Viceprimarul Cosmin Andrei, dispus să își asume o decizie privind majorările salariale din cadrul instituției

Viceprimarul Cosmin Andrei, dispus să își asume o decizie privind majorările salariale din cadrul instituției

Viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, și-a manifestat susținerea vizavi de demersul funcționarilor din cadrul primăriei de majorare a salariilor.

Edilul spune că dacă îi vor fi trasate, printr-o dispoziție, atribuții să se ocupe de această problemă a salariaților nu va ezita să facă acest lucru, după ce se va consulta cu departamentele de specialitate și va face o analiză riguroasă a cadrului legal.

"Le-am transmis că sunt în asentimentul lor și sprijin această inițiativă de a corecta salariile cu cele similiare în alte municipalități din țară, de aceeași categorie. Dacă voi primi o dispoziție prin care îmi vor fi delegate atribuții pentru a putea angaja din punct de vedere legal aceste decizii o voi face, după o analiză foarte riguroasă a impactului asupra veniturilor primăriei, dar în principiu sunt de acord cu aceste solicitări pentru că știu că salariile la nivelul primăriei sunt mici iar acești colegi ai mei împreună cu echipa de aici livrează populației o serie de servicii. Suntem o societate comercială dar în sprijinul cetățenilor și pentru a avea servicii mai bune avem nevoie și de colegi bine plătiți", a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

În cursul zilei de joi, cei din Executivul Primăriei s-au întâlnit cu șefii departamentelor de specialitate pentru a discuta pe marginea bugetului și pentru a vedea de unde pot fi luați bani pentru creșterile cerute de angajați. 

"Sunt de acord să sprijin acest demers, dar dacă sunt îndeplinite toate prevederile legale și dacă există bani în buget sau găsim o sursă de finanțare pentru aceste salarii. La Consiliul Județean s-a găsit o soluție dar după ce toți colegii care au reprezentat departamentele de specialitate și-au pus viza pe acea hotărâre. Dacă aceste lucruri sunt îndreptățite îi sprijin cu mare drag dar să primesc și un document oficial", a mai spus viceprimarul Cosmin Andrei. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Concurență mare pentru postul scos la concurs la Serviciul Pașapoarte

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
341

Postul de subofițer scos la concurs în cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Botoșani este râvnit de un număr mare de persoane.Po...

Autorităţile botoşănene, în alertă din cauza Codului Galben de vreme rea! Drumarii, pregătiţi să intervină!

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
581

Prefectul judeţului, Dan Şlincu, le-a cerut şefilor instituţiilor ce fac parte din CJSU să fie disponibili în orice moment şi pregătiţi să intervină dacă situaţia o va impune....

Monumente istorice dispărute de zeci de ani, existente încă pe hârtie. "Din motive pur administrative sau de indolenţă a unor funcţionari..."

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
271

Mai multe obiective din judeţul Botoşani, care au fost încadrate în categoria monumentelor istorice, dar care sunt dispărute fizic de zeci de ani, figurează în continuare pe list...