Viorel Serbanoiu: In ce ma priveste, nu am facut nimic ilegal!

Viorel Serbanoiu: In ce ma priveste, nu am facut nimic ilegal!

Viorel Serbanoiu, seful IPJ Botosani

Viorel Serbanoiu, seful Inspectoratului de Politie Judetean Botosani, a aflat de la presa ca ar fi anchetat de DNA. Mai exact, atunci cand a fost interpelat de ziaristii vranceni.

Se spune ca ar fi o plangere la DNA cu mai multe capete de acuzare. Ca as fi eliberat eu si cu seful Serviciului de Resurse Umane o adeverinta in fals care sa ateste vechimea in munca a unui fost politist, care intre timp este rezervist. Vreau sa evidentiez ca si metoda de lucru faptul ca un inspectorat de politie, fie el de la Vrancea, fie de la Botosani, este structurat pe mai multe formatiuni: operative si neoperative, fiecare cu specificul ei de munca. Toate astea sunt ca un sistem de rotite si functioneaza un Inspectorat. Menirea mea este sa le coordonez pe toate, cu sprijinul celor doi adjuncti, a declarat Viorel Serbanoiu.

Astfel, daca la Resurse Umane vine o solicitare din partea unui fost cadru, pentru o adeverinta prin care sa i se ateste anii de vechime in munca, necesara la dosarul de pensionare, el rezolutioneaza si transmite la serviciul de profil, cel competent sa calculeze vechimea politistului.

Avem politisti cu atributii in fisa postului care au competenta de a verifica si stabili cert vechimea in munca a respectivului cetatean, a fostului politist. Ei au calculat-o, prin seful Resurselor Umane care si-a pus semnatura, si apoi seful de inspectorat, cel care reprezinta institutia. Eu am semnat. Nu ar fi prima semnatura prin care mi se solicita adeverinte. Si la Botosani am semnat. Nu cunosc de unde a venit duma asta, ca as fi semnat un fals sau nu stiu ce. Si de unde apar incadrarile astea. Mi s-ar fi parut normal ca DNA sa le faca si nicidecum niste neaveniti care nici nu au competente. Ca sa faci o incadrare juridica trebuie sa ai competente. S-a spus ca ar fi o anonima, impotriva mea si a sefului de la Resurse Umane, o anonima care mi se parea normal sa fie verificata. Nu vad ce rol are in ecuatia asta DNA, a declarat astazi comisarul-sef Serbanoiu.

Ar fi fost normal sa se mearga pe administrativ, sa se dispuna o cercetare prealabila. Iar daca se gaseau si aspecte de natura penala sa se ia masuri. Si DNA sa ma incadreze pe mine sau pe cei responsabili, nu alti neaveniti. Pentru ca am si eu un copil la liceu in Vrancea, am o mama bolnava si nu e corect sa citeasca, ca nu stiu cate capete de acuzare are fiul ei. Sunt chestii care dau rau, dar daca cineva are interes! Azi intocmesc un material cu copii dupa documente si informez pe seful Politiei Romane, pe domnul comisar sef Gheorghe Plai, si sa-i solicit un punct de vedere, fiindca nu mi se pare corect. In ce ma priveste, chiar nu am facut nimic ilegal, a mai adaugat seful IPJ Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șofer de România: Te-ai întâlnit cu așa ceva în trafic? VIDEO

astăzi, 10:55
1

Șoferul unui Volkswagen Passat a ajuns în centrul atenției pentru modul în care conducea nebunește pe o șosea. Bărbatul făcea dreapta, făcea stânga, de pe o bandă pe alta, pu...

Cum va fi vremea până la sfârșitul lunii

astăzi, 09:37
213

Meteorologii anunță că ploile se vor extinde pe tot teritoriul țării de miercuri, însă temperaturile rămân cele normale pentru această perioadă. Vremea va fi capricioasă pâ...

"Învățământul merge pe drum paralel, prea mulți absolvenți de studii superioare ajung vânzători în hypermarket"

astăzi, 09:08
178

Deși are disponibilitatea de a fi folosită ca "poligon de încercare" pentru cei care vor cei care vor să învețe, una dintre cele mai importante companii din piața mater...