Urban Serv amenință Primăria Botoșani cu instanța!

Urban Serv amenință Primăria Botoșani cu instanța!

Problema taxei de mediu pe care municipalitatea trebuie să o plătească societății Urban Serv pentru fiecare tonă de deșeuri colectată din condominii nu a fost rezolvată nici până la ora actuală.

Dacă până la data de 15 martie Urban Serv nu achită factura pentru această taxă, aferentă lunii trecute, nu va mai fi primită să depoziteze deșeurile la Stăuceni, fiind deja notificată în acest sens.

Potrivit directorului societății de salubritate, Simion Drelciuc, pe luna ianuarie, de când a fost introdusă această nouă taxă factura a fost achitată din banii Urban Serv, iar pentru recuperarea acestora se ia în calcul deschiderea unei acțiuni în instanță împotriva Primăriei Botoșani.

"Nu avem niciun răspuns din partea autorității publice locale, avem doar răspunsul pentru luna ianuarie în care ne spun că ne achită doar contravaloarea depozitării deșeurilor dar nu și contravaloarea taxei de mediu. Am făcut cunoscut răspunsul și administratorului de la Stăuceni și i-am spus că pentru luna februarie nu vom putea achita contravaloarea taxei fondului de mediu aferentă deșeurilor colectate din condominii. Răspunsul lor a fost foarte clar că într-o asmenea situație nu vor mai primi deșeurile respective spre depozitare. Am notificat din nou autoritatea publică locală dar nu avem un răspuns concret privitor la plata acestei taxe. Va trebui după ce decurge termenul legal să ne îndreptăm împotriva UAT Botoșani pentru recuperarea sumei în cauză, iar pe luna februarie după cele 15 zile în care avem obligația să achităm factura către DIASIL privind cantitatea de deșeuri pe luna februarie au dreptul să ne suspende serviciul și să nu ne mai primească să depozităm", a declarat Simion Drelciuc.

Suma pe care trebuie să o plătească în plus municipalitatea, lunar, se ridică la 100.000 de lei. 

Reprezentanții Primăriei nu au achitat până acum această taxă în speranța că legislația se va schimba, în condițiile în care au fost lansate discuții la nivel central în acest sens. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Profesori cu note mari la titularizare rămaşi fără post

Joi, 14 Septembrie 2017
1314

Au obţinut o notă mare la concursul de titularizare, dar asta nu le-a asigurat şi un loc de muncă. Este cazul mai multor cadre didactice din judeţul Botoşani, care nu şi-au găsit posturi &icir...

Preşedintele Consiliului Judeţean, către primarii care vor să iasă din ADI: "Revizuiţi-vă poziţia!"

Joi, 14 Septembrie 2017
684

În cadrul unei ședințe a ADI Ecoproces de joi, în care s-a dezbătut regulamentul privind salubritatea, Costică Macaleți le-a cerut primarilor să se gândească foarte bine &icir...

Corecție financiară uriașă aplicată pentru investiția cu fonduri europene de la Spitalul Mavromati!

Joi, 14 Septembrie 2017
1068

Instituția a primit o corecție financiară uriașă la proiectul care s-a derulat la Spitalul Județean Mavromati cu fonduri europene, prin care s-a modernizat și reabilitat unitatea sanitară....