ZILELE ORASULUI - Criza economica ii face pe edili sa isi indrepte privirile catre talentele locale!

ZILELE ORASULUI - Criza economica ii face pe edili sa isi indrepte privirile catre talentele locale!
Buget redus si pentru Zilele Orasului Botosani!

Trupele de renume cu care ne-am obisnuit in fiecare an, la Zilele Orasului Botosani, sunt de domeniul trecutului, nu pentru ca nu mai sunt pe placul edililor, ci sunt prea scumpe pentru aceste vremuri de criza.

"In caz ca se va ajunge iar la sume de zeci de mii de euro, cu siguranta nu vom mai chema aceste trupe, pentru ca au crescut in ultimul timp intr-un mod nesimtit preturile, nu i-a interesat de buget, de nimic, si au profitat si de campanile electorale din ultimul timp", a declarat viceprimarul municipiului Botosani, Florin Ghiorghita.

Un lucru bun in aceasta poveste este ca, odata cu bugetul redus pentru sarbatorile ce vor veni, municipalitatea s-a hotarat sa acorde atentie si talentelor locale, care au reusit sa impresioneze la concursul Folk fara varsta.

"Avem in plan un anumit program, inca nu ne-am gandit ce trupe vor veni, dar, din punctul meu de vedere, stand de vorba si cu primarul, si mai ales dupa ce am vazut concursul de folk, de interpretare, am vazut foarte multi tineri talentati in Botosani. Nu e deloc exclus ca, pentru prima data, sa facem un spectacol cu multe nume locale si cu multi tineri locali. Trebuie sa le dam si lor o sansa de afirmare, si eventual va fi o singura trupa de nume mai mare, dar care sa nu ne ceara sume astronomice. Ajungem la varianta de a face spectacole cu trupe locale si dam sansa acestor tineri sa se urce pe scena in fata unui public. Daca pe ai nostri nu-i cheama nimeni nicaieri, macar noi sa-i ajutam", a adaugat viceprimarul.

Pe langa concerte, botosanenii vor avea parte si de alte surprize din partea autoritatilor locale, precum targul de pe Pietonalul Unirii, care va cuprinde o multitudine de vernisaje sau dansuri populare.

Suma exacta nu se stie inca, dar, potrivit viceprimarului Ghiorghita, toate pregatirile pentru Zilele Orasului Botosani vor fi cuprinse pana in maximum 60.000 lei.

Zilele Orasului Botosani se sarbatoresc in fiecare an in preajma datei de 23 aprilie, cand crestinii il praznuiesc pe Sfantul Gheorghe, ocrotitorul Botosanilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Nemulţumirile sindicaliştilor, pe masa prefectului. "O să devenim asistaţi social!" FOTO

astăzi, 17:17
127

Daniel Bulboacă, preşedintele filialei Botoşani a Cartel Alfa, a dat citire memoriului ce a fost ulterior înaintat în mod oficial conducerii Instituţiei Prefectului pentru a fi direcţ...

Protest pentru salarii, cu vuvuzele şi fluiere, în faţa Prefecturii! FOTO, VIDEO

astăzi, 14:55
629

În jur 200 de angajaţi afiliaţi mai multor sindicate reunite în Confederaţia Cartel Alfa s-au adunat, luni după prânz, în faţa Instituţiei Prefectului pentru o acţiune d...

Un lanţ de supermarket-uri vrea să deschidă două noi magazine, în Botoşani

astăzi, 14:50
1095

 Reprezentanţii reţelei de magazine Profi au făcut demersuri la Primărie în vederea obţinerii avizelor necesare pentru deschiderea a două spaţii comerciale noi pe strada Săvenilor ...