Un primar l-a atacat dur pe Florin Turcanu: "Asemenea dobitocie nu exista in UE, i le arunc in Jijia" - VIDEO

Un primar l-a atacat dur pe Florin Turcanu: "Asemenea dobitocie nu exista in UE, i le arunc in Jijia" - VIDEO
Prefectul Costica Macaleti a chemat miercuri toti primarii din judet pentru a discuta despre probleme de fond funciar, dar si alte probleme cu care se confrunta administratiile locale.

Primarul comunei Pomarla, Dumitru Chelariu, a intervenit in discutie si s-a aratat extrem de deranjat de panourile amplasate de Consiliul Judetean prin judet si l-a atacat dur pe presedintele Florin Turcanu. Acesta a cerut prefectului sa verifice aplicarea legii in teritoriu, precizand ca "asemenea dobitocie nu exista in UE si ca maine va arunca panourile CJ-ului in raul Jijia".

"Eu v-aş ruga totuşi, prin puterea pe care o aveţi, să verificaţi aplicarea legii în teritoriu, pentru că văd că instituţiile importante pur şi simplu ne sfidează. Văd că aveţi mare aplecare pentru domeniul public şi privat. Mai nou ne-a umplut CJ de tablouri. Transmit, dacă este vreun consilier judeţean, pe această cale, să încerce să-şi valorifice financiar bugetul, în alt mod. Vedeti ce probleme au administraţiile locale, deocamdată suntem dependenţi 100 % de resursele naţionale şi nu ne permitem să ne jucăm cu ploaie de carnati sau tablouri publicitare, care inseamna resurse aruncate. Asemenea dobitocie nu exista in Uniunea Europeana. Suntem stat UE. Este o favoare ca-mi scrie cineva ca este disponibil? Vă rog să le transmiteţi, este şi aici o lege care nu este respectată, le-am spus să nu le pună, mi le-a aruncat. Vă spun că maine i le arunc pe toate, le găsiţi în Jijia, vă spun clar. Dacă este aplecarea către legi la noi, numai un telefon şi au plasat 100 de tablouri prin toată comuna. Şi ne cere să respectăm noi legea. Uitati-va cum o respecta ceilalti", a spus primarul Dumitru Chelariu.Primarul comunei Pomarla a vorbit si despre bugetul alocat localitatilor si a cerut ca CJ-ul sa cheltuiasca mai putini bani pe carnati si festivaluri, pentru ca aceste comunitati au nevoie de acei bani.

"Poate o sa luati in deradere asta, dar nu. Mai puţin cu cârnaţi şi festivaluri pentru că chiar avem nevoie de bani, şi alocaţi corect. Niciodată nu o să avem suficient şi o să iasă certuri, comuna cutare cât a primit, mai mult sau mai puţin. Nu, este o lege. Că văd că mai nou este conceptul acesta, că ţi-am dat, Conţac, Ţâbuleac sau Ţurcanu. Nu. Legea ne dă, domn prefect, legea ne dă pe criterii, prin programe naţionale, pe legea finanţelor, pe care nimeni n-o respectă. Numai mimăm că respectăm legea. Asta e cea mai mare problemă, dispreţul faţă de aplicarea legii", a mai precizat Dumitru Chelariu.Acesta nu s-a oprit si a precizat ca la intrare in comuna, pe drumul judetean, are o groapa lunga de 20 de metri si in loc sa fie acolo montat un indicator care sa-i atentioneze pe soferi, este montat panou publicitar al CJ-ului.

"Am o groapa in drumul judetean care sta de 2 ani. Si-au spart baile vreo patru masini acolo, dar noi punem tablouri la inceputul drumului, in loc sa punem in indicator daca nu puten repara. Vizitati si sa vedeti groapa de 20 de metri lungime si o sa vedeti. Aia era greu de facut", a incheiat primarul din Pomarla.

Prefectul Costica Macalati i-a multumit primarului pentru pozitia sa si a precizat ca impreuna pot rezolva lucrurile nefacute.

"Va multumesc, domnule primar, si va apreciez pozitia. Iau discutia dumneavoastra ca o recomandare si ca o critica adusa si mie si cred ca impreuna putem lua pozitie la lucrurile nefacute", a fost reactia prefectului.

Presedintele CJ Botosani, Florin Turcanu, a refuzat sa comenteze declaratiile primarului din Pomarla.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Interceptări ale DNA anulate de judecători în dosarul Ralucăi Stâncescu, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani

Miercuri, 21 Martie 2018
751

Iniţial, judecătorul de cameră preliminară de la Curtea de Apel Târgu Mureş, dosarul fiind strămutat la această instanţă la solicitarea inculpaţilor, a admis interceptările, însă avocaţ...

"Extraordinarele peripeții ale lui Hansel și Gretel", duminică, pe scena Teatrului Vasilache

Miercuri, 21 Martie 2018
104

Teatrul pentru Copii şi Tineret "Vasilache" invită copiii duminică, 25 martie 2018, de la orele 11:00 şi 12:30, să vizioneze  spectacolul "Extraordinarele peripeții...

Pleci la drum? De joi, Cod Portocaliu și Galben de ninsori abundente, viscol și vreme deosebit de rece!

Miercuri, 21 Martie 2018
684

Chiar dacă am trecut de prima jumătate a lunii martie, dacă ai programate drumuri în țară e bine să fii la curent cu avertizările meteorologilor, care au transmis că jumătatea de sud a Rom...