Viorel Serbanoiu: In ce ma priveste, nu am facut nimic ilegal!

Viorel Serbanoiu: In ce ma priveste, nu am facut nimic ilegal!

Viorel Serbanoiu, seful IPJ Botosani

Viorel Serbanoiu, seful Inspectoratului de Politie Judetean Botosani, a aflat de la presa ca ar fi anchetat de DNA. Mai exact, atunci cand a fost interpelat de ziaristii vranceni.

Se spune ca ar fi o plangere la DNA cu mai multe capete de acuzare. Ca as fi eliberat eu si cu seful Serviciului de Resurse Umane o adeverinta in fals care sa ateste vechimea in munca a unui fost politist, care intre timp este rezervist. Vreau sa evidentiez ca si metoda de lucru faptul ca un inspectorat de politie, fie el de la Vrancea, fie de la Botosani, este structurat pe mai multe formatiuni: operative si neoperative, fiecare cu specificul ei de munca. Toate astea sunt ca un sistem de rotite si functioneaza un Inspectorat. Menirea mea este sa le coordonez pe toate, cu sprijinul celor doi adjuncti, a declarat Viorel Serbanoiu.

Astfel, daca la Resurse Umane vine o solicitare din partea unui fost cadru, pentru o adeverinta prin care sa i se ateste anii de vechime in munca, necesara la dosarul de pensionare, el rezolutioneaza si transmite la serviciul de profil, cel competent sa calculeze vechimea politistului.

Avem politisti cu atributii in fisa postului care au competenta de a verifica si stabili cert vechimea in munca a respectivului cetatean, a fostului politist. Ei au calculat-o, prin seful Resurselor Umane care si-a pus semnatura, si apoi seful de inspectorat, cel care reprezinta institutia. Eu am semnat. Nu ar fi prima semnatura prin care mi se solicita adeverinte. Si la Botosani am semnat. Nu cunosc de unde a venit duma asta, ca as fi semnat un fals sau nu stiu ce. Si de unde apar incadrarile astea. Mi s-ar fi parut normal ca DNA sa le faca si nicidecum niste neaveniti care nici nu au competente. Ca sa faci o incadrare juridica trebuie sa ai competente. S-a spus ca ar fi o anonima, impotriva mea si a sefului de la Resurse Umane, o anonima care mi se parea normal sa fie verificata. Nu vad ce rol are in ecuatia asta DNA, a declarat astazi comisarul-sef Serbanoiu.

Ar fi fost normal sa se mearga pe administrativ, sa se dispuna o cercetare prealabila. Iar daca se gaseau si aspecte de natura penala sa se ia masuri. Si DNA sa ma incadreze pe mine sau pe cei responsabili, nu alti neaveniti. Pentru ca am si eu un copil la liceu in Vrancea, am o mama bolnava si nu e corect sa citeasca, ca nu stiu cate capete de acuzare are fiul ei. Sunt chestii care dau rau, dar daca cineva are interes! Azi intocmesc un material cu copii dupa documente si informez pe seful Politiei Romane, pe domnul comisar sef Gheorghe Plai, si sa-i solicit un punct de vedere, fiindca nu mi se pare corect. In ce ma priveste, chiar nu am facut nimic ilegal, a mai adaugat seful IPJ Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția Botoșani: Nu plecați la drum fără să verificați starea traseului pe care mergeți!

astăzi, 11:36
27

Poliţia botoşăneană recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum fără să verifice starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi să-şi echipeze autovehiculul pentru...

Reținut pentru 24 de ore: Aproape un an a dat iama în găinile gospodarilor!

astăzi, 10:14
187

Miercuri, poliţiştii municipiului Dorohoi au reţinut pentru 24 de ore un tânăr de 18 ani, din localitate, bănuit de comiterea mai multor infracţiuni de furt. În sarcina ac...

Femeie transferată la Bucureşti, după ce a suferit arsuri grave

astăzi, 09:47
171

Din nefericire, procedura de transfer a fost îngreunată de lipsa locurilor la spitalul de arşi din Capitală. Astfel, pacienta a fost transferată abia după trei zile de la internarea î...