Un proprietar din Hudum vrea 100.000 lei despagubire pentru ca o conducta de gaz sa treaca pe terenul sau!

Un proprietar din Hudum vrea 100.000 lei despagubire pentru ca o conducta de gaz sa treaca pe terenul sau!
Prefectul judetului Botosani, Cristian Roman, si presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, s-au intalnit joi cu reprezentantii Trans Gaz pentru a gasi cai de deblocare a lucrarilor la conducta dintre Harlau si Botosani.

La intrunire au fost de fata proiectantul Daniel Rusu si seful Sectorului Iasi al Trans Gaz, dar si dirigintele de santier, Teofil Ciobanu. Potrivit informarii facute, din cei aprozimativ 70 de kilometri de conducta s-au realizat deja aproximativ 52.

Din restul de executat, 15 kilometri reprezinta inlocuiri din conducta veche pe traseul Botosani-Bucecea.

Dirigintele de santier, Teofil Ciobanu, a semnalat ca, pe trei kilometri din tronson, propietarii terenurilor, Romsilva sau persoane private, nu dau acordul pentru lucrari, conditionand in majoritatea cazurilor de plata unor despagubiri foarte mari.

De exemplu, in comuna Cristesti, doi proprietari cer despagubiri cate 60.000 de lei, iar un altul 30.000 de euro. In zona satului Hudum, un proprietar solicita 100.000 de lei despagubire pentru a da acordul de traversare a conductei pe terenul sau, aceasta chiar daca legislatia actuala stabileste limitele despagubirilor.

Situatii de acest fel sunt mai multe, in unele cazuri ajungandu-se chiar la instanta. Avand in vedere importanta acestei investitii pentru judet, prefectul si presedintele Consiliului Judetean au convenit sa dispuna in scurt timp constituirea unei comisii de specialisti din serviciile subordonate, care, impreuna cu reprezentantii altor institutii ale statului si cu primarii comunelor de pe traseul conductei, sa identifice punctual solutii pentru deblocarea lucrarilor si finalizarea lor in toamna acestui an.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pieton accidentat pe strada Nicolae Iorga!

astăzi, 09:27
41

În cursul zilei de joi, un bărbat de 57 de ani, din municipiul Botoşani, în timp ce efectua manevra de mers înapoi pe strada Nicolae Iorga din municipiu, surprinde şi accidenteaz...

Funcţii de grefier şef scoase la concurs de instanţele botoşănene

astăzi, 08:58
164

Concursul se va desfăşura în perioada 8-16 decembrie la Curtea de Apel Suceava şi pot concura grefierii cu o vechime de minim trei ani în cazul celor încadraţi pe studii medii, r...

Comunicat Marius Budăi: "PSD a îndeplinit toate promisiunile pentru pensionari din programul din 2017"

astăzi, 08:30
30

Parlamentarul PSD Marius Budăi, membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, a declarat miercuri că în lista celor 100 de obiective realizate în pri...