Veniturile chiriaşilor ANL, luate la verificat

Veniturile chiriaşilor ANL, luate la verificat

Locativa a reuşit să recalculeze noile chirii pentru chiriaşii care stau în blocurile construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL). Noile tarife au fost stabilite în baza documentelor prezentate de chiriaşi care atestă veniturile pe care aceştia le obţin. 

S-a ajuns ca în unele cazuri chiria să fie mai mult decât infimă, de doar 4 lei, fiind 21 de astfel de cazuri în municipiul Botoşani. 

Potrivit directorului Locativa, Florin Gornea, în perioada următoare, prin sondaj, se vor face verificări pentru a se vedea dacă veniturile declarate de chiriaşi sunt cele reale şi dacă documentele prezentate de aceştia sunt conforme.

“Prin documentele care au fost prezentate de către chiriaşi s-au calculat chiriile respective. Sunt unele valori care sunt îndoielnice, motivat de faptul că sunt chirii foarte, foarte mici, iar pentru o locuinţă similară în acelaşi bloc, în aceeaşi zonă, e diferenţă apreciabilă, În perioada următoare vom lua prin sondaj şi vom verifica provenienţa documentelor dacă sunt corecte, bănuiesc că sunt corecte mai ales că sunt emise de instituţii abilitate şi dacă vor fi reale nu avem încotro. Dacă vor fi identificat probleme cei responsabil vor fi traşi la răspundere”, a preciazat directorul Locativa.

Acesta susţine că noua modalitate de calcul a chiriilor diminuează foarte mult fondurile care se duc către Agenţia Naţională de Locuinţe, în condiţiile în care sunt tot mai multe solicitări pentru construcţia unor locuinţe noi.

“ANL se va sesiza de legea pe care au făcut-o. Problema va fi mai ales dacă ne gândim că din 4 lei şi ceva 82% se duce la ANL, mai rămâne un leu la Locativa. Sunt sume care, de ce să nu fim obiectivi, îi afectează şi pe ei şi pe noi. Legea a fost făcută la viteză, la presiunea unor persoane, care s-ar putea să se sesizeze în curând. Cea mai bună variantă era cea iniţială care a mers atâta timp, în cel mai rău caz se făcea o indexare anuală, conform indicelui de inflaţie”, a menţionat Florin Gornea. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1445

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
732

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
498

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...