ZILELE ORASULUI - Criza economica ii face pe edili sa isi indrepte privirile catre talentele locale!

ZILELE ORASULUI - Criza economica ii face pe edili sa isi indrepte privirile catre talentele locale!
Buget redus si pentru Zilele Orasului Botosani!

Trupele de renume cu care ne-am obisnuit in fiecare an, la Zilele Orasului Botosani, sunt de domeniul trecutului, nu pentru ca nu mai sunt pe placul edililor, ci sunt prea scumpe pentru aceste vremuri de criza.

"In caz ca se va ajunge iar la sume de zeci de mii de euro, cu siguranta nu vom mai chema aceste trupe, pentru ca au crescut in ultimul timp intr-un mod nesimtit preturile, nu i-a interesat de buget, de nimic, si au profitat si de campanile electorale din ultimul timp", a declarat viceprimarul municipiului Botosani, Florin Ghiorghita.

Un lucru bun in aceasta poveste este ca, odata cu bugetul redus pentru sarbatorile ce vor veni, municipalitatea s-a hotarat sa acorde atentie si talentelor locale, care au reusit sa impresioneze la concursul Folk fara varsta.

"Avem in plan un anumit program, inca nu ne-am gandit ce trupe vor veni, dar, din punctul meu de vedere, stand de vorba si cu primarul, si mai ales dupa ce am vazut concursul de folk, de interpretare, am vazut foarte multi tineri talentati in Botosani. Nu e deloc exclus ca, pentru prima data, sa facem un spectacol cu multe nume locale si cu multi tineri locali. Trebuie sa le dam si lor o sansa de afirmare, si eventual va fi o singura trupa de nume mai mare, dar care sa nu ne ceara sume astronomice. Ajungem la varianta de a face spectacole cu trupe locale si dam sansa acestor tineri sa se urce pe scena in fata unui public. Daca pe ai nostri nu-i cheama nimeni nicaieri, macar noi sa-i ajutam", a adaugat viceprimarul.

Pe langa concerte, botosanenii vor avea parte si de alte surprize din partea autoritatilor locale, precum targul de pe Pietonalul Unirii, care va cuprinde o multitudine de vernisaje sau dansuri populare.

Suma exacta nu se stie inca, dar, potrivit viceprimarului Ghiorghita, toate pregatirile pentru Zilele Orasului Botosani vor fi cuprinse pana in maximum 60.000 lei.

Zilele Orasului Botosani se sarbatoresc in fiecare an in preajma datei de 23 aprilie, cand crestinii il praznuiesc pe Sfantul Gheorghe, ocrotitorul Botosanilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Parintilor care se tem de cadrele didactice

astăzi, 18:33
35

- Silviu, auzi, nu vrei tu să te duci la şedinţa cu părinţii?, începe cu prudenţă Luminiţa.- Ce s-a întâmplat?- Silviu, eu nu pot să stau de vorbă cu diriginta lui ...

Sfântul Ilie, aducătorul de ploi. Superstiţii în tradiţia populară de Sânt Ilie

astăzi, 17:55
324

Sfântul Ilie 2018. Tradiţii şi obiceiuri de Sfântul Ilie. Sfântul Ilie este cinstit de creştini, vineri, ca aducător de ploi, după ce, prin rugăciunea sa, a salvat de la moarte...

La Urgențe, după ce a fost lovit de două mașini!

astăzi, 16:47
882

Bărbatul s-a angajat în traversarea străzii fără să se asigure, moment în care a fost lovit de un autoturism BMW condus de o femeie de 35 de ani. În urma impactului, victima a f...