Verificări în toate blocurile din municipiul Botoșani pentru depistarea cetățenilor care nu plătesc taxa de salubrizare!

Municipalitatea vrea să îi pună la plata taxei de salubrizare pe toți botoșănenii care locuiesc la bloc. Este binecunoscut faptul că sunt situații în care la Direcția de Impozite și Taxe Locale nu se declară numărul real de persoane care locuiesc într-un apartament, motiv pentru care Primăria a ajuns să aibă datorii către societatea Urban Serv.

Verificări în toate blocurile din municipiul Botoșani pentru depistarea cetățenilor care nu plătesc taxa de salubrizare!

De câteva săptămâni municipalitatea a demarat o verificare încrucișată a situației din baza de date a Direcției de Impozite și Taxe Locale cu cea existentă la nivelul asociațiilor de proprietari.

Potrivit viceprimarului Cosmin Andrei, în urma verificărilor făcute până la data de 24 aprilie au fost identificate peste 600 de persoane care locuiesc la bloc, dar care nu erau luate în evidențe pentru plata taxei de salubrizare.

Acestea au fost puse să plătească și din urmă taxa de salubrizare.

"Până la data de 24 aprilie s-a realizat o verificare încrucișată a numărului de persoane declarate la asociațiile de proprietari cu numărul de persoane declarate la taxa de salubrizare la un număr de 30 de asociații de proprietari. S-au depus declarații suplimentare pentru un număr de 668 de persoane și s-au înregistrat datorii suplimentare în valoare de 190.818 lei, din care 103.444 lei debite și majorări de întârziere aferente anilor precedenți și 83.374 lei debite aferente anului curent. Din diferența calculată în plus la taxa de salubrizare în urma depunerii declarațiilor de impunere suplimentare s-a încasat din restanță și pe anul curent 120.096 lei. Din persoanele care au fost identificate fiind neplătitoare la această taxă de salubrizare s-au făcut declarații de impunere și pe perioada din urmă", a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Astfel de verificări vor fi făcute la toate asociațiile de proprietari din municipiul Botoșani, aproximativ 100 la număr. 

"Suntem constrânși de păstrarea unei rigurozități în ceea ce privește taxa de salubrizare ținând cont de deschiderea depozitului de la Stăuceni, de noile reglementări cu taxa de mediu impusă prin OUG și am ajuns la această măsură în urma căreia am obținut rezultate foarte bune. O înregistrare mai riguroasă poate duce și la o scădere a taxei de salubrizare atunci când mărim baza de impozitare", a mai spus viceprimarul.

Societatea Urban Serv are încheiate contracte cu cetățenii care locuiesc la case, agenţi economici şi instituţii publice, clienţi de la care încasează direct contravaloarea serviciilor prestate. Marea problemă este cu recuperarea taxei de salubrizare de la blocuri. Cei care stau la bloc achită taxa către Direcția de Impozite și Taxe Locale, care mai apoi virează sumele către operatorul de salubritate. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Viceprimarul Cosmin Andrei: "Din păcate, astăzi este o zi foarte tristă pentru municipiul Botoșani"

astăzi, 11:34
1176

Edilul a cerut o serie de explicații referitor la faptul că, din cele 24 de proiecte, doar pentru șapte s-a aprobat partea de confinanțare de la bugetul local, și este sceptic că până la ...

Modernizarea unei străzi și investiții la unele unități de învățământ din municipiul Botoșani, proiecte ce ar urma să fie realizate prin PNDL. Ministerul a schimbat regulile în timpul jocului

astăzi, 11:10
207

Primăria Municipiului Botoșani are în portofoliu o serie de proiecte tehnice pentru mai multe obiective de investiții, ce vizează reabilitarea și modernizarea străzii Drumul Tătarilor, Lu...

Sediul unei instituţii, mutat într-un fost centru de plasament

astăzi, 08:28
898

Sediul unei instituţii aflată în subordinea Consiliului Judeţean va fi mutat în clădirea în care a funcţionat Centrul de Plasament “Elena Doamna”, din municipiul Bot...