Zeci de primarii in ilegalitate!

Zeci de primarii in ilegalitate!

 Cristian Roman, prefectul judetului Botosani  

26 de primarii din judetul Botosani nu dispun de serviciu de salubrizare sau macar un contract incheiat cu o firma de salubrizare.

In cadrul intalnirii de joi, de la Institutia Prefectului, la care au fost invitati toti primarii din judet, printre cele 15 puncte discutate de prefect si primari a fost si modul de organizare şi funcţionare a serviciului public de salubrizare a localitatilor din Botosani.

Chiar daca pana in prezent toate autoritatile publice locale trebuiau sa aiba fie un serviciu de salubizare, fie un contract incheiat cu o firma de salubrizare, se pare ca 26 de unitati administrativ-teritoriale, dintr-un total de 78 de unitati administrativ-teritoriale, nu s-au incadrat in grafic, in sensul ca nu au nici serviciul de salubrizare, nu au nici contracte incheiate privind delegarea gestiunii acestor servicii.

În aceste situatii se afla urmatoarele comune:

Adaseni, Baluseni, Calarasi, Concesti, Corlateni, Cotusca, Cristinesti, Dimacheni, Dobarceni, Durnesti, George Enescu, Hiliseu Horia, Hudesti, Manoleasa, Mileanca,  Radauti Prut, Ripiceni, Roma, Stauceni, Suharau,  Sendriceni si Todireni.

"Analizand continutul contractelor care au fost incheiate se constata ca majoritatea dintre acestea au fost incheiate cu ancalcarea anumitor prevederi legale in vigoare. Astfel ca vor fi reanalizate toate contractele si, acolo unde este cazul, primarii vor proceda la modificarea sau completarea acestora pentru a fi respectate prevederile legale", a precizat Cristian Roman, prefectul judetului Botosani.

In cazul in care primariile nu s-au conformat cerintelor cerute de Uniunea Europeana, Garda de Mediu va aplica amenzi de pana la 100.000 de lei.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Costel Enache, nervos pe arbitri: Şi arbitrii pot greşi, însă nu ştiu de ce o fac totdeauna împotriva echipei noastre

Duminică, 10 Decembrie 2017
646

Costel Enache a spus că este de părere că fotbalul este un sport supus greşelii atât de jucători cât şi de arbitri, însă nu este de acord ca arbitrii să greşească doar &ici...

Nicolae Dică, după victoria categorică cu FC Botoşani: Am fost pregătiţi din toate punctele de vedere

Duminică, 10 Decembrie 2017
472

Tehnicianul a spus că era o presiune în plus după victoria obţinută de CFR Cluj ce se distanţase la opt puncte înaintea jocului de la Botoşani. "Ne aşteptam să avem u...

O carte homeopatică: "Simt boala ca iubire a lui Hristos"

Duminică, 10 Decembrie 2017
221

Părintele Ioan Cr. Teşu este, pentru mine, un reper, dar şi un sprijin moral, mesajul său, pe atât de fundamental, pe atât de creştinesc, fiind ca în Kali Yuga modernă, "a cărei marcă e di...