Zeci de primarii in ilegalitate!

Zeci de primarii in ilegalitate!

 Cristian Roman, prefectul judetului Botosani  

26 de primarii din judetul Botosani nu dispun de serviciu de salubrizare sau macar un contract incheiat cu o firma de salubrizare.

In cadrul intalnirii de joi, de la Institutia Prefectului, la care au fost invitati toti primarii din judet, printre cele 15 puncte discutate de prefect si primari a fost si modul de organizare şi funcţionare a serviciului public de salubrizare a localitatilor din Botosani.

Chiar daca pana in prezent toate autoritatile publice locale trebuiau sa aiba fie un serviciu de salubizare, fie un contract incheiat cu o firma de salubrizare, se pare ca 26 de unitati administrativ-teritoriale, dintr-un total de 78 de unitati administrativ-teritoriale, nu s-au incadrat in grafic, in sensul ca nu au nici serviciul de salubrizare, nu au nici contracte incheiate privind delegarea gestiunii acestor servicii.

În aceste situatii se afla urmatoarele comune:

Adaseni, Baluseni, Calarasi, Concesti, Corlateni, Cotusca, Cristinesti, Dimacheni, Dobarceni, Durnesti, George Enescu, Hiliseu Horia, Hudesti, Manoleasa, Mileanca,  Radauti Prut, Ripiceni, Roma, Stauceni, Suharau,  Sendriceni si Todireni.

"Analizand continutul contractelor care au fost incheiate se constata ca majoritatea dintre acestea au fost incheiate cu ancalcarea anumitor prevederi legale in vigoare. Astfel ca vor fi reanalizate toate contractele si, acolo unde este cazul, primarii vor proceda la modificarea sau completarea acestora pentru a fi respectate prevederile legale", a precizat Cristian Roman, prefectul judetului Botosani.

In cazul in care primariile nu s-au conformat cerintelor cerute de Uniunea Europeana, Garda de Mediu va aplica amenzi de pana la 100.000 de lei.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bani europeni pentru români care se întorc din străinătate

astăzi, 10:11
33

Românii care se întorc acasă vor primi finanţare de până la 40.000 de euro, pe proiect, printr-un program special dedicat Diasporei, şi vor avea parte şi de consiliere în ...

Lovitură de teatru: Senatul a adoptat reducerea numărului de parlamentari la 300

astăzi, 09:10
299

Senatul României a adoptat reducerea numărului de parlamentari la 300, anunţă preşedintele PMP, Eugen Tomac. Adoptarea a fost una tacită, adică nu s-a dat un vot, ci s-a depăşit termenul...

Protest: Profesorii cer ca OLAV să nu se desființeze!

astăzi, 09:06
72

Olimpiada Lectura ca Abilitate de Viață (OLAV) se desființează pentru liceeni, profesorii de limba română din toată țara fiind de joi, 20 septembrie 2018, în alertă.Informația...