Vizită a directorului general al ANIF în județul Botoșani - FOTO

Vizită a directorului general al ANIF în județul Botoșani - FOTO

Astăzi, 22 martie 2017, directorul general al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, Florin Ionuț Barbu, a răspuns la invitația pe care președintele  Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleti, a transmis-o săptămâna trecută la București, în cadrul întâlnirii cu dl. Petre Daea- Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

La vizita de lucru  alături de cei doi reprezentanți au participat dl Cornel Popa- director tehnic ANIF,  dl. Asaftei  Florin – director AFIR- filiala Botoșani și parlamentari PSD Botoșani.

Discuțiile s-au axat pe problema sistemelor de irigație în județul Botoșani și necesitatea  asocierii fermierilor pentru  accesarea fondurilor europene  prin PNDR- submăsura 4,3 Investiții pentru Dezvoltarea, Moderizarea sau Adaptarea Infrastructurii Agricole și Silvice – Componenta infrastructura de IRIGAȚII.

Directorul  ANIF a efectuat o vizită în teren la Manoleasa pentru a vedea statia de pompare de bază.

,În urma discuțiilor cu dl. director Barbu am decis să ne organizăm noi la nivel de județ și să facem întâlniri în fiecare zonă, cu primarii si fermierii interesati pentru a le explica beneficiile acestui program. Cel mai important aspect este acela că apa va putea fi folosită gratuit. Havârna și Curtești au documentația pregătită iar în două săptămâni la Manoleasa se va înființa Organizația Utilizatorilor de Apă urmănd să aplice și ei pentru accesarea fondurilor”. a declarat președintele Consiliului Județean Botoșani, domnul Costică Macaleți.

Consiliul Județean Botoșani consideră extrem de importante vizitele pe care reprezentanții instituțiilor de la nivel national le efectuează în județ, deoarece ele constituie metoda cea mai eficientă de a cunoaște realitățile din teren și de a prezenta problemele cu care autoritățile publice locale și cetățenii se confruntă, în scopul soluționării comune a acestora.

Comunicat de presă Consiliul Județean




 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
228

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...

Rugăciune pentru cei bolnavi într-o parohie din Botoșani. ”Vă rog și pe dumneavoastră să pomeniți aceste nume” (Foto)

astăzi, 15:14
268

Credincioșii s-au rugat joi seara alături de preoți pentru cei bolnavi și neputincioși. Oameni care au mare nevoie de rugăciunea semenilor.Joi seara, 18 aprilie, cinci preoți au slujit Tain...

Luptătorii greco-romani de la LPS Botoșani, lideri incontestabili la nivel național! (foto)

astăzi, 14:49
80

În perioada 12 – 14 aprilie 2024, sportivii din cadrul secției de lupte a Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Botoșani au participat la Finala Cupei României pentru categoria de ...