Urban Serv trebuie sa plateasca 15.000 de lei pentru moartea unui om

Urban Serv trebuie sa plateasca 15.000 de lei pentru moartea unui om
Stefan Andrisan a fost victima unui accident in ziua de 6 septembrie, baiatul de 19 ani cazand din copac pe cand lucra in incinta cimitirului Pacea, la lucrari de toaletare.

Transferat cu ambulanta la Iasi, la Neurochirurgie, baiatul a decedat pe sectia ieseana de reanimare noua zile mai tarziu, perioada in care s-a aflat in stare de coma.

Din ancheta Inspectoratului Teritorial al Muncii reiese ca nu s-au luat masuri suficiente impotriva riscului caderii lucratorului de la inaltime, in timpul deplasarii acestuia de la o pozitie de lucru la alta.

De asemenea, nu a fost desemnat un lucrator competent, care sa exercite controlul permanent privind respectarea masurilor de securitate si sanatate la locul de munca, nu s-a utilizat echipamentului individual de protectie pentru lucrul la inaltime corespunzator.

Urban Serv se face, astfel, vinovata de nerespectarea normelor privind sanatatea si securitatea in munca, fiind sanctionata cu 15.000 de lei.

Conducerea Urban Serv a anuntat ca va contesta masura.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beat și cu tupeu: A refuzat să-i fie recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei!

astăzi, 10:27
161

Botoșăneanul în vârstă de 38 de ani a fost tras pe dreapta, rezultatul etilotestului indicând starea de ebrietate a șoferului. Cu toate acestea, bărbatul a refuzat recoltarea&nb...

Conferința "1918: victoria geografiei asupra istoriei nedrepte", la Biblioteca Județeană "Mihai Eminescu" Botoșani

astăzi, 10:04
30

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii "Mihai Eminescu" inițiază seria de conferințe dedicate Unirii de la 1918, simbolic, în data de 27 martie, câ...

Avertisment pentru conducătorii auto! Ninsori abundente în Moldova!

astăzi, 09:54
457

Dacă plecați la drum, asigurați-vă că aveți asupra voastră un număr de telefon la care să aflați datele actualizate despre starea vremii și a carosabilului.Începând din noap...