ZILELE ORASULUI - Criza economica ii face pe edili sa isi indrepte privirile catre talentele locale!

ZILELE ORASULUI - Criza economica ii face pe edili sa isi indrepte privirile catre talentele locale!
Buget redus si pentru Zilele Orasului Botosani!

Trupele de renume cu care ne-am obisnuit in fiecare an, la Zilele Orasului Botosani, sunt de domeniul trecutului, nu pentru ca nu mai sunt pe placul edililor, ci sunt prea scumpe pentru aceste vremuri de criza.

"In caz ca se va ajunge iar la sume de zeci de mii de euro, cu siguranta nu vom mai chema aceste trupe, pentru ca au crescut in ultimul timp intr-un mod nesimtit preturile, nu i-a interesat de buget, de nimic, si au profitat si de campanile electorale din ultimul timp", a declarat viceprimarul municipiului Botosani, Florin Ghiorghita.

Un lucru bun in aceasta poveste este ca, odata cu bugetul redus pentru sarbatorile ce vor veni, municipalitatea s-a hotarat sa acorde atentie si talentelor locale, care au reusit sa impresioneze la concursul Folk fara varsta.

"Avem in plan un anumit program, inca nu ne-am gandit ce trupe vor veni, dar, din punctul meu de vedere, stand de vorba si cu primarul, si mai ales dupa ce am vazut concursul de folk, de interpretare, am vazut foarte multi tineri talentati in Botosani. Nu e deloc exclus ca, pentru prima data, sa facem un spectacol cu multe nume locale si cu multi tineri locali. Trebuie sa le dam si lor o sansa de afirmare, si eventual va fi o singura trupa de nume mai mare, dar care sa nu ne ceara sume astronomice. Ajungem la varianta de a face spectacole cu trupe locale si dam sansa acestor tineri sa se urce pe scena in fata unui public. Daca pe ai nostri nu-i cheama nimeni nicaieri, macar noi sa-i ajutam", a adaugat viceprimarul.

Pe langa concerte, botosanenii vor avea parte si de alte surprize din partea autoritatilor locale, precum targul de pe Pietonalul Unirii, care va cuprinde o multitudine de vernisaje sau dansuri populare.

Suma exacta nu se stie inca, dar, potrivit viceprimarului Ghiorghita, toate pregatirile pentru Zilele Orasului Botosani vor fi cuprinse pana in maximum 60.000 lei.

Zilele Orasului Botosani se sarbatoresc in fiecare an in preajma datei de 23 aprilie, cand crestinii il praznuiesc pe Sfantul Gheorghe, ocrotitorul Botosanilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Delegaţie Erasmus+ din patru ţări, la Palatul Administrativ din Botoșani! FOTO

astăzi, 13:45
11

Șapte profesori şi 17 elevi din Germania, Turcia şi Italia au fost astăzi în vizită la Palatul Administrativ, însoţiţi de gazdele lor- patru profesori şi 14 elevi ai Seminarului Te...

Elevii din Botoșani, calificați la faza națională a Olimpiadei de Limba și literatura română!

astăzi, 12:17
330

Pe 17 martie 2018 a avut loc etapa județeană a Olimpiadei de Limba și literatura română, opt elevi calificându-se la faza națională. Etapa națională a Olimpiadei de Limba ...

Zeci de poliţişti de frontieră s-au mobilizat pentru a dona sânge! FOTO

astăzi, 11:51
299

Poliţiştii de frontieră botoşăneni s-au deplasat în ultimele zile la Centrul de Transfuzii Sanguine din Botoşani pentru a dona sânge. Aproximativ 20 de poliţişti de fronti...