Urban Serv amenință Primăria Botoșani cu instanța!

Urban Serv amenință Primăria Botoșani cu instanța!

Problema taxei de mediu pe care municipalitatea trebuie să o plătească societății Urban Serv pentru fiecare tonă de deșeuri colectată din condominii nu a fost rezolvată nici până la ora actuală.

Dacă până la data de 15 martie Urban Serv nu achită factura pentru această taxă, aferentă lunii trecute, nu va mai fi primită să depoziteze deșeurile la Stăuceni, fiind deja notificată în acest sens.

Potrivit directorului societății de salubritate, Simion Drelciuc, pe luna ianuarie, de când a fost introdusă această nouă taxă factura a fost achitată din banii Urban Serv, iar pentru recuperarea acestora se ia în calcul deschiderea unei acțiuni în instanță împotriva Primăriei Botoșani.

"Nu avem niciun răspuns din partea autorității publice locale, avem doar răspunsul pentru luna ianuarie în care ne spun că ne achită doar contravaloarea depozitării deșeurilor dar nu și contravaloarea taxei de mediu. Am făcut cunoscut răspunsul și administratorului de la Stăuceni și i-am spus că pentru luna februarie nu vom putea achita contravaloarea taxei fondului de mediu aferentă deșeurilor colectate din condominii. Răspunsul lor a fost foarte clar că într-o asmenea situație nu vor mai primi deșeurile respective spre depozitare. Am notificat din nou autoritatea publică locală dar nu avem un răspuns concret privitor la plata acestei taxe. Va trebui după ce decurge termenul legal să ne îndreptăm împotriva UAT Botoșani pentru recuperarea sumei în cauză, iar pe luna februarie după cele 15 zile în care avem obligația să achităm factura către DIASIL privind cantitatea de deșeuri pe luna februarie au dreptul să ne suspende serviciul și să nu ne mai primească să depozităm", a declarat Simion Drelciuc.

Suma pe care trebuie să o plătească în plus municipalitatea, lunar, se ridică la 100.000 de lei. 

Reprezentanții Primăriei nu au achitat până acum această taxă în speranța că legislația se va schimba, în condițiile în care au fost lansate discuții la nivel central în acest sens. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Vezi cuantumul taxelor, pentru anul 2018, datorate bugetului judeţean!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
663

Taxele locale datorate de persoanele fizice şi persoanele juridice bugetului judeţului, pentru anul 2018, vor fi aprobate de consilierii judeţeni în şedinţa ordinară de săptămâna v...

Peste 200 de copii născuţi prematur, în 2017, la Maternitatea Botoşani. “Au fost şi copii sub 1.000 de grame”

Vineri, 17 Noiembrie 2017
1610

Numărul copiilor care se nasc prematur, la Botoşani, se păstrează constant de la un an la altul. Potrivit medicului Carmen Zaboloteanu, şeful Secţiei Neonatologie de la Secţia de Obstetrică ş...

Învingătorii născuţi la Maternitatea Botoşani, sărbătoriţi de cadrele medicale – FOTO

Vineri, 17 Noiembrie 2017
6815

Bucuria şi seninătatea de pe chipurile micuţilor nu trădează nicio clipă faptul că, atunci când au venit pe lume, unii au fost la un pas de moarte, doar mamele fiind cele care încă...