A decis: Verginel Gireadă vrea să facă rocada cu soția, la Primăria comunei Mihai Eminescu

A decis: Verginel Gireadă vrea să facă rocada cu soția, la Primăria comunei Mihai Eminescu

După circa opt ani în care soția sa a coordonat dezvoltarea unității administrativ-teritoriale, Verginel Gireadă intenționează să facă rocada, din nou, cu actualul edil al comunei Mihai Eminescu din Botoșani.

Acesta și-a anunțat oficial candidatura la Primăria comunei, printr-o postare pe Facebook.

„Dragi locuitori ai comunei Mihai Eminescu, doresc să vă anunț, în mod oficial, că voi candida pentru funcția de primar al comunei, din partea Partidului Național Liberal”, a scris Gireadă pe Facebook.

Intenția clar exprimată contravine discuțiilor de culise anterioare, potrivit cărora Gireadă se afla pe lista scurtă a organizației județene a Partidului Național Liberal (PNL) din Botoșani pentru parlamentare. De altfel, în urmă cu câteva luni, acesta declarase că oscila între a candida la Primărie și a intra în cursa pentru parlamentare, tinzând mai degrabă spre a doua variantă.

„Dacă alegerile locale vor fi odată cu parlamentarele, intenționez să merg la Parlament și să rămână doamna pentru primărie. Dacă nu vor fi, mă voi întoarce la primăria comunei Mihai Eminescu. Voi candida din partea Partidului Național Liberal la Primăria comunei Mihai Eminescu”, declara în ianuarie Gireadă.

Din 2008 până în 2012, acesta a fost primar al comunei, iar în 2012 și-a câștigat un mandat de debutat, lăsându-și soția la Primărie, pe Aneta Gireadă, pe care a asistat-o, totuși, pe tot parcursul celor aproape opt ani de conducere.

 

Spune-ne opinia ta