Urban Serv cere deschiderea depozitului de la Stăuceni și duminica

Urban Serv cere deschiderea depozitului de la Stăuceni și duminica

După ce au existat numeroase sesizări vizavi de mizeria de la unele platforme de colectare a deșeurilor din municipiul Botoșani, ultima reclamație venind din partea unui consilier local, conducerea societății Urban Serv a făcut o adresă către Consililiu Județean prin care a solicitat ca depozitul de la Stăuceni să fie deschis și duminica.

În prezent, gunoiul nu se ridică duminica, ceea ce face ca la platforme să se adune cantități mari de deșeuri, mai ales pe perioada verii.

Reprezentanții Consiliului Județean susțin că vor analiza solicitarea operatorului de salubritate și vor purta discuții și cu administratorul depozitului de la Stăuceni.

Liviu Toma, vicepreședintele Consiliului Județean, a precizat că ar fi posibilă deschiderea depozitului dacă nu s-ar genera costuri suplimentare, în primul an de funcționare nefiind permise modificări de tarife.

Toma spune că ar exista probleme doar în câteva zone din oraș, și acestea au fost generate de faptul că anumite platforme au fost desființate, ca urmare a retrocedării terenurilor.

"Consiliul Județean va lua spre analiză și având în vedere și contractul care este semnat cu operatorul de la Stăuceni sper să găsim o soluție fără a fi costuri suplimentare, fără a se umbla la tarifele cu care Diasil a câștigat la licitație, pentru că în primul an de funcționare nu putem modifica tarifele. Am primit o adresă de la Urban Serv prin care ne solicită dacă putem deschide depozitul și duminica, dacă e posibil chiar cu 1 iulie, am dat în lucru la servicii publice să vedem și în caietul de sarcini și în contractul cu Diasil dacă ne permite acest lucru, dar consider că pentru două-trei platforme s-ar putea să nu fie obiectul muncii, să constate că nu vine decât o mașină. Cred că trebuie avut un dialog și cu președinții de asociații pentru că ei sunt primii care pot lua măsuri. La platformele unde sunt probleme ar trebui suplimentat numărul de recipiente", a menționat Liviu Toma, vicepreședintele Consiliului Județean.

 

 

Spune-ne opinia ta