ʺFabricaʺ de ospătari și bucătari, La Hotel & Restaurant Rediu.

ʺFabricaʺ de ospătari și bucătari, La Hotel & Restaurant Rediu.
    Complex Rediu din Botoșani contribuie la formarea de viitori ospătari și bucătari prin implicarea in diverse activități in ʺSăptămâna Altfelʺ.

    Astfel, elevi din cadrul Colegiului Economic "Octav Onicescu" din Botoșani, sub coordonarea profesorilor Daniela Andronache si Florentina Țilică, dar și elevi ai Liceului Tehnologic de Cooperație Botosani, împreună cu profesorii Paul Lupu si Iulian Baltă au luat parte la vizitele organizate de Hotel & Restaurant Rediu. La întâlniri a luat parte și Felicia Rusu, angajat specialist chef- cofetar la Rediu, care participă practic si la Liceul de Cooperație spre ajutorul elevilor. De altfel, Complex Rediu se implică activ in dezvoltarea fabricii de ospătari și bucătari de la Liceul de Cooperatie, de curând reușind si implementarea pentru elevi și a softului profesional de gestiune destinat HORECA – Grand Chef.

    ʺS-au desfășurat activități in care s-au prezentat diferite teme privind activitățile concrete care au loc in Restaurant Rediu si care au putut fi dezvoltate si arătate elevilor. S-au prezentat listele de meniu, toate amănuntele despre preparate, obiectele de inventar care sunt folosite atât în servire cât și în producție, le-au fost prezentate fluxurile care au loc de la intrarea mărfurilor materie primă in unitate și până la prezentarea ei sub formă de preparate pe masa clientului. Spatiile si funcționalitățile unitatii au fost cunoscute, precum si următoarele săli care urmeaza a fi deschise in cadrul Complexului Rediu. Elevii au foarte multe cunoștințe teoretice din cadrul laboratoarelor din școală, dar ne intereseaza o parte și din abilitățilepractice, de aceea sunt necesare aceste vizite in teren, pentru a merge în plan concret și a face conexiunile necesare dezvoltării ulterioare. In toate aceste etape de pregătire, in afara ʺSăptămânii Altfelʺ  ei (n.r. elevii) au beneficiat de mici stadii de pregătire practică la noi, încât elevii claselor a IX- a, a X-a și a XII-a au participat și la bucătărie cât și în restaurant ʺ, a precizat pentru Știri.Botoșani prof. Paul Lupu.