Veste bună: Tariful pentru gunoi ar putea rămâne nemodificat!
BOTOSANI

Municipalitatea botoșăneană nu a luat până la această oră nicio decizie privind o eventuală majorare a tarifului plătit de populație și de agenții economici pentru deșeurile care se ridică din oraș, de către societatea Urban Serv Botoșani. 

Veste bună: Tariful pentru gunoi ar putea rămâne nemodificat!

Un proiect de act normativ care a fost lansat în dezbatere publică timp de zece zile, privind taxa de 80 de lei pe tonă pentru depozitarea deșeurilor, introdusă de la 1 ianuarie, vine ca o gură de oxigen pentru autoritățile locale.

Dacă acest act normativ va fi adoptat, nu ar mai fi necesară scumpirea gunoiului, iar această nouă taxă nu s-ar mai plăti pe fiecare tonă de deșeu depozitată de operatorii de salubritate. 

"Este în dezbatere publică o Ordonanță a Guvernului care vine în sprijinul rezolvării acestei probleme care de altfel este la nivel național, cu taxa de 80 de lei pe tonă pentru cantitatea de deșeuri depusă spre neutralizare. Această Ordonanță își propune să modifice modalitatea de implementare a acestei taxe astfel încât nu se va mai plăti 80 de lei pentru fiecare tonă depozitată ci doar pentru diferența între țintele asumate de către România și cantitățile de anul trecut. Pentru acest an avem un target de a reduce cu 20% cantitatea de deșeuri, iar peste această țintă dacă nu o vom atinge vom plăti 80 de lei pe tonă. Dacă ne încadrăm în această țintă, tariful pentru gunoi nu va mai crește", a explicat viceprimarul Cosmin Andrei.

Edilul susține că atingerea acestei ținte s-ar putea produce printr-o mai bună colectare selectivă a deșeurilor. 

"Avem nevoie de un program de conștientizare a populației, care de altfel a fost făcut de către Consiliul Județean, dar a fost făcut acum șase ani, și municipalitatea și operatorii vor trebui să facă un alt program, astfel încât să beneficiem toți de aceeași prevedere legală să plătim în continuare același tarif care la nivelul municipiului Botoșani pentru persoanele fizice este de 10,9 lei", a mai spus viceprimarul. 

În cazul în care ar trebui plătită această taxă de 80 de lei pentru fiecare tonă de deșeu depozitată la Stăuceni, la nivelul municipiului Botoșani tariful pentru gunoi ar trebui scumpit cu aproximativ 2 lei. Suma lunară de plată, în plus, pentru depozitarea gunoiului ar fi de peste 200.000 de lei. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1445

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
732

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
498

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...