Un proprietar din Hudum vrea 100.000 lei despagubire pentru ca o conducta de gaz sa treaca pe terenul sau!

Un proprietar din Hudum vrea 100.000 lei despagubire pentru ca o conducta de gaz sa treaca pe terenul sau!
Prefectul judetului Botosani, Cristian Roman, si presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, s-au intalnit joi cu reprezentantii Trans Gaz pentru a gasi cai de deblocare a lucrarilor la conducta dintre Harlau si Botosani.

La intrunire au fost de fata proiectantul Daniel Rusu si seful Sectorului Iasi al Trans Gaz, dar si dirigintele de santier, Teofil Ciobanu. Potrivit informarii facute, din cei aprozimativ 70 de kilometri de conducta s-au realizat deja aproximativ 52.

Din restul de executat, 15 kilometri reprezinta inlocuiri din conducta veche pe traseul Botosani-Bucecea.

Dirigintele de santier, Teofil Ciobanu, a semnalat ca, pe trei kilometri din tronson, propietarii terenurilor, Romsilva sau persoane private, nu dau acordul pentru lucrari, conditionand in majoritatea cazurilor de plata unor despagubiri foarte mari.

De exemplu, in comuna Cristesti, doi proprietari cer despagubiri cate 60.000 de lei, iar un altul 30.000 de euro. In zona satului Hudum, un proprietar solicita 100.000 de lei despagubire pentru a da acordul de traversare a conductei pe terenul sau, aceasta chiar daca legislatia actuala stabileste limitele despagubirilor.

Situatii de acest fel sunt mai multe, in unele cazuri ajungandu-se chiar la instanta. Avand in vedere importanta acestei investitii pentru judet, prefectul si presedintele Consiliului Judetean au convenit sa dispuna in scurt timp constituirea unei comisii de specialisti din serviciile subordonate, care, impreuna cu reprezentantii altor institutii ale statului si cu primarii comunelor de pe traseul conductei, sa identifice punctual solutii pentru deblocarea lucrarilor si finalizarea lor in toamna acestui an.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Delegaţie Erasmus+ din patru ţări, la Palatul Administrativ din Botoșani! FOTO

astăzi, 13:45
24

Șapte profesori şi 17 elevi din Germania, Turcia şi Italia au fost astăzi în vizită la Palatul Administrativ, însoţiţi de gazdele lor- patru profesori şi 14 elevi ai Seminarului Te...

Elevii din Botoșani, calificați la faza națională a Olimpiadei de Limba și literatura română!

astăzi, 12:17
345

Pe 17 martie 2018 a avut loc etapa județeană a Olimpiadei de Limba și literatura română, opt elevi calificându-se la faza națională. Etapa națională a Olimpiadei de Limba ...

Zeci de poliţişti de frontieră s-au mobilizat pentru a dona sânge! FOTO

astăzi, 11:51
335

Poliţiştii de frontieră botoşăneni s-au deplasat în ultimele zile la Centrul de Transfuzii Sanguine din Botoşani pentru a dona sânge. Aproximativ 20 de poliţişti de fronti...