Viceprimar al municipiului Botoşani, despre bugetul pe 2018: “Cred că ne vom descurca foarte bine, dacă vom avea parte de un management eficient”

Viceprimarul Cosmin Andrei nu îşi face griji că municipalitatea nu se va putea descurca cu bugetul pe care îl va avea în cursul acestui an.

Viceprimar al municipiului Botoşani, despre bugetul pe 2018: “Cred că ne vom descurca foarte bine, dacă vom avea parte de un management eficient”

Edilul spune că Primăria se va descurca, dacă va avea parte de un management eficient. El a subliniat că pentru investiţiile de amploare pot fi atrase fonduri europene, arătând totodată că banii pentru dezvoltare, din anul care tocmai s-a încheiat, au fost cheltuiţi într-un procent foarte mic.

Cred că ne vom descurca foarte bine dacă vom avea parte de un management eficient pentru că vom avea aceeaşi bani pe care i-am primit şi în anul 2017 din impozitul pe venit, este prevederea din legea bugetului, iar pe partea de dezvoltare oricum am avut un deficit foarte mare, am cheltuit doar 33% din suma din 16 milioane pe care am avut-o alocată, nu am putut să cheltuim nici ceea ce ne-am propus anul trecut. Rămâne în continuare posibilitatea de a accesa fonduri europene şi de a realiza investiţii de amploare cu aceste instrumente”, a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Cât priveşte intenţia primarului Cătălin Flutur de a atacat la instanţa de contencios administrativ Hotărârea de Consiliu Local prin care social-democraţii au decis majorarea taxelor şi impozitelor locale cu un procent de 5%, Flutur dorind un procent mai mare, viceprimarul nu crede că va fi deschisă o astfel de acţiune: “Nu cred că îşi doreşte să pună botoşănenii pe drumuri să se întoarcă la taxe locale pentru recalcularea sumelor”, a spus Andrei.

Primarul Cătălin Flutur a tras în repetate rânduri un semnal de alarmă şi a spus că municipalitatea nu se va descurca în anul 2018, în condiţile în care sumele alocate de la nivel central se vor diminua.

 

 

Spune-ne opinia ta