Un nou termen avansat pentru redeschiderea Vămii Racovăţ!

Închis de ani buni, punctul de trecere a frontierei Racovăţ de pe raza judeţului Botoşani, de la graniţa cu Ucraina, va fi redeschis în curând. Cel puţin asta susţin reprezentanţii Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Iaşi, într-un răspuns transmis Instituţiei Prefectului.

Un nou termen avansat pentru redeschiderea Vămii Racovăţ!

În cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural de marţi subprefectul Daniela Beclea a făcut un apel la instituţii să emită autorizaţiile şi avizele necesare pentru investiţia de la Racovăţ, pentru ca punctul să fie redeschis pţnă la sfârşitul acestui an.

“Am solicitat o informare cu privire la stadiul lucrărilor de construcţie la sediul Biroului Vamal de fontieră Racovăţ. În răspunsul primit termenul de finalizare este estimat la sfârşitul anului 2017 şi pe această cale Direcţia Regională a Finanţelor Publice Iaşi solicită sprijinul instituţiilor publice din judeţ abilitate pentru emiterea cu operativitate a avizelor impuse prin certificatul de urbanism. Vă rog să aveţi în atenţie acest fapt atunci când veţi primi solicitările pe această temă”, a precizat subprefectul Daniela Beclea.

Aproape șapte ani au trecut de când punctul de trecere a frontierei de la Racovăț, de la granița cu Ucraina, a fost înschis pentru reabilitare. An de an au fost făcute numeroase demersuri pentru redeschiderea Vămii, dar nu s-a concretizat nimic până acum.

Lucrările de modernizare la Vama Racovăț au început în anul 2010 dar au fost sistate la scurt timp, constructorul intrând în insolvenţă. În vara anului 2014 lucrările au fost reluate, investiția fiind aproape finalizată. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Șefii Consiliului Județean caută bani pentru reabilitarea Muzeului Județean

astăzi, 13:22
22

Un alt obiectiv pentru care Consiliul Județean speră să obțină bani de la Compania Națională de Investiții (CNI) este Muzeul Județean. Demersurile făcute până acum pentru ob...

Demersuri la CNI pentru construcţia unui nou Ambulatoriu de specialitate la Spitalul Mavromati

astăzi, 13:09
84

În cursul zilei de miercuri, managerul Spitalului Mavromati, Corneliu Mihai, alături de directorul Direcţiei Investiţii, din Consiliul Judeţean, şi de deputatul Tamara Ciofu, au avut o &ici...

Avarie după avarie în reţeaua Nova Apaserv! Consumatori rămaşi fără apă!

astăzi, 12:38
354

Fluctuaţiile de temperatură din ultimele zile au făcut ca reţelele de alimentare cu apă din municipiul Botoşani să cedeze, mai ales acolo unde sunt învechite.O avarie care s-a produs,...