Urban Serv nu mai poate ridica deşeurile rezultate din amenajări sau construcţii. Vezi motivul!

Botoşănenii care fac lucrări de construcţii sau demolări nu mai pot apela, deocamdată la serviciile societăţii Urban Serv pentru colectarea şi transportul acestora într-un spaţiu pus la dispoziţie de municipalitate.

Urban Serv nu mai poate ridica deşeurile rezultate din amenajări sau construcţii. Vezi motivul!

Operatorul de salubritate a suspendat această activitate întrucât nu deţine toate autorizaţiile necesare pentru a o desfăşura. Acest lucru a ieşit la iveală în urma unui control al comisarilor Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu.

Potrivit comisarului şef Cristina Kashyap, societatea Urban Serv deţine autorizaţie doar pentru colectarea şi transportul acestui tip de deşeuri, dar nu şi pentru depozitarea sau valorificarea acestora.

“Pentru deşeurile rezultate din construcţii şi demolări operatorul economic are autorizaţie doar pentru colectare şi transport, nu are autorizaţie pentru valorificare, sau pentru tratarea acestor deşeuri sau pentru depozitarea lor. Pin nota de constatare li s-a solicitat să obţină actul de reglementare pentru colectarea şi depozitarea deşeurilor rezultate din construcţii şi demolări”, ne-a declarat comisarul şef al Gărzii de Mediu Botoşani.

Directorul Urban Serv, Simion Drelciuc, susţine că s-au făcut demersurile necesare la Agenţia pentru Protecţia Mediului în vederea obţinerii tuturor autorizaţiilor necesare.

“Ni s-a cerut o autorizare a ativităţii şi am depus documentaţia în vederea autorizării. Ar trebui ca în cursul acestei săptămâni să o primim. Ni s-a dat termen de conformare. S-a cerut iniţial o instalaţie de tratare a deşeurilor, problema este că noi am discutat cu autoritatea publică care din cele două părţi operatorul sau autoritatea vor face investiţia respectivă. Iniţial s-a mers pe acelaşi procedeu ca anul trecut dar cei de la Garda de Mediu ne-au atenţionat că nu se respectă circuitul legal”, a precizat directorul Urban Serv.

Cei care fac lucrări de construcţie sau amenajări au posibilitatea de a închiria containere de la societatea Urban Serv, contracost, pentru preluarea deşeurilor. Drelciuc estimează că în câteva zile această activitate va fi reluată şi operatorul va putea da, din nou, curs solicitărilor.

Citeşte şi Avertisment pentru botoșănenii care fac amenajări în apartamente sau izolații exterioare!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Termen avansat pentru începerea lucrărilor la drumul strategic

astăzi, 12:41
163

Cea mai importantă investiţie în infrastructura rutieră din judeţul Botoşani, din ultimii ani, ar putea fi demarată în toamna acestui an. Anunţul a fost făcut de preşedintele Cons...

Primar din judeţ, după şedinţa de la Consiliul Judeţean: “Dacă vreţi să mă lupt, atunci să fiu protejat”

astăzi, 11:59
297

Într-o tăcere totală s-a încheiat şedinţa de la Consiliul Judeţean, care s-a dorit a fi o dezbatere cu primarii pe marginea sumelor pe care le vor primi pentru drumuri şi pentru part...

Drumurile județene pe care se va interveni cu prioritate, în acest an

astăzi, 11:10
833

Din cei 13 milioane de lei primiți de județul Botoșani pentru drumuri, 10 milioane vor fi repartizați Direcției Județene de Drumuri și Poduri, iar 3 milioane vor merge către unitățile admini...