Viorel Serbanoiu: In ce ma priveste, nu am facut nimic ilegal!

Viorel Serbanoiu: In ce ma priveste, nu am facut nimic ilegal!

Viorel Serbanoiu, seful IPJ Botosani

Viorel Serbanoiu, seful Inspectoratului de Politie Judetean Botosani, a aflat de la presa ca ar fi anchetat de DNA. Mai exact, atunci cand a fost interpelat de ziaristii vranceni.

Se spune ca ar fi o plangere la DNA cu mai multe capete de acuzare. Ca as fi eliberat eu si cu seful Serviciului de Resurse Umane o adeverinta in fals care sa ateste vechimea in munca a unui fost politist, care intre timp este rezervist. Vreau sa evidentiez ca si metoda de lucru faptul ca un inspectorat de politie, fie el de la Vrancea, fie de la Botosani, este structurat pe mai multe formatiuni: operative si neoperative, fiecare cu specificul ei de munca. Toate astea sunt ca un sistem de rotite si functioneaza un Inspectorat. Menirea mea este sa le coordonez pe toate, cu sprijinul celor doi adjuncti, a declarat Viorel Serbanoiu.

Astfel, daca la Resurse Umane vine o solicitare din partea unui fost cadru, pentru o adeverinta prin care sa i se ateste anii de vechime in munca, necesara la dosarul de pensionare, el rezolutioneaza si transmite la serviciul de profil, cel competent sa calculeze vechimea politistului.

Avem politisti cu atributii in fisa postului care au competenta de a verifica si stabili cert vechimea in munca a respectivului cetatean, a fostului politist. Ei au calculat-o, prin seful Resurselor Umane care si-a pus semnatura, si apoi seful de inspectorat, cel care reprezinta institutia. Eu am semnat. Nu ar fi prima semnatura prin care mi se solicita adeverinte. Si la Botosani am semnat. Nu cunosc de unde a venit duma asta, ca as fi semnat un fals sau nu stiu ce. Si de unde apar incadrarile astea. Mi s-ar fi parut normal ca DNA sa le faca si nicidecum niste neaveniti care nici nu au competente. Ca sa faci o incadrare juridica trebuie sa ai competente. S-a spus ca ar fi o anonima, impotriva mea si a sefului de la Resurse Umane, o anonima care mi se parea normal sa fie verificata. Nu vad ce rol are in ecuatia asta DNA, a declarat astazi comisarul-sef Serbanoiu.

Ar fi fost normal sa se mearga pe administrativ, sa se dispuna o cercetare prealabila. Iar daca se gaseau si aspecte de natura penala sa se ia masuri. Si DNA sa ma incadreze pe mine sau pe cei responsabili, nu alti neaveniti. Pentru ca am si eu un copil la liceu in Vrancea, am o mama bolnava si nu e corect sa citeasca, ca nu stiu cate capete de acuzare are fiul ei. Sunt chestii care dau rau, dar daca cineva are interes! Azi intocmesc un material cu copii dupa documente si informez pe seful Politiei Romane, pe domnul comisar sef Gheorghe Plai, si sa-i solicit un punct de vedere, fiindca nu mi se pare corect. In ce ma priveste, chiar nu am facut nimic ilegal, a mai adaugat seful IPJ Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Razii ale poliţiştilor printre agenţii economici! Au fost aplicate amenzi de zeci de mii de lei

astăzi, 10:01
158

Zeci de poliţişti au efectuat, joi şi vineri, razii în întreg judeţul pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit şi impunerea normelor rutiere.Astfel, au fost legiti...

Un şofer ce transporta lemne fără acte a fugit când a fost tras pe dreapta de poliţişti!

astăzi, 09:43
330

Un tânăr ce transporta material lemnos fără documente a încercat să fugă de poliţişti, însă s-a ales cu o amendă uriaşă şi cu lemnul confiscat.S-a întâmpl...

Fost primar chemat în judecată de instituţia pe care a condus-o pentru o pagubă de zeci de mii de euro!

astăzi, 09:04
1032

Procesul a fost deschis de Primăria Truşeşti împotriva lui Mihai Puruhniuc, fostul şef al administraţiei publice locale, pentru recuperarea unei sume de 135.000 de lei.Suma a...