Urban Serv a semnat contractul pentru colectarea deșeurilor din județ - FOTO

Urban Serv a semnat contractul pentru colectarea deșeurilor din județ - FOTO

Reprezentanții societății Urban Serv și cei ai Consiliului Județean au semnat, vineri, contractul de delegare a gestiuni către Urban Serv pentru începerea activității de colectare și transport a deșeurilor de pe zona IV din județ.

Directorul Urban Serv, Simion Drelciuc, estimează că până la data de 1 septembrie va începe colectarea din unitățile administrativ-teritoriale cuprinse în această zonă.

"S-a semnat contractul de delegare a gestiunii. De luni avem 56 de zile perioada de mobilizare în care vom face toate procedurile care trebuie făcute pentru preluarea tuturor bunurilor, pentru identificarea efectivă a platformelor pe trasee, ducerea eurocontainerelor la acele platforme. Până cel târziu la data de 1 septembrie vrem să începem activitatea. Contractul este pe o durată de 8 ani de zile, un an de zile ne descurăm cu fondurile proprii urmând ca după un an de zile autoritățile din zona în care operăm să facă plățile pentru anul în curs", a declarat Simion Drelciuc.

Zona pe care va opera Urban Serv cuprinde municipiul Botoșani, orașul Bucecea și 24 de comune, per total fiind 109 localități prin care vor trece mașinile operatorului de salubritate pentru a colecta deșeurile.

Acest contract a fost ultimul din cele 6 contracte atribuite în cadrul Proiectului Sistem Integrat de Management al Deşeurilor, situând judeţul Botoşani în primele 5 judeţe din ţară care finalizează această procedură.

"Mă bucur că judeţul Botoşani se află printre primele judeţe din ţară care finalizează această procedură și vă asigur că instituția pe care o conduc, în colaborare cu ADI Ecoproces, va monitoriza activitatea de colectare, transport şi depozitare, desfăşurată de către operatorii zonali. În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, vă garantez de toată disponibilitatea privind soluţionarea problemelor apărute, pentru a putea asigura un serviciu de calitate destinat comunităţilor locale, în condiţii de siguranţă din punct de vedere al sănătăţii populaţiei şi la un tarif în limita gradului de suportabilitate." a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Costică Macaleţi.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Apel făcut de primarul Cătălin Flutur pentru ajutorarea sinistraților din Primăverii. Cont deschis pentru aceștia

astăzi, 17:45
278

Primarul muncipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a lansat, marți, un nou apel pentru ajutorarea familiilor afectate de explozia din data de 15 septembrie, de pe strada Primăverii nr.18.Conducer...

Disperarea sinistraților de pe strada Primăverii: "Unde să mergem să dormim? Pe stradă, în parc?". Oameni rămași fără serviciu!

astăzi, 16:00
1586

Și, pe lângă durerea pe care o simt în suflet, oamenii au în continuare multe întrebări. Unde vor locui, cât va dura până când viețile lor vor reintra pe...

Blocul de pe Primăverii, afectat de explozie, prezintă "risc ridicat de PRĂBUȘIRE"! Recomandarea autorităților pentru locatari!

astăzi, 15:28
719

Prefectul Dan Șlincu a dat citire raportului de expertiză întocmit de prof. Dorel Plătică și care susține negru pe alb că blocul nu mai poate fi locuit până când nu se fac lu...