Viceprimarul Marian Murariu, despre Casa Ankele: "Expertiza oricum va trebui făcută. Este un lucru care mi se pare ciudat..."

Mai devreme sau mai târziu, chiar dacă municipalitatea va achiziționa Casa Ankele, din Centrul Istoric al municipiului Botoșani, expertiza imobilului va trebui făcută, susține viceprimarul Marian Murariu. 

Viceprimarul Marian Murariu, despre Casa Ankele: "Expertiza oricum va trebui făcută. Este un lucru care mi se pare ciudat..."

Primarul Cătălin Flutur spune că această expertiză nu se poate realiza din banii publici, întrucât imobilul nu se află în proprietatea municipalității, cel care a venit cu propunerea de a se realiza o expertiză, propunere acceptată și de consilierii locali, fiind viceprimarul Marian Murariu.

În aceste condiții, viceprimarul susține că va avea o discuție cu proprietarul clădirii, care este preotul Toader Candrea, pentru a vedea în ce măsură ar putea suporta proprietarul costurile cu această expertiză.

"Pe zi ce trece aflu tot mai multe motive care îmi confirmă faptul că această expertiză este binevenită și am luat o decizie foarte bună în momentul în care am cerut această expertiză. Zona cu riscul seismic cel mai ridicat din municipiul Botoșani este zona Centrului Vechi. Am aflat că există o listă cu 19 clădiri amplasate în Centrul Vechi care au bulină roșie. Inclusiv bucăți de tencuială din Casa Ankele se desprind și cad punând în pericol cetățenii care trec prin zona respectivă iar expertiza este extraordinar de binevenită. Înțeleg de la colegii din primărie că din punct de vedere legal nu putem achita această expertiză. Logic mi se pare ca pasul următor să fie o discuție cu proprietarul pentru că și el este interesat să vândă clădirea, dumnealui face lobby de mai mulți ani să o vândă pentru că costurile pentru reabiltare sunt uriașe și probabil nu și le permite, clădirea este monument istoric, are un regim special și atunci presupun că și interesul dumnealui este să scape de această problemă. Vom discuta cu dumnealui să plătească expertiza, dar cu niște experți pe care să îi agreem și noi", a declarat viceprimarul Marian Murariu.

Edilul susține că realizarea unei expertize înainte de cumpărarea imobilului ar ajuta la fundamentarea unui preț corect de achiziție. 

"Ceea ce îmi spun colegii îmi este puțin neclar pentru că evaluarea pentru cumpărarea clădirii se poate achita din bugetul primăriei, nu înțeleg de ce nu putem achita și expertiza din bugetul primăriei. Este un lucru care mi se pare ciudat mai ales că expertiza ne-ar putea ajuta să scădem prețul de cumpărare a casei pentru a fi un preț corect și am putea face economii substanțiale la bugetul local. Această expertiză oricum va trebui făcută, legea ne obligă să o facem, expertiza stă la baza proiectului de reabilitare. Nu este mai prudent și înțelept să o facem înainte poate ne va ajuta să mai scădem din prețul de cumpărare?", a conchis viceprimarul.

Casa Ankele este evaluată la peste 400.000 de euro.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Bonusuri financiare pentru administratorii de la Nova Apaserv

astăzi, 11:04
83

Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Judeţean din data de 25 ianuarie va fi şi un proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat special reprezentantului Consiliului Judeţean î...

Trei unităţi de asistenţă medico-socială din judeţul Botoşani vor fi preluate de Consiliul Judeţean

astăzi, 10:29
168

Trei dintre unităţile medico-sociale din judeţul Botoşani ar urma să treacă în subordinea şi finanţarea Consiliului Judeţean, în acest sens în şedinţa ordinară din data d...

Fără bonusuri financiare pentru cei din conducerea unei societăți subordonată Consiliului Local

Vineri, 19 Ianuarie 2018
229

Membrii Consiliului de Administrație de la societatea Urban Serv nu se vor bucura anul acesta de bonusul financiar pe care l-au încasat în anii anteriori, pe lângă indemnizație.&n...