional fiind de 8,99%.

UPDATE, ora 14.30: Centrul Judetean de Comunicare Botosani anunţă că, până la ora 11.00, în judeţul Botoşani au fost înregistrate 11 sesizări privind diverse incidente electorale. În urma verificărilor efectuate, s-au confirmat două dintre sesizări, privind continuarea propagandei electorale după încetarea campaniei şi respectiv desfacerea de băuturi alcoolice în perimetrul secţiilor de votare. În cele două cazuri au fost aplicate în total 9 sancţiuni contravenţionale prevăzute de lege. Până la ora 14.00, mai erau în lucru 3 sesizări, în timp ce în alte 6 cazuri, faptele sesizate nu s-au confirmat.

UPDATE, ora 15.45: PREZENTA LA URNE LA ORA 14.00: Prezenta la vot, la nivelul judetului Botosani, inregistra la ora 14.00 un procent de 25,34% in mediul urban si 34,84% in mediul rural, judetul situandu-se pe locul 7 la nivel national, dupa prezenta la urne.  Media pe judeţ la ora 14.00 a fost de 30,57%.

UPDATE, ora 19.05: PREZENTA LA URNE LA ORA 17.00: Judetul Botosani se claseaza printre judetele cu un numar mare de alegatori care s-au prezentat la urne. Prezenta la vot, la nivelul judetului Botosani, inregistrata la ora 17.00, a fost de 45,48%, clasandu-ne pe locul 4 la nivel national. In mediul rural prezenta la urne a fost de 52,72%, locul 3 pe tara, iar in urban, pana la ora 17.00, s-a inregistrat o prezenta la vot de 36,62%, ocupand locul 10 pe tara. 

UPDATE, ora 20.45: Dosare penale pentru mită electorală, furt de documente electorale, fals privind identitatea şi violarea secretului votului! Până la ora 18.00, în judeţul Botoşani au fost înregistrate 35 sesizări privind diverse incidente electorale. În urma verificărilor efectuate, 22 dintre faptele sesizate nu s-au confirmat. Sunt în lucru 6 cazuri în care s-au  întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de mită electorală (2), furt de documente electorale (1), fals privind identitatea (1) şi violarea secretului votului (2 infracţiuni, cu sesizare din oficiu), faţă de 6 persoane. În toate cele 6 cauze penale înregistrate se continuă cercetările, sub supravegherea procurorului, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept reclamate. 

De asemenea, de la debutul procesului de votare (duminica, 10 iunie, ora 07.00) şi până în prezent, 10 persoane au fost sancţionate contravenţional conform Legii nr.67/2004, pentru distribuirea de băuturi alcoolice în perimetrul secţiilor de votare şi respectiv continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale. Toate sesizările primite în cursul acestei zile au fost atent monitorizate şi instrumentate de reprezentanţii structurilor teritoriale ale MAI, care vor continua să gestioneze modul în care decurge procesul electoral şi vor fi luate toate măsurile pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor locale, dar şi după momentul închiderii urnelor de vot.

UPDATE, ora 21.30: Dupa inchiderea urnelor, s-a lasat tacere in sediile partidelor, atat la Miscarea pentru Botosani cat si la sediul PDL declaratiile fiind rezervate. Ovidiu Portariuc a aplaudat cand s-au difuzat pe televiziunile nationale rezultatele exit-pool-urilor pentru orasele Bucuresti si Cluj, unde a castigat USL, exprimandu-si speranta ca si la Botosani s-a votat pentru schimbare. Catalin Flutur a apreciat, in schimb, ca Miscarea pentru Botosani va avea un rezultat bun la Botosani, mentionand, totodata, ca botosanenii au iesit anul acesta in numar mare la vot.

UPDATE, ora 21.40: Pentru ca la Botosani nu s-au facut exit-poll-uri, primele rezultate partiale sunt asteptate sa apara in jurul orei 23.00.

UPDATE, ora 23.20: Reprezentantii USL au anuntat, la ora 23.15, ca din cele 32 de sectii din municipiu, unde s-a facut numaratoarea voturilor, 8504 voturi sunt in favoarea lui Ovidiu Portariuc - candidatul USL la Primaria Botosani, iar 6879 pentru Catalin Flutur - candidatul Miscarii pentru Botosani la Primaria Botosani.

UPDATE, ora 23.45: USL anunta ca a castigat alegerile la Vorona, Stefanesti, Cosula, Frumusica, Vladeni, Prajeni, Flamanzi, Vlasinesti, Gorbanesti, Curtesti, Roma, Rachiti, Dorohoi.

De asemenea, in municipiul Botosani, in urma numararii voturilor din 43 de sectii de votare, Ovidiu Portariuc are un avans de 2251 de voturi in fata lui Catalin Flutur.

UPDATE, ora 00.15: Potrivit informatiilor furnizate de Miscarea pentru Botosani, dupa numaratoarea voturilor la nivelul judetului Botosani, pana acum, formatiunea politica a castigat alegerile in Avrameni, Sulita, Lunca, Albesti, Hlipiceni, Rauseni, Calarasi, Corni, Cristinesti, Ibanesti, George Enescu, Corlateni, Hiliseu Horia, Dersca, Pomarla, Trusesti, Mihalaseni, Dobarceni, Hanesti, Dangeni si Ripiceni, Vorniceni, Viisoara, Draguseni.

UPDATE, ora 01.45: La ora 01.45, dupa numararea voturilor din 72 de sectii de votare, din cele 85 la nivelul municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc avea 21.061 de voturi, fata de 17.521 de voturi pentru Catalin Flutur, conform datelor prezentate de USL.




 









 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
51

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
81

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
142

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...