Viorel Serbanoiu: In ce ma priveste, nu am facut nimic ilegal!

Viorel Serbanoiu: In ce ma priveste, nu am facut nimic ilegal!

Viorel Serbanoiu, seful IPJ Botosani

Viorel Serbanoiu, seful Inspectoratului de Politie Judetean Botosani, a aflat de la presa ca ar fi anchetat de DNA. Mai exact, atunci cand a fost interpelat de ziaristii vranceni.

Se spune ca ar fi o plangere la DNA cu mai multe capete de acuzare. Ca as fi eliberat eu si cu seful Serviciului de Resurse Umane o adeverinta in fals care sa ateste vechimea in munca a unui fost politist, care intre timp este rezervist. Vreau sa evidentiez ca si metoda de lucru faptul ca un inspectorat de politie, fie el de la Vrancea, fie de la Botosani, este structurat pe mai multe formatiuni: operative si neoperative, fiecare cu specificul ei de munca. Toate astea sunt ca un sistem de rotite si functioneaza un Inspectorat. Menirea mea este sa le coordonez pe toate, cu sprijinul celor doi adjuncti, a declarat Viorel Serbanoiu.

Astfel, daca la Resurse Umane vine o solicitare din partea unui fost cadru, pentru o adeverinta prin care sa i se ateste anii de vechime in munca, necesara la dosarul de pensionare, el rezolutioneaza si transmite la serviciul de profil, cel competent sa calculeze vechimea politistului.

Avem politisti cu atributii in fisa postului care au competenta de a verifica si stabili cert vechimea in munca a respectivului cetatean, a fostului politist. Ei au calculat-o, prin seful Resurselor Umane care si-a pus semnatura, si apoi seful de inspectorat, cel care reprezinta institutia. Eu am semnat. Nu ar fi prima semnatura prin care mi se solicita adeverinte. Si la Botosani am semnat. Nu cunosc de unde a venit duma asta, ca as fi semnat un fals sau nu stiu ce. Si de unde apar incadrarile astea. Mi s-ar fi parut normal ca DNA sa le faca si nicidecum niste neaveniti care nici nu au competente. Ca sa faci o incadrare juridica trebuie sa ai competente. S-a spus ca ar fi o anonima, impotriva mea si a sefului de la Resurse Umane, o anonima care mi se parea normal sa fie verificata. Nu vad ce rol are in ecuatia asta DNA, a declarat astazi comisarul-sef Serbanoiu.

Ar fi fost normal sa se mearga pe administrativ, sa se dispuna o cercetare prealabila. Iar daca se gaseau si aspecte de natura penala sa se ia masuri. Si DNA sa ma incadreze pe mine sau pe cei responsabili, nu alti neaveniti. Pentru ca am si eu un copil la liceu in Vrancea, am o mama bolnava si nu e corect sa citeasca, ca nu stiu cate capete de acuzare are fiul ei. Sunt chestii care dau rau, dar daca cineva are interes! Azi intocmesc un material cu copii dupa documente si informez pe seful Politiei Romane, pe domnul comisar sef Gheorghe Plai, si sa-i solicit un punct de vedere, fiindca nu mi se pare corect. In ce ma priveste, chiar nu am facut nimic ilegal, a mai adaugat seful IPJ Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cultură de canabis înfiinţată pe balcon! Proprietarul a fost trimis în judecată

astăzi, 08:10
257

Poate am privit uşor ironic lansarea campaniei anti-canabis la Botoşani de către Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog. Dar iacă că în marea masă de consumatori de etnobot...

Pedepse stabilite de instanţă pentru autorii unei tâlhării. Prejudiciul a fost recuperat

astăzi, 07:42
242

Totul s-a întâmplat în noaptea de 21 spre 22 martie, în oraşul Flămânzi, atunci când doi soţi de 90, respectiv 91 de ani, s-au trezit cu cei doi tineri în ...

Suspectul crimei din Centrul Vechi rămâne în arest preventiv. Urmează trimiterea în judecată

Marţi, 19 Septembrie 2017
826

Cum mandatul de arestare emis pe 24 august pe numele lui Vasile G. se apropia de expirare, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au solicitat instanţei ca măsura preventivă să ...