Urban Serv amenință Primăria Botoșani cu instanța!

Urban Serv amenință Primăria Botoșani cu instanța!

Problema taxei de mediu pe care municipalitatea trebuie să o plătească societății Urban Serv pentru fiecare tonă de deșeuri colectată din condominii nu a fost rezolvată nici până la ora actuală.

Dacă până la data de 15 martie Urban Serv nu achită factura pentru această taxă, aferentă lunii trecute, nu va mai fi primită să depoziteze deșeurile la Stăuceni, fiind deja notificată în acest sens.

Potrivit directorului societății de salubritate, Simion Drelciuc, pe luna ianuarie, de când a fost introdusă această nouă taxă factura a fost achitată din banii Urban Serv, iar pentru recuperarea acestora se ia în calcul deschiderea unei acțiuni în instanță împotriva Primăriei Botoșani.

"Nu avem niciun răspuns din partea autorității publice locale, avem doar răspunsul pentru luna ianuarie în care ne spun că ne achită doar contravaloarea depozitării deșeurilor dar nu și contravaloarea taxei de mediu. Am făcut cunoscut răspunsul și administratorului de la Stăuceni și i-am spus că pentru luna februarie nu vom putea achita contravaloarea taxei fondului de mediu aferentă deșeurilor colectate din condominii. Răspunsul lor a fost foarte clar că într-o asmenea situație nu vor mai primi deșeurile respective spre depozitare. Am notificat din nou autoritatea publică locală dar nu avem un răspuns concret privitor la plata acestei taxe. Va trebui după ce decurge termenul legal să ne îndreptăm împotriva UAT Botoșani pentru recuperarea sumei în cauză, iar pe luna februarie după cele 15 zile în care avem obligația să achităm factura către DIASIL privind cantitatea de deșeuri pe luna februarie au dreptul să ne suspende serviciul și să nu ne mai primească să depozităm", a declarat Simion Drelciuc.

Suma pe care trebuie să o plătească în plus municipalitatea, lunar, se ridică la 100.000 de lei. 

Reprezentanții Primăriei nu au achitat până acum această taxă în speranța că legislația se va schimba, în condițiile în care au fost lansate discuții la nivel central în acest sens. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Investiţii în trei unităţi de învăţământ din Botoşani pentru securitatea la incendiu

Luni, 15 Ianuarie 2018
439

Trei unităţi de învăţământ din municipiul Botoşani vor beneficia de fonduri în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală pentru dotarea cu echipamente în vederea...

Primarul Cătălin Flutur: “Nici ministrul Culturii nu ne onorează cu prezenţa la Zilele Eminescu”

Luni, 15 Ianuarie 2018
488

Primarul Municipiului Botoşani a taxat faptul că nici în acest an nu a ajuns la Botoşani, la Zilele Eminescu, vreun reprezentant al Ministerului Culturii.Edilul a spus că ambasadorul Mar...

Discuţii între ambasadorul Marii Britanii şi primarul municipiului Botoşani. "Este o mare plăcere"

Luni, 15 Ianuarie 2018
246

Edilul i-a prezentat ambasadorului informaţii legate nu doar de cultura judeţului, dar şi de potenţialul economic, precum şi problemele cu care se confruntă municipiul, dar şi  judeţul Bo...