Urban Serv trebuie sa plateasca 15.000 de lei pentru moartea unui om

Urban Serv trebuie sa plateasca 15.000 de lei pentru moartea unui om
Stefan Andrisan a fost victima unui accident in ziua de 6 septembrie, baiatul de 19 ani cazand din copac pe cand lucra in incinta cimitirului Pacea, la lucrari de toaletare.

Transferat cu ambulanta la Iasi, la Neurochirurgie, baiatul a decedat pe sectia ieseana de reanimare noua zile mai tarziu, perioada in care s-a aflat in stare de coma.

Din ancheta Inspectoratului Teritorial al Muncii reiese ca nu s-au luat masuri suficiente impotriva riscului caderii lucratorului de la inaltime, in timpul deplasarii acestuia de la o pozitie de lucru la alta.

De asemenea, nu a fost desemnat un lucrator competent, care sa exercite controlul permanent privind respectarea masurilor de securitate si sanatate la locul de munca, nu s-a utilizat echipamentului individual de protectie pentru lucrul la inaltime corespunzator.

Urban Serv se face, astfel, vinovata de nerespectarea normelor privind sanatatea si securitatea in munca, fiind sanctionata cu 15.000 de lei.

Conducerea Urban Serv a anuntat ca va contesta masura.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu într-o clădire de lângă Parcul M. Eminescu! FOTO, VIDEO

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
1011

Fosta clădire în care a funcționat DOC DOVA, lângă Parcul Mihai Eminescu, din municipiul Botoșani a fost cuprinsă, sâmbătă seara, de un incendiu.Un trecător a observat fl...

REZIST, la Botoșani: Ce vor botoșănenii care au ieșit în stradă! FOTO

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
1991

Oamenii au început să se adune în fața Palatului Administrativ începând cu ora 18.00. După o oră, aproximativ 60 de persoane protestau pașnic în Piața Revoluției, ...

Protestele iau amploare în București! VIDEO

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
304

În ciuda ninsorii puternice, câteva mii de oameni protestează în Piaţa Universităţii împotriva modificării legilor justiţiei. Manifestații sunt și în orașe precum Cluj, Timișoara, Sibiu...