Un șofer român și-a distrus roțile într-o groapă, iar autoritățile chiar îl vor despăgubi

520 de lei l-au costat reparațiile la service. Conducătorul auto a hotărât să dea în judecată autoritățile locale, nu atât din cauza costurilor pe care le-a suportat, cât pentru a atrage atenția asupra condițiilor rutiere îngrozitoare din zona respectivă.

Un șofer român și-a distrus roțile într-o groapă, iar autoritățile chiar îl vor despăgubi

Un șofer român a nimerit cu ambele roți de pe partea dreaptă a mașinii într-o groapă imensă pe Drumul Național 15 D. Cu anvelopele tăiate și jantele îndoite, bărbatul s-a dus la Judecătorie și a acționat în instanță Unitatea Administrativ Teritorială a Judeţului Vaslui. Surprinzător, chiar a câștigat procesul!

Șoferul Ion Ovidiu Teletin susține că nu a văzut craterul gigantic din carosabil, care i-a avariat autoturismul, și că vinovate sunt autoritățile vasluiene. Incidentul s-a produs pe DN 15 D, la intrarea în municipiul Vaslui, pe sensul de mers dinspre Negreşti. Bărbatul acuză Unitatea Administrativ Teritorială că nu a semnalizat în niciun fel porțiunea de asfalt lipsă.

Potrivit adevarul.ro, groapa măsoară un metru în diametru și are o adâncime de aproximativ 20 cm. Nu este de mirare, așadar, că șoferul a făcut pană și a fost nevoit să înlocuiască roata dreaptă-spate cu cea de rezervă. I-ar fi trebuit încă una, totuși, deoarece roata dreaptă-față a fost și ea compromisă. Atât anvelopa, cât și janta.

520 de lei l-au costat reparațiile la service. Conducătorul auto a hotărât să dea în judecată autoritățile locale, nu atât din cauza costurilor pe care le-a suportat, cât pentru a atrage atenția asupra condițiilor rutiere îngrozitoare din zona respectivă.

Consiliul Județean Vaslui a făcut tot posibilul să-i pună bețe-n roate domnului Teletin, subliniind că acesta nu s-a prezentat la Poliție pentru a obține un proces-verbal de constatare a pagubei. Din acest motiv, nu s-ar fi putut trasa o corelație între groapă și pagube.

Surprinzător, chiar și în aceste condiții, Judecătoria i-a dat dreptate lui Ion Ovidiu Teletin. Magistrații consideră că declarațiile martorilor și expertiza realizată sunt suficiente pentru a demonstra legătura cauzală: „Prin probatoriul administrat în faţa instanţei de judecată s-a făcut dovada existenţei faptei ilicite'.

Decizia Curții este ca Unitatea Administrativ-Teritorială Vaslui să acopere costurile reparațiilor mașinii, precum și să achite expertiza de 1.250 RON. Ion Ovidiu Teletin a câștigat lupta, dar Consiliul Județean Vaslui nu renunță la război: a contestat hotărârea.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat!

astăzi, 19:28
8

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, luni,15 aprilie 2024, pe drumul comunal DC 77 din comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat de 4...

5 cadre didactice dintr-o localitate din Botoșani s-au specializat în tehnici didactice moderne în Finlanda (Foto)

astăzi, 18:33
152

În perioada 17 – 23.03.2024, 5 cadre didactice de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Unteni, judetul Botosani, au participat la cursuri de perfectionare organizate de Asociatia Edu2Grow in Finland...

Amenzi de zeci de mii de lei și 10 permise confiscate de polițiști la Botoșani!

astăzi, 17:56
49

 În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jand...