Unitatea de Asistenta Medico-Sociala Mihaileni va primi peste 15 miliarde lei vechi, pentru reabilitarea cladirii!

Unitatea de Asistenta Medico-Sociala Mihaileni va primi peste 15 miliarde lei vechi, pentru reabilitarea cladirii!

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani  

Presedintele Consiliului Judetean Botosani, Mihai Tabuleac, a fost convocat pentru inceputul saptamanii viitoare de Agentia de Dezvoltare Regionala Piatra Neamt, pentru semnarea contractului de finantare pentru amenajarea si reabilitarea Unitatii de Asistenta Medico-Sociala Mihaileni.

"Luni sunt chemat sa semnez contractul de finantare, dupa care noi vom declansa licitatia pentru atribuirea lucrarilor. Acum s-a ajuns la etapa contractului de finantare, dar pana aici ne-am chinuit. A trebuit sa facem studiu de fezabilitate, sa-l sustinem, am fost supusi evaluarilor pentru conformitate si al evaluarilor tehnico-economice, dupa care am facut proiectul tehnic", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele CJ Botosani.

Evaluarile acestui obiectiv au avut loc la inceputul lunii noiembie, iar presedintele CJ se astepta ca la maximum doua saptamani dupa ce a fost efectuata vizita in teren de catre reprezentntii Agentia de Dezvoltare Regionala sa se incheie si contractul de finantare.

"A fost vizita in teren si eu personal ma asteptam ca la o saptamana, doua, sa incheiem si contractul de finantare. Din pacate, de abia acum a intervenit acest demers, cu o intarziere de cel putin doua luni de zile. Din momentul semnarii contractului de finantare, avand sursa bugetara asigurata, suntem in masura sa atribuim lucrarea si sa ne ocupam de constructia propriu-zisa. De luni nu mai depindem de factori externi", a spus presedintele CJ.

Un document asemanator spera Mihai Tabuleac sa primeasca din moment in moment de la Agentia de Dezvoltare Regionala Piatra Neamt, dar pentru un alt obiectiv propus pentru investitii cu bani europeni, fiind vorba de reabilitarea Casei Ventura, care necesita o finantare de aproximativ 100 miliarde lei vechi.

"De asemenea, e o problema de ore, de zile, pana cand vom primi acelasi document si pentru reabilitarea Casei Ventura. Noi am mers in paralel cu aceste doua proiecte, exact in aceeasi zi cand a fost vizita in teren la Mihaileni a fost si vizita la Casa Ventura. Pentru ambele obietive, daca semnam contractele de finantare si imediat intram in procedura de licitatie, lucrarile ar trebui sa inceapa in primavara, nu as putea sa evaluez cat timp vom consuma pe solutionarea contestatiilor", a precizat presedintele CJ.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție la fraudele informatice și la „investițiile” online! Iată cum vă puteți proteja!

astăzi, 17:13
18

În ultima perioadă se constată o creștere a sesizărilor referitoare la săvârșirea  unor infracțiuni de înșelăciune în mediul online care au ca bază folosirea &ic...

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
70

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
272

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...