Viceprimarul Cosmin Andrei, dispus să își asume o decizie privind majorările salariale din cadrul instituției

Viceprimarul Cosmin Andrei, dispus să își asume o decizie privind majorările salariale din cadrul instituției

Viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, și-a manifestat susținerea vizavi de demersul funcționarilor din cadrul primăriei de majorare a salariilor.

Edilul spune că dacă îi vor fi trasate, printr-o dispoziție, atribuții să se ocupe de această problemă a salariaților nu va ezita să facă acest lucru, după ce se va consulta cu departamentele de specialitate și va face o analiză riguroasă a cadrului legal.

"Le-am transmis că sunt în asentimentul lor și sprijin această inițiativă de a corecta salariile cu cele similiare în alte municipalități din țară, de aceeași categorie. Dacă voi primi o dispoziție prin care îmi vor fi delegate atribuții pentru a putea angaja din punct de vedere legal aceste decizii o voi face, după o analiză foarte riguroasă a impactului asupra veniturilor primăriei, dar în principiu sunt de acord cu aceste solicitări pentru că știu că salariile la nivelul primăriei sunt mici iar acești colegi ai mei împreună cu echipa de aici livrează populației o serie de servicii. Suntem o societate comercială dar în sprijinul cetățenilor și pentru a avea servicii mai bune avem nevoie și de colegi bine plătiți", a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

În cursul zilei de joi, cei din Executivul Primăriei s-au întâlnit cu șefii departamentelor de specialitate pentru a discuta pe marginea bugetului și pentru a vedea de unde pot fi luați bani pentru creșterile cerute de angajați. 

"Sunt de acord să sprijin acest demers, dar dacă sunt îndeplinite toate prevederile legale și dacă există bani în buget sau găsim o sursă de finanțare pentru aceste salarii. La Consiliul Județean s-a găsit o soluție dar după ce toți colegii care au reprezentat departamentele de specialitate și-au pus viza pe acea hotărâre. Dacă aceste lucruri sunt îndreptățite îi sprijin cu mare drag dar să primesc și un document oficial", a mai spus viceprimarul Cosmin Andrei. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Șefi cu salarii mai mici decât subordonații într-o instituție din Botoșani

astăzi, 16:55
438

Discrepanțele salariale majore apărute odată cu aplicarea noilor acte normative ce privesc salarizarea din sistemul bugetar este reclamată și de liderul de sindicat al unei instituții de cultur...

Protest în fața Instituției Prefectului din Botoșani!

astăzi, 10:18
520

Una dintre principalele revendicări ale sindicaliștilor de la Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa o reprezintă blocarea transferului taxelor sociale de la angajator către angajat....

Durerea angajaților de la Ambulanța Botoșani: Mașinile vechi cu care merg la intervenții!

astăzi, 09:50
582

Una dintre problemele cu care se confruntă angajații Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani a fost adusă în atenția parlamentarilor în Comisia pentru Dialog Social de vineri, d...