Un proprietar din Hudum vrea 100.000 lei despagubire pentru ca o conducta de gaz sa treaca pe terenul sau!

Un proprietar din Hudum vrea 100.000 lei despagubire pentru ca o conducta de gaz sa treaca pe terenul sau!
Prefectul judetului Botosani, Cristian Roman, si presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, s-au intalnit joi cu reprezentantii Trans Gaz pentru a gasi cai de deblocare a lucrarilor la conducta dintre Harlau si Botosani.

La intrunire au fost de fata proiectantul Daniel Rusu si seful Sectorului Iasi al Trans Gaz, dar si dirigintele de santier, Teofil Ciobanu. Potrivit informarii facute, din cei aprozimativ 70 de kilometri de conducta s-au realizat deja aproximativ 52.

Din restul de executat, 15 kilometri reprezinta inlocuiri din conducta veche pe traseul Botosani-Bucecea.

Dirigintele de santier, Teofil Ciobanu, a semnalat ca, pe trei kilometri din tronson, propietarii terenurilor, Romsilva sau persoane private, nu dau acordul pentru lucrari, conditionand in majoritatea cazurilor de plata unor despagubiri foarte mari.

De exemplu, in comuna Cristesti, doi proprietari cer despagubiri cate 60.000 de lei, iar un altul 30.000 de euro. In zona satului Hudum, un proprietar solicita 100.000 de lei despagubire pentru a da acordul de traversare a conductei pe terenul sau, aceasta chiar daca legislatia actuala stabileste limitele despagubirilor.

Situatii de acest fel sunt mai multe, in unele cazuri ajungandu-se chiar la instanta. Avand in vedere importanta acestei investitii pentru judet, prefectul si presedintele Consiliului Judetean au convenit sa dispuna in scurt timp constituirea unei comisii de specialisti din serviciile subordonate, care, impreuna cu reprezentantii altor institutii ale statului si cu primarii comunelor de pe traseul conductei, sa identifice punctual solutii pentru deblocarea lucrarilor si finalizarea lor in toamna acestui an.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dosar penal şi amendă usturătoare pentru şoferul beat care a avariat trei maşini. Ce au mai descoperit poliţiştii!

astăzi, 09:43
79

În urma verificărilor făcute de poliţişti s-a constatat că inspecţia tehnică periodică a maşinii era expirată din data de 15 august 2017. Petru Daniel V., de 42 de ani, a primit o amen...

Patru persoane internate în spital, după incendiul de marţi! Care este starea lor!

astăzi, 09:05
316

Patru dintre persoanele care locuiesc în blocul de pe Aleea Nouă, din municipiul Botoşani, afectat, marţi, de un incendiu care a izbucnit într-un apartament situat la parter, au rămas ...

Trenul Unirii va uni simbolic orașele București și Iași, tras de o locomotivă tricoloră!

astăzi, 08:50
95

Trenul Unirii va uni simbolic orasele Bucuresti si Iasi pentru a marca 159 de ani de la Unirea Principatelor Romane, cunoscuta ca Mica Unire, urmand sa treaca prin alte sapte orase pana la destinatie....