Un proprietar din Hudum vrea 100.000 lei despagubire pentru ca o conducta de gaz sa treaca pe terenul sau!

Un proprietar din Hudum vrea 100.000 lei despagubire pentru ca o conducta de gaz sa treaca pe terenul sau!
Prefectul judetului Botosani, Cristian Roman, si presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, s-au intalnit joi cu reprezentantii Trans Gaz pentru a gasi cai de deblocare a lucrarilor la conducta dintre Harlau si Botosani.

La intrunire au fost de fata proiectantul Daniel Rusu si seful Sectorului Iasi al Trans Gaz, dar si dirigintele de santier, Teofil Ciobanu. Potrivit informarii facute, din cei aprozimativ 70 de kilometri de conducta s-au realizat deja aproximativ 52.

Din restul de executat, 15 kilometri reprezinta inlocuiri din conducta veche pe traseul Botosani-Bucecea.

Dirigintele de santier, Teofil Ciobanu, a semnalat ca, pe trei kilometri din tronson, propietarii terenurilor, Romsilva sau persoane private, nu dau acordul pentru lucrari, conditionand in majoritatea cazurilor de plata unor despagubiri foarte mari.

De exemplu, in comuna Cristesti, doi proprietari cer despagubiri cate 60.000 de lei, iar un altul 30.000 de euro. In zona satului Hudum, un proprietar solicita 100.000 de lei despagubire pentru a da acordul de traversare a conductei pe terenul sau, aceasta chiar daca legislatia actuala stabileste limitele despagubirilor.

Situatii de acest fel sunt mai multe, in unele cazuri ajungandu-se chiar la instanta. Avand in vedere importanta acestei investitii pentru judet, prefectul si presedintele Consiliului Judetean au convenit sa dispuna in scurt timp constituirea unei comisii de specialisti din serviciile subordonate, care, impreuna cu reprezentantii altor institutii ale statului si cu primarii comunelor de pe traseul conductei, sa identifice punctual solutii pentru deblocarea lucrarilor si finalizarea lor in toamna acestui an.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
107

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
63

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
66

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...