Veniturile chiriaşilor ANL, luate la verificat

Veniturile chiriaşilor ANL, luate la verificat

Locativa a reuşit să recalculeze noile chirii pentru chiriaşii care stau în blocurile construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL). Noile tarife au fost stabilite în baza documentelor prezentate de chiriaşi care atestă veniturile pe care aceştia le obţin. 

S-a ajuns ca în unele cazuri chiria să fie mai mult decât infimă, de doar 4 lei, fiind 21 de astfel de cazuri în municipiul Botoşani. 

Potrivit directorului Locativa, Florin Gornea, în perioada următoare, prin sondaj, se vor face verificări pentru a se vedea dacă veniturile declarate de chiriaşi sunt cele reale şi dacă documentele prezentate de aceştia sunt conforme.

“Prin documentele care au fost prezentate de către chiriaşi s-au calculat chiriile respective. Sunt unele valori care sunt îndoielnice, motivat de faptul că sunt chirii foarte, foarte mici, iar pentru o locuinţă similară în acelaşi bloc, în aceeaşi zonă, e diferenţă apreciabilă, În perioada următoare vom lua prin sondaj şi vom verifica provenienţa documentelor dacă sunt corecte, bănuiesc că sunt corecte mai ales că sunt emise de instituţii abilitate şi dacă vor fi reale nu avem încotro. Dacă vor fi identificat probleme cei responsabil vor fi traşi la răspundere”, a preciazat directorul Locativa.

Acesta susţine că noua modalitate de calcul a chiriilor diminuează foarte mult fondurile care se duc către Agenţia Naţională de Locuinţe, în condiţiile în care sunt tot mai multe solicitări pentru construcţia unor locuinţe noi.

“ANL se va sesiza de legea pe care au făcut-o. Problema va fi mai ales dacă ne gândim că din 4 lei şi ceva 82% se duce la ANL, mai rămâne un leu la Locativa. Sunt sume care, de ce să nu fim obiectivi, îi afectează şi pe ei şi pe noi. Legea a fost făcută la viteză, la presiunea unor persoane, care s-ar putea să se sesizeze în curând. Cea mai bună variantă era cea iniţială care a mers atâta timp, în cel mai rău caz se făcea o indexare anuală, conform indicelui de inflaţie”, a menţionat Florin Gornea. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Naşterile sub apă, ocolite de botoşănence

Miercuri, 18 Octombrie 2017
1968

Botoşănencele nu sunt adeptele naşterilor sub apă şi deşi există această posibilitate la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean Mavromati nu există cereri.Posibilit...

Municipalitatea vrea să amenajeze un teren sintetic pentru antrenamente

Miercuri, 18 Octombrie 2017
765

Municipalitatea ar avea şanse să obţină finanţare de la Federaţia Română de Fotbal pentru realizarea unei astfel de investiţii dar, deocamdată, nu a fost identificat un teren al primăr...

Regulamentul privind ridicarea şi blocarea maşinilor, în municipiul Botoşani, la un pas de a fi aplicat

Miercuri, 18 Octombrie 2017
458

Dezbaterea publică privind Regulamentul de organizare a circulaţiei rutiere în municipiul Botoşani şi a documentaţiei de delegare a gestiunii către societatea Eltrans, a activităţii de g...