Zilele Europene ale Patrimoniului la Botosani

Anul acesta, actiunile menite sa marcheze Zilele Europene ale Patrimoniului au loc sub egida diversitatii culturale. „Este o actiune a Consiliului Europei, care dupa integrare a fost preluata de Directiile de Cultura.

Anul trecut, manifestarile s-au axat pe punerea in valoare a peisajelor culturale, iar in 2006 pe protejarea patrimoniului arheologic. In acest an, actiunile vizeaza comunicarea intre etnii, tinand cont ca Europa este un spatiu al diversitatii, a declarat seful Directiei Judetene pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural Botosani, Danut Hutu.

O parte din actiuni deja s-au derulat. La Caminul Cultural din Vorona a avut loc pe 7 septembrie Festivalul concurs interjudetean pentru elevi „Mostenite din batrani”, precum si renumitul festival „Serbarile Padurii”, cu forma?ii nu doar din tara, ci si din Republica Moldova si Ucraina. Astazi, tot la Vorona, are loc un simpozion pe teme de patrimoniu imaterial intitulat „Lada de zestre”. La Scoala nr.1 din Flamanzi va fi organizata o expozitie de icoane pe sticla. In comuna Avrameni, la Caminul Cultural din localitate, Ansamblul „Grausorul” va sustine un spectacol folcloric, fiind organizata si o expozitie de arta mestesugareasca.

La Centrul de Asistenta din Ionaseni are loc un simpozion, „Dialogul intercultural – factor de protejare a patrimoniului cultural”. In municipiul Botosani, la Muzeul Judetean Botosani, botosanenii pot admira exponate de filatelie si cartofilie si sa participe la Colocviul „Femeia si violenta domestica”. La Biblioteca Judetean? „Mihai Eminescu”, tot astazi va fi inaugurata o expozitie de monede intitulata „Monede rare din muzeele lumii”, si una fotodocumentara, File din cultura armeana.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
63

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...

ITM le-a pus gând rău angajatorilor din panificație: Sute de mii de lei amendă pentru nerespectarea normelor de siguranță a muncii!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
116

În perioada 09 -12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lega...

Bărbat de 62 de ani din Dorohoi a produs un accident după ce s-a urcat băut la volan!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
141

În cursul zilei de marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Dorohoi s-a produs un acc...