Urban Serv nu mai poate ridica deşeurile rezultate din amenajări sau construcţii. Vezi motivul!

Botoşănenii care fac lucrări de construcţii sau demolări nu mai pot apela, deocamdată la serviciile societăţii Urban Serv pentru colectarea şi transportul acestora într-un spaţiu pus la dispoziţie de municipalitate.

Urban Serv nu mai poate ridica deşeurile rezultate din amenajări sau construcţii. Vezi motivul!

Operatorul de salubritate a suspendat această activitate întrucât nu deţine toate autorizaţiile necesare pentru a o desfăşura. Acest lucru a ieşit la iveală în urma unui control al comisarilor Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu.

Potrivit comisarului şef Cristina Kashyap, societatea Urban Serv deţine autorizaţie doar pentru colectarea şi transportul acestui tip de deşeuri, dar nu şi pentru depozitarea sau valorificarea acestora.

“Pentru deşeurile rezultate din construcţii şi demolări operatorul economic are autorizaţie doar pentru colectare şi transport, nu are autorizaţie pentru valorificare, sau pentru tratarea acestor deşeuri sau pentru depozitarea lor. Pin nota de constatare li s-a solicitat să obţină actul de reglementare pentru colectarea şi depozitarea deşeurilor rezultate din construcţii şi demolări”, ne-a declarat comisarul şef al Gărzii de Mediu Botoşani.

Directorul Urban Serv, Simion Drelciuc, susţine că s-au făcut demersurile necesare la Agenţia pentru Protecţia Mediului în vederea obţinerii tuturor autorizaţiilor necesare.

“Ni s-a cerut o autorizare a ativităţii şi am depus documentaţia în vederea autorizării. Ar trebui ca în cursul acestei săptămâni să o primim. Ni s-a dat termen de conformare. S-a cerut iniţial o instalaţie de tratare a deşeurilor, problema este că noi am discutat cu autoritatea publică care din cele două părţi operatorul sau autoritatea vor face investiţia respectivă. Iniţial s-a mers pe acelaşi procedeu ca anul trecut dar cei de la Garda de Mediu ne-au atenţionat că nu se respectă circuitul legal”, a precizat directorul Urban Serv.

Cei care fac lucrări de construcţie sau amenajări au posibilitatea de a închiria containere de la societatea Urban Serv, contracost, pentru preluarea deşeurilor. Drelciuc estimează că în câteva zile această activitate va fi reluată şi operatorul va putea da, din nou, curs solicitărilor.

Citeşte şi Avertisment pentru botoșănenii care fac amenajări în apartamente sau izolații exterioare!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Vezi cuantumul taxelor, pentru anul 2018, datorate bugetului judeţean!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
743

Taxele locale datorate de persoanele fizice şi persoanele juridice bugetului judeţului, pentru anul 2018, vor fi aprobate de consilierii judeţeni în şedinţa ordinară de săptămâna v...

Peste 200 de copii născuţi prematur, în 2017, la Maternitatea Botoşani. “Au fost şi copii sub 1.000 de grame”

Vineri, 17 Noiembrie 2017
1623

Numărul copiilor care se nasc prematur, la Botoşani, se păstrează constant de la un an la altul. Potrivit medicului Carmen Zaboloteanu, şeful Secţiei Neonatologie de la Secţia de Obstetrică ş...

Învingătorii născuţi la Maternitatea Botoşani, sărbătoriţi de cadrele medicale – FOTO

Vineri, 17 Noiembrie 2017
6890

Bucuria şi seninătatea de pe chipurile micuţilor nu trădează nicio clipă faptul că, atunci când au venit pe lume, unii au fost la un pas de moarte, doar mamele fiind cele care încă...