Zeci de primarii in ilegalitate!

Zeci de primarii in ilegalitate!

 Cristian Roman, prefectul judetului Botosani  

26 de primarii din judetul Botosani nu dispun de serviciu de salubrizare sau macar un contract incheiat cu o firma de salubrizare.

In cadrul intalnirii de joi, de la Institutia Prefectului, la care au fost invitati toti primarii din judet, printre cele 15 puncte discutate de prefect si primari a fost si modul de organizare şi funcţionare a serviciului public de salubrizare a localitatilor din Botosani.

Chiar daca pana in prezent toate autoritatile publice locale trebuiau sa aiba fie un serviciu de salubizare, fie un contract incheiat cu o firma de salubrizare, se pare ca 26 de unitati administrativ-teritoriale, dintr-un total de 78 de unitati administrativ-teritoriale, nu s-au incadrat in grafic, in sensul ca nu au nici serviciul de salubrizare, nu au nici contracte incheiate privind delegarea gestiunii acestor servicii.

În aceste situatii se afla urmatoarele comune:

Adaseni, Baluseni, Calarasi, Concesti, Corlateni, Cotusca, Cristinesti, Dimacheni, Dobarceni, Durnesti, George Enescu, Hiliseu Horia, Hudesti, Manoleasa, Mileanca,  Radauti Prut, Ripiceni, Roma, Stauceni, Suharau,  Sendriceni si Todireni.

"Analizand continutul contractelor care au fost incheiate se constata ca majoritatea dintre acestea au fost incheiate cu ancalcarea anumitor prevederi legale in vigoare. Astfel ca vor fi reanalizate toate contractele si, acolo unde este cazul, primarii vor proceda la modificarea sau completarea acestora pentru a fi respectate prevederile legale", a precizat Cristian Roman, prefectul judetului Botosani.

In cazul in care primariile nu s-au conformat cerintelor cerute de Uniunea Europeana, Garda de Mediu va aplica amenzi de pana la 100.000 de lei.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La mulți ani, Ana Maria Dragut!

astăzi, 10:55
81

Ana Maria Dragut s-a născut în data de 24 februarie 1990, în Darabani. A studiat la Școala nr. 2, fiind inițiată în tainele handbalului de către profesorul Vali Dascălu. D...

Dragobetele sărută fetele - VIDEO

astăzi, 10:26
52

Dragobetele este sarbatorit in Calendarul Popular in ziua de 24 februarie. Cum vremurile s-au schimbat, tinerii au dat uitarii pe Dragobete zis si Dragomir, Ioan Dragobete, Cap de Primavara - tanarul ...

Vreme geroasă în weekend! Câte grade sunt la Botoșani!

astăzi, 08:14
380

Vremea devine geroasa in acest sfarsit de saptamana, maximele inregistrate duminica in toata tara fiind negative, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.Sambata, vremea se mentine mohor...