Urban Serv trebuie sa plateasca 15.000 de lei pentru moartea unui om

Urban Serv trebuie sa plateasca 15.000 de lei pentru moartea unui om
Stefan Andrisan a fost victima unui accident in ziua de 6 septembrie, baiatul de 19 ani cazand din copac pe cand lucra in incinta cimitirului Pacea, la lucrari de toaletare.

Transferat cu ambulanta la Iasi, la Neurochirurgie, baiatul a decedat pe sectia ieseana de reanimare noua zile mai tarziu, perioada in care s-a aflat in stare de coma.

Din ancheta Inspectoratului Teritorial al Muncii reiese ca nu s-au luat masuri suficiente impotriva riscului caderii lucratorului de la inaltime, in timpul deplasarii acestuia de la o pozitie de lucru la alta.

De asemenea, nu a fost desemnat un lucrator competent, care sa exercite controlul permanent privind respectarea masurilor de securitate si sanatate la locul de munca, nu s-a utilizat echipamentului individual de protectie pentru lucrul la inaltime corespunzator.

Urban Serv se face, astfel, vinovata de nerespectarea normelor privind sanatatea si securitatea in munca, fiind sanctionata cu 15.000 de lei.

Conducerea Urban Serv a anuntat ca va contesta masura.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
228

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
41

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
346

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...