ZILELE ORASULUI - Criza economica ii face pe edili sa isi indrepte privirile catre talentele locale!

ZILELE ORASULUI - Criza economica ii face pe edili sa isi indrepte privirile catre talentele locale!
Buget redus si pentru Zilele Orasului Botosani!

Trupele de renume cu care ne-am obisnuit in fiecare an, la Zilele Orasului Botosani, sunt de domeniul trecutului, nu pentru ca nu mai sunt pe placul edililor, ci sunt prea scumpe pentru aceste vremuri de criza.

"In caz ca se va ajunge iar la sume de zeci de mii de euro, cu siguranta nu vom mai chema aceste trupe, pentru ca au crescut in ultimul timp intr-un mod nesimtit preturile, nu i-a interesat de buget, de nimic, si au profitat si de campanile electorale din ultimul timp", a declarat viceprimarul municipiului Botosani, Florin Ghiorghita.

Un lucru bun in aceasta poveste este ca, odata cu bugetul redus pentru sarbatorile ce vor veni, municipalitatea s-a hotarat sa acorde atentie si talentelor locale, care au reusit sa impresioneze la concursul Folk fara varsta.

"Avem in plan un anumit program, inca nu ne-am gandit ce trupe vor veni, dar, din punctul meu de vedere, stand de vorba si cu primarul, si mai ales dupa ce am vazut concursul de folk, de interpretare, am vazut foarte multi tineri talentati in Botosani. Nu e deloc exclus ca, pentru prima data, sa facem un spectacol cu multe nume locale si cu multi tineri locali. Trebuie sa le dam si lor o sansa de afirmare, si eventual va fi o singura trupa de nume mai mare, dar care sa nu ne ceara sume astronomice. Ajungem la varianta de a face spectacole cu trupe locale si dam sansa acestor tineri sa se urce pe scena in fata unui public. Daca pe ai nostri nu-i cheama nimeni nicaieri, macar noi sa-i ajutam", a adaugat viceprimarul.

Pe langa concerte, botosanenii vor avea parte si de alte surprize din partea autoritatilor locale, precum targul de pe Pietonalul Unirii, care va cuprinde o multitudine de vernisaje sau dansuri populare.

Suma exacta nu se stie inca, dar, potrivit viceprimarului Ghiorghita, toate pregatirile pentru Zilele Orasului Botosani vor fi cuprinse pana in maximum 60.000 lei.

Zilele Orasului Botosani se sarbatoresc in fiecare an in preajma datei de 23 aprilie, cand crestinii il praznuiesc pe Sfantul Gheorghe, ocrotitorul Botosanilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O soferiţă însărcinată a suferit un atac de panică după un accident! Un echipaj Smurd, solicitat la faţa locului

Joi, 23 Noiembrie 2017
1231

Evenimentul a avut loc, joi după-amiază, la intrare în oraşul Săveni dinspre Botoşani. Tânăra, de 27 de ani, se afla la volanul unui VW Passat, fiind acroşată de un autoturism...

Dezbatere la Liceul "Regina Maria" Dorohoi: Educația digitală versus educația tradițională - FOTO

Joi, 23 Noiembrie 2017
440

Joi, 23 noiembrie, un grup de  reprezentanți ai Centrului Europe Direct Botoșani a efectuat  o deplasare la Dorohoi, la Liceul Regina Maria, pentru o inedită activitate în...

Comunicat - Doina Federovici: "Județul Botoșani a primit de la Guvern fondurile necesare pentru asigurarea cheltuielilor din domeniul asistenței sociale"

Joi, 23 Noiembrie 2017
310

Președintele PSD Botoșani a anunțat astăzi că în urma solicitărilor autorităților locale, Guvernul a alocat din fondul de rezervă necesarul de bani pentru asigurarea cheltuielilor privi...