Viorel Serbanoiu: In ce ma priveste, nu am facut nimic ilegal!

Viorel Serbanoiu: In ce ma priveste, nu am facut nimic ilegal!

Viorel Serbanoiu, seful IPJ Botosani

Viorel Serbanoiu, seful Inspectoratului de Politie Judetean Botosani, a aflat de la presa ca ar fi anchetat de DNA. Mai exact, atunci cand a fost interpelat de ziaristii vranceni.

Se spune ca ar fi o plangere la DNA cu mai multe capete de acuzare. Ca as fi eliberat eu si cu seful Serviciului de Resurse Umane o adeverinta in fals care sa ateste vechimea in munca a unui fost politist, care intre timp este rezervist. Vreau sa evidentiez ca si metoda de lucru faptul ca un inspectorat de politie, fie el de la Vrancea, fie de la Botosani, este structurat pe mai multe formatiuni: operative si neoperative, fiecare cu specificul ei de munca. Toate astea sunt ca un sistem de rotite si functioneaza un Inspectorat. Menirea mea este sa le coordonez pe toate, cu sprijinul celor doi adjuncti, a declarat Viorel Serbanoiu.

Astfel, daca la Resurse Umane vine o solicitare din partea unui fost cadru, pentru o adeverinta prin care sa i se ateste anii de vechime in munca, necesara la dosarul de pensionare, el rezolutioneaza si transmite la serviciul de profil, cel competent sa calculeze vechimea politistului.

Avem politisti cu atributii in fisa postului care au competenta de a verifica si stabili cert vechimea in munca a respectivului cetatean, a fostului politist. Ei au calculat-o, prin seful Resurselor Umane care si-a pus semnatura, si apoi seful de inspectorat, cel care reprezinta institutia. Eu am semnat. Nu ar fi prima semnatura prin care mi se solicita adeverinte. Si la Botosani am semnat. Nu cunosc de unde a venit duma asta, ca as fi semnat un fals sau nu stiu ce. Si de unde apar incadrarile astea. Mi s-ar fi parut normal ca DNA sa le faca si nicidecum niste neaveniti care nici nu au competente. Ca sa faci o incadrare juridica trebuie sa ai competente. S-a spus ca ar fi o anonima, impotriva mea si a sefului de la Resurse Umane, o anonima care mi se parea normal sa fie verificata. Nu vad ce rol are in ecuatia asta DNA, a declarat astazi comisarul-sef Serbanoiu.

Ar fi fost normal sa se mearga pe administrativ, sa se dispuna o cercetare prealabila. Iar daca se gaseau si aspecte de natura penala sa se ia masuri. Si DNA sa ma incadreze pe mine sau pe cei responsabili, nu alti neaveniti. Pentru ca am si eu un copil la liceu in Vrancea, am o mama bolnava si nu e corect sa citeasca, ca nu stiu cate capete de acuzare are fiul ei. Sunt chestii care dau rau, dar daca cineva are interes! Azi intocmesc un material cu copii dupa documente si informez pe seful Politiei Romane, pe domnul comisar sef Gheorghe Plai, si sa-i solicit un punct de vedere, fiindca nu mi se pare corect. In ce ma priveste, chiar nu am facut nimic ilegal, a mai adaugat seful IPJ Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
448

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
144

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
381

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...