Viceprimarul Marian Murariu, despre Casa Ankele: "Expertiza oricum va trebui făcută. Este un lucru care mi se pare ciudat..."

Mai devreme sau mai târziu, chiar dacă municipalitatea va achiziționa Casa Ankele, din Centrul Istoric al municipiului Botoșani, expertiza imobilului va trebui făcută, susține viceprimarul Marian Murariu. 

Viceprimarul Marian Murariu, despre Casa Ankele: "Expertiza oricum va trebui făcută. Este un lucru care mi se pare ciudat..."

Primarul Cătălin Flutur spune că această expertiză nu se poate realiza din banii publici, întrucât imobilul nu se află în proprietatea municipalității, cel care a venit cu propunerea de a se realiza o expertiză, propunere acceptată și de consilierii locali, fiind viceprimarul Marian Murariu.

În aceste condiții, viceprimarul susține că va avea o discuție cu proprietarul clădirii, care este preotul Toader Candrea, pentru a vedea în ce măsură ar putea suporta proprietarul costurile cu această expertiză.

"Pe zi ce trece aflu tot mai multe motive care îmi confirmă faptul că această expertiză este binevenită și am luat o decizie foarte bună în momentul în care am cerut această expertiză. Zona cu riscul seismic cel mai ridicat din municipiul Botoșani este zona Centrului Vechi. Am aflat că există o listă cu 19 clădiri amplasate în Centrul Vechi care au bulină roșie. Inclusiv bucăți de tencuială din Casa Ankele se desprind și cad punând în pericol cetățenii care trec prin zona respectivă iar expertiza este extraordinar de binevenită. Înțeleg de la colegii din primărie că din punct de vedere legal nu putem achita această expertiză. Logic mi se pare ca pasul următor să fie o discuție cu proprietarul pentru că și el este interesat să vândă clădirea, dumnealui face lobby de mai mulți ani să o vândă pentru că costurile pentru reabiltare sunt uriașe și probabil nu și le permite, clădirea este monument istoric, are un regim special și atunci presupun că și interesul dumnealui este să scape de această problemă. Vom discuta cu dumnealui să plătească expertiza, dar cu niște experți pe care să îi agreem și noi", a declarat viceprimarul Marian Murariu.

Edilul susține că realizarea unei expertize înainte de cumpărarea imobilului ar ajuta la fundamentarea unui preț corect de achiziție. 

"Ceea ce îmi spun colegii îmi este puțin neclar pentru că evaluarea pentru cumpărarea clădirii se poate achita din bugetul primăriei, nu înțeleg de ce nu putem achita și expertiza din bugetul primăriei. Este un lucru care mi se pare ciudat mai ales că expertiza ne-ar putea ajuta să scădem prețul de cumpărare a casei pentru a fi un preț corect și am putea face economii substanțiale la bugetul local. Această expertiză oricum va trebui făcută, legea ne obligă să o facem, expertiza stă la baza proiectului de reabilitare. Nu este mai prudent și înțelept să o facem înainte poate ne va ajuta să mai scădem din prețul de cumpărare?", a conchis viceprimarul.

Casa Ankele este evaluată la peste 400.000 de euro.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Victimele accidentelor rutiere, comemorate la Botoşani. “Nu trece dincolo, alege viaţa!” FOTO

astăzi, 10:59
687

Şi în acest an, la Botoşani, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean au marcat Ziua comemorăii victimelor accidentelor rutiere.Poliţiştii rutieri au împărţit plian...

Vezi cuantumul taxelor, pentru anul 2018, datorate bugetului judeţean!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
831

Taxele locale datorate de persoanele fizice şi persoanele juridice bugetului judeţului, pentru anul 2018, vor fi aprobate de consilierii judeţeni în şedinţa ordinară de săptămâna v...

Peste 200 de copii născuţi prematur, în 2017, la Maternitatea Botoşani. “Au fost şi copii sub 1.000 de grame”

Vineri, 17 Noiembrie 2017
1645

Numărul copiilor care se nasc prematur, la Botoşani, se păstrează constant de la un an la altul. Potrivit medicului Carmen Zaboloteanu, şeful Secţiei Neonatologie de la Secţia de Obstetrică ş...