Viceprimarul Cosmin Andrei vrea o mai bună activitate de ecarisaj în oraș: "Vom fi nevoiți să eutanasiem dacă..."

O activitate de ecarisaj mai eficientă pentru o mai bună gestionare a situației câinilor comunitari de pe străzile din municipiul Botoșani. 

Viceprimarul Cosmin Andrei vrea o mai bună activitate de ecarisaj în oraș: "Vom fi nevoiți să eutanasiem dacă..."

Asta își dorește viceprimarul Cosmin Andrei, odată cu semnarea unui nou contract pentru capturarea maidanezilor.

Noul contract a fost semnat cu aceeași firmă care s-a ocupat și până acum de activitatea de ecarisaj. Trioconstruct.

Viceprimarul Andrei consideră că pe lângă capturarea câinilor și ducerea acestora în padoc, ar trebui făcută o campanie pentru adopții, în condițiile în care capacitatea padocului este de doar 1.000 de locuri, acolo fiind deja 700 de câini. 

"E destul de complicată această activitate de ecarisaj când nu avem sprijinul celor responsabili. Eu aș fi vrut să punem foarte mult accent pe partea de comunicare și responsabilizare a cetățenilor, aș fi vrut campanii publice de adopție prin mijloacele de informare în masă astfel încât să avem câini adoptați și de pe raza municipiului Botoșani de către cetățeni nu numai cu sprijinul ONG-urilor. Dacă aceste ONG-uri nu vor mai adopta câini vom ajunge în situația în care padocul va fi plin, la capacitate maximă, și vom fi nevoiți să eutanasiem câini și atunci aș fi gândit această variantă cu adopțiile de pe plan local, o campanie de sterilzare, aș fi extins această acțiune și la comunele limitrofe. Am să încerc să inițiez acest lucru prin Zona Metropolitană sau prin asociere cu Consiliul Județean", a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

Noul contract pentru activitatea de ecarisaj a fost încheiat pentru perioada 24 iulie-31 decembrie, ulterior urmând a fi semnate mai multe contracte subsecvente până în noiembrie 2019.

Activitatea constă în capturarea, transportul și predarea câinilor capturați, servicii de asistență veterinară, cazarea și îngrijirea câinilor, gestionarea padocului, servicii de ecarisare și neutralizare a deșeurilor de origine animală, adopția la distanță.

 

 

Spune-ne opinia ta