Viceprimarul Cosmin Andrei vrea o mai bună activitate de ecarisaj în oraș: "Vom fi nevoiți să eutanasiem dacă..."

O activitate de ecarisaj mai eficientă pentru o mai bună gestionare a situației câinilor comunitari de pe străzile din municipiul Botoșani. 

Viceprimarul Cosmin Andrei vrea o mai bună activitate de ecarisaj în oraș: "Vom fi nevoiți să eutanasiem dacă..."

Asta își dorește viceprimarul Cosmin Andrei, odată cu semnarea unui nou contract pentru capturarea maidanezilor.

Noul contract a fost semnat cu aceeași firmă care s-a ocupat și până acum de activitatea de ecarisaj. Trioconstruct.

Viceprimarul Andrei consideră că pe lângă capturarea câinilor și ducerea acestora în padoc, ar trebui făcută o campanie pentru adopții, în condițiile în care capacitatea padocului este de doar 1.000 de locuri, acolo fiind deja 700 de câini. 

"E destul de complicată această activitate de ecarisaj când nu avem sprijinul celor responsabili. Eu aș fi vrut să punem foarte mult accent pe partea de comunicare și responsabilizare a cetățenilor, aș fi vrut campanii publice de adopție prin mijloacele de informare în masă astfel încât să avem câini adoptați și de pe raza municipiului Botoșani de către cetățeni nu numai cu sprijinul ONG-urilor. Dacă aceste ONG-uri nu vor mai adopta câini vom ajunge în situația în care padocul va fi plin, la capacitate maximă, și vom fi nevoiți să eutanasiem câini și atunci aș fi gândit această variantă cu adopțiile de pe plan local, o campanie de sterilzare, aș fi extins această acțiune și la comunele limitrofe. Am să încerc să inițiez acest lucru prin Zona Metropolitană sau prin asociere cu Consiliul Județean", a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

Noul contract pentru activitatea de ecarisaj a fost încheiat pentru perioada 24 iulie-31 decembrie, ulterior urmând a fi semnate mai multe contracte subsecvente până în noiembrie 2019.

Activitatea constă în capturarea, transportul și predarea câinilor capturați, servicii de asistență veterinară, cazarea și îngrijirea câinilor, gestionarea padocului, servicii de ecarisare și neutralizare a deșeurilor de origine animală, adopția la distanță.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Ajutor cerut prefectului de sinistraţii de pe Primăverii. "Dacă se va stabili că neglijenţa e cauza exploziei, problema nu e bună"

astăzi, 12:59
126

Oamenii i-au cerut reprezentantului Guvernului în teritoriu să facă demersuri în vederea obţinerii unor fonduri de la nivel central cu care să fie achitate lucrările de consolidare ca...

Directorii de şcoli din întreg judeţul, convocaţi în şedinţă. Ce li s-a transmis! FOTO

astăzi, 12:16
889

La şedinţă au participat şi deputatul Mihaela Huncă, fost inspector şcolar general, deputatul Marius Budăi, părintele protopop Lucian Leonte, reprezentanţi ai structurilor Ministerului Afacer...

Profesori cu note mari la titularizare rămaşi fără post

Joi, 14 Septembrie 2017
1317

Au obţinut o notă mare la concursul de titularizare, dar asta nu le-a asigurat şi un loc de muncă. Este cazul mai multor cadre didactice din judeţul Botoşani, care nu şi-au găsit posturi &icir...