Zeci de primarii in ilegalitate!

Zeci de primarii in ilegalitate!

 Cristian Roman, prefectul judetului Botosani  

26 de primarii din judetul Botosani nu dispun de serviciu de salubrizare sau macar un contract incheiat cu o firma de salubrizare.

In cadrul intalnirii de joi, de la Institutia Prefectului, la care au fost invitati toti primarii din judet, printre cele 15 puncte discutate de prefect si primari a fost si modul de organizare şi funcţionare a serviciului public de salubrizare a localitatilor din Botosani.

Chiar daca pana in prezent toate autoritatile publice locale trebuiau sa aiba fie un serviciu de salubizare, fie un contract incheiat cu o firma de salubrizare, se pare ca 26 de unitati administrativ-teritoriale, dintr-un total de 78 de unitati administrativ-teritoriale, nu s-au incadrat in grafic, in sensul ca nu au nici serviciul de salubrizare, nu au nici contracte incheiate privind delegarea gestiunii acestor servicii.

În aceste situatii se afla urmatoarele comune:

Adaseni, Baluseni, Calarasi, Concesti, Corlateni, Cotusca, Cristinesti, Dimacheni, Dobarceni, Durnesti, George Enescu, Hiliseu Horia, Hudesti, Manoleasa, Mileanca,  Radauti Prut, Ripiceni, Roma, Stauceni, Suharau,  Sendriceni si Todireni.

"Analizand continutul contractelor care au fost incheiate se constata ca majoritatea dintre acestea au fost incheiate cu ancalcarea anumitor prevederi legale in vigoare. Astfel ca vor fi reanalizate toate contractele si, acolo unde este cazul, primarii vor proceda la modificarea sau completarea acestora pentru a fi respectate prevederile legale", a precizat Cristian Roman, prefectul judetului Botosani.

In cazul in care primariile nu s-au conformat cerintelor cerute de Uniunea Europeana, Garda de Mediu va aplica amenzi de pana la 100.000 de lei.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

COD GALBEN pentru Botoșani: Ploi torențiale, vijelii, descărcări electrice și grindină!

Joi, 21 Iunie 2018
2850

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de tip COD GALBEN, valabilă pe 22 iunie, între orele 6.00 și 23.00. Pe arii extinse va fi instabilitate atm...

Care este cel mai mare sat din România? E mai mare chiar decât Bucureștiul!

Joi, 21 Iunie 2018
1677

Ei bine, este vorba despre Jina, comuna formată dintr-un singur sat din Mărginimea Sibiului, care se întinde pe 315 km pătrați.Suprafața Bucureștiului este de 228 de km pătrați. A Ji...

VIDEO - In Piata Victoriei, protestatarii cer demisia lui Dragnea dupa condamnare!

Joi, 21 Iunie 2018
411

In Piata Victoriei s-au strans deja, joi seara, aproape 1.000 de persoane care ii cer lui Liviu Dragnea sa demisioneze din functiile publice dupa ce a fost condamnat, in prima instanta, la 3 ani si ju...