Un primar vrea să facă locuințe pentru profesorii navetiști într-o fostă stație meteo
BOTOSANI

Asigurarea unei locuinței profesorilor care fac naveta pentru a preda în școlile din județul Botoșani, mai ales în mediul rural, fiind nevoiți să parcurgă zilnic zeci de kilometri, este o problemă existentă la nivelul tuturor unităților administrativ-teritoriale.

Un primar vrea să facă locuințe pentru profesorii navetiști într-o fostă stație meteo

 Maria Jijie, primarul comunei Rauseni  

Primarul comunei Răuseni, Maria Jîjîe, vrea să amenajeze asftel de locuințe în clădirea în care a funcționat fosta stație meteo din comună, care acum este nefolosit și se degradează de la o zi la alta.

În cadrul unei întlâlniri ce a avut loc, vineri, la Instituția Prefectului, primarul din Răuseni a cerut informații vizavi de situația imobilului.

"Care este situația fostelor clădiri aparținând stațiilor meteo? Ni s-au cerut și anul trecut, ni se cer și anul acesta niște documente în vederea încheierii protocolalelor de predare-primire către primării. Ele sunt momentam dezafectate, sunt expuse degradării. Aș vrea să fac niște locuințe sociale pentru domnii profesori care fac naveta", a spus Maria Jîjîie, primarul comunei Răuseni. 

Mihai Aroșoaie, directorului Sistemului de Gospodărire a Apelor, a precizat că documentele privind transferul acestui spațiu sunt în curs de perfectare la București.

"Situația cantonului de la Răuseni este cunoscută. Urmează Bucureștiul să decidă și să emită hârtia prin care se face transferul că am început formalitățile cu vechiul primar. La dumneavoastră e în regulă, la Ștefănești nu mai vor să o dea că era pus și acolo pentru transfer. Dar la dumneavoastră a rămas valabil", a menționat directorul SGA.

 

 

Spune-ne opinia ta