Urban Serv nu mai poate ridica deşeurile rezultate din amenajări sau construcţii. Vezi motivul!

Botoşănenii care fac lucrări de construcţii sau demolări nu mai pot apela, deocamdată la serviciile societăţii Urban Serv pentru colectarea şi transportul acestora într-un spaţiu pus la dispoziţie de municipalitate.

Urban Serv nu mai poate ridica deşeurile rezultate din amenajări sau construcţii. Vezi motivul!

Operatorul de salubritate a suspendat această activitate întrucât nu deţine toate autorizaţiile necesare pentru a o desfăşura. Acest lucru a ieşit la iveală în urma unui control al comisarilor Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu.

Potrivit comisarului şef Cristina Kashyap, societatea Urban Serv deţine autorizaţie doar pentru colectarea şi transportul acestui tip de deşeuri, dar nu şi pentru depozitarea sau valorificarea acestora.

“Pentru deşeurile rezultate din construcţii şi demolări operatorul economic are autorizaţie doar pentru colectare şi transport, nu are autorizaţie pentru valorificare, sau pentru tratarea acestor deşeuri sau pentru depozitarea lor. Pin nota de constatare li s-a solicitat să obţină actul de reglementare pentru colectarea şi depozitarea deşeurilor rezultate din construcţii şi demolări”, ne-a declarat comisarul şef al Gărzii de Mediu Botoşani.

Directorul Urban Serv, Simion Drelciuc, susţine că s-au făcut demersurile necesare la Agenţia pentru Protecţia Mediului în vederea obţinerii tuturor autorizaţiilor necesare.

“Ni s-a cerut o autorizare a ativităţii şi am depus documentaţia în vederea autorizării. Ar trebui ca în cursul acestei săptămâni să o primim. Ni s-a dat termen de conformare. S-a cerut iniţial o instalaţie de tratare a deşeurilor, problema este că noi am discutat cu autoritatea publică care din cele două părţi operatorul sau autoritatea vor face investiţia respectivă. Iniţial s-a mers pe acelaşi procedeu ca anul trecut dar cei de la Garda de Mediu ne-au atenţionat că nu se respectă circuitul legal”, a precizat directorul Urban Serv.

Cei care fac lucrări de construcţie sau amenajări au posibilitatea de a închiria containere de la societatea Urban Serv, contracost, pentru preluarea deşeurilor. Drelciuc estimează că în câteva zile această activitate va fi reluată şi operatorul va putea da, din nou, curs solicitărilor.

Citeşte şi Avertisment pentru botoșănenii care fac amenajări în apartamente sau izolații exterioare!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primăriile din judeţ nu au primit bani la rectificarea bugetară

Luni, 25 Septembrie 2017
472

Mai multe primării din judeţul Botoşani au ajuns deja la fundul sacului şi nu mai au bani pentru a acoperi cheltuielile de funcţionare până la finele acestui an.Şi mai au de aşt...

Ce spune preşedintele Consiliului Judeţean despre demisiile directorilor de la Spitalul Mavromati!

Luni, 25 Septembrie 2017
944

Nemulţumirile directorilor de la Spitalul Judeţean Mavromati privind nivelul de salarizare al celor din conducere au ajuns şi la urechile preşedintelui Consiliului Judeţean.În cadrul ş...

Inspecţie în teren a specialiştilor de la ADR NE privind drumul strategic

Luni, 25 Septembrie 2017
673

Este prima vizită în teren privitor la acest obiectiv, după ce evaluarea din punct de vedere administrativ s-a încheiat, în prezent fiind faza de evaluare a indicatorilor tehnico-e...