LuxRo investeşte în sănătate

LuxRo investeşte în sănătate
În perioada în care piaţa de profil stagnează sau îşi menţine flotabilitatea, dispensarul policlinic  botoşănean LuxRo investeşte aproape un sfert de million de euro în peste 400 de metri pătraţi de clinică de ultimă generaţie.

Totul se petrece în spaţiul deja cunoscut, din strada Poştei 9, acolo unde îşi desfăşoară activitatea policlinica LuxRo de aproape 18 ani şi este vorba de o investiţie într-un computer tomograf de ultimă generaţie, echipamente speciale şi specialişti pe măsură.


S-a început cu achiziţionarea spaţiului aflat la parterul clinicii, apoi amenajarea de la zero a spațiului cu o firmă specializată în tencuieli speciale, Tridex Construcţii Botoşani, aceasta presupunând câteva măsuri ieşite din specificul normalului al unei costrucții civile, în aceea că radiaţiile ionizante emise de aparatul de măsură trebuiesc menţinute la nivelul încăperii în care se efectuează activitatea: uşi cu plumb, geamuri cu plumb, tencuieli baritate, etc.




Dr. Emanuel Gavriliuc, directorul medical (doctor radiolog) al clinicii LuxRo, specifică: “În imediata perioadă vom pune la dispoziţia botoşănenilor şi nu numai, cel mai performant computer tomograf din judeţ, fabricat în august 2015. Aparatul va putea efectua scanări pentru un spectru foarte larg de patologie. Pe lângă examinările clasice pentru torace, abdomen, pelvis sau craniu, vom putea efectua şi scanări în vederea implantologiei dentare, colonoscopie virtuală (mai puţin invazivă decât colonoscopia convenţională), angiografie CT (cartografierea vascularizatiei), reconstrucţii 3D pentru diferite structuri din corpul uman.

Examinarea CT foloseşte radiaţii ionizante pentru a crea secţiuni prin corpul uman, pentru a putea pune în evidenţă diferite leziuni. Scanările se pot efectua la nivelul tuturor secţiunilor, începând de la craniu până la nivelul membrelor inferioare.
În urmă scanării aparatul va genera câteva sute de imagini pe care medicul radiolog le va studia pentru a putea da un rezultat detaliat.

Examinarea CT şi cu rezonanţă magnetică (IRM) sunt complementare în activitatea clinică (nu se exclud reciproc) şi aduc un grad ridicat de acurateţe în stabilirea unui diagnostic medical corect.
Interpretarea măsurătorilor se va efectua de către 6 medici pregătiţi în ţară şi în străinătate.
În funcţie de complexitatea cazului rezultatele vor putea fi interpretate între 24 şi 48 de ore.
Clinica noastră are relaţii contractuale cu centre medicale din Bucureşti: Medlife, Regina Maria, Medicover, Centrul Anima, Polisano s.a.


Mai multe informaţii se pot accesa la www.lux-ro.ro iar pentru programări sunt la dispoziție telefoanele:

Telefon/Fax: 0231 535453
Mobil: 0729 931116, 0746 031712

(Material publicitar).