Ziua Municipiului Botoșani, sărbătorită în condiții speciale în vremea pandemiei Covid-19. Fără sarmale și vin fiert de Sfântul Gheorghe

Ziua Municipiului Botoșani, sărbătorită în condiții speciale în vremea pandemiei Covid-19. Fără sarmale și vin fiert de Sfântul Gheorghe

Administrația municipiului Botoșani nu renunță la organizarea Zilelor Orașului nici măcar în vremea pandemiei, chiar dacă toată acțiunea ar urma să se desfășoare în condiții atipice în acest an.

Deși inițial era stabilită pentru această sărbătoare un program festiv destul de consistent, autoritățile locale au decis ca Ziua Orașului să fie sărbătorită în primul rând printr-un omagiu adus botoșănenilor care luptă în prima linie împotriva coronavirusului, acțiune care va avea loc , la ora 12.00,.

Iată și comunicatul transmis astăzi de primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur. Administrația locală ar mai putea totuși să facă unele modificări în program:

„Restricțiile impuse de contextul epidemiologic ne împiedică în acest an să sărbătorim Ziua Orașului, de Sfântul Gheorghe, așa cum o făceam în fiecare an. Sarmalele și vinul fiert oferite în mod tradițional botoșănenilor de municipalitate nu vor mai putea fi distribuite de această dată, la fel cum nici spectacolele în aer liber și festivalurile publice, cu mâncare și băuturi servite la terase, nu se mai pot organiza. Asta nu înseamnă că nu vom marca, pe căile potrivite perioadei, momentul important pentru toți botoșănenii al marii sărbători a Sfântului Mucenic Gheorghe, patronul spiritual al orașului.

Joi, de la ora 9:00, Biserica Sfântul Gheorghe din Botoșani va găzdui o slujbă oficiată de preoți botoșăneni, în conformitate cu restricțiile impuse de ordonanțele militare, fără participarea credincioșilor. Prin grija primăriei municipale, slujba va putea fi urmărită de botoșăneni online, pe pagina de facebook a primarului Cătălin Flutur, de unde va putea fi preluată și difuzată de orice televiziune sau site de presă local.

La ora 12:00, clopotele tuturor bisericilor din municipiu vor fi trase timp de un minut pentru a marca marea sărbătoare a patronului spiritual al Botoșanilor, dar și în semn de omagiu pentru semenii noștri aflați în aceste săptămâni în linia întâi a luptei cu coronavirusul COVID -19, cadre medicale, ambulanțieri, pompieri, polițiști, jandarmi sau polițiști locali. La aceeași oră, momentul omagial va fi marcat și prin pornirea alarmelor mașinilor Serviciului Județean de Ambulanță, ISU, Poliției și Jandarmeriei.

Un mesaj special de felicitare va fi difuzat pe toată durata zilei cu ajutorul stațiilor de amplificare montate pe mașinile Primăriei Botoșani pe toate străzile municipiului nostru.

Asistații social aflați în grija Direcției de Asistență Socială a Primăriei Botoșani vor beneficia pe 23 aprilie de meniuri festive.

Avem convingerea că marcarea Zilei Orașului, chiar și în aceste moduri permise de situația de criză pandemică, este de natură să sporească spiritul de solidaritate al tuturor botoșănenilor, mândria de a face parte din comunitatea noastră, dar și optimismul privind trecerea cu bine, în cel mai scurt timp, peste dificultățile cu care suntem obligați să ne confruntăm și revenirea la viețile noastre normale, de dinainte de coronavirus”.