Un nou termen avansat pentru redeschiderea Vămii Racovăţ!

Închis de ani buni, punctul de trecere a frontierei Racovăţ de pe raza judeţului Botoşani, de la graniţa cu Ucraina, va fi redeschis în curând. Cel puţin asta susţin reprezentanţii Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Iaşi, într-un răspuns transmis Instituţiei Prefectului.

Un nou termen avansat pentru redeschiderea Vămii Racovăţ!

În cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural de marţi subprefectul Daniela Beclea a făcut un apel la instituţii să emită autorizaţiile şi avizele necesare pentru investiţia de la Racovăţ, pentru ca punctul să fie redeschis pţnă la sfârşitul acestui an.

“Am solicitat o informare cu privire la stadiul lucrărilor de construcţie la sediul Biroului Vamal de fontieră Racovăţ. În răspunsul primit termenul de finalizare este estimat la sfârşitul anului 2017 şi pe această cale Direcţia Regională a Finanţelor Publice Iaşi solicită sprijinul instituţiilor publice din judeţ abilitate pentru emiterea cu operativitate a avizelor impuse prin certificatul de urbanism. Vă rog să aveţi în atenţie acest fapt atunci când veţi primi solicitările pe această temă”, a precizat subprefectul Daniela Beclea.

Aproape șapte ani au trecut de când punctul de trecere a frontierei de la Racovăț, de la granița cu Ucraina, a fost înschis pentru reabilitare. An de an au fost făcute numeroase demersuri pentru redeschiderea Vămii, dar nu s-a concretizat nimic până acum.

Lucrările de modernizare la Vama Racovăț au început în anul 2010 dar au fost sistate la scurt timp, constructorul intrând în insolvenţă. În vara anului 2014 lucrările au fost reluate, investiția fiind aproape finalizată. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Vezi cuantumul taxelor, pentru anul 2018, datorate bugetului judeţean!

astăzi, 12:29
280

Taxele locale datorate de persoanele fizice şi persoanele juridice bugetului judeţului, pentru anul 2018, vor fi aprobate de consilierii judeţeni în şedinţa ordinară de săptămâna v...

Peste 200 de copii născuţi prematur, în 2017, la Maternitatea Botoşani. “Au fost şi copii sub 1.000 de grame”

Vineri, 17 Noiembrie 2017
1478

Numărul copiilor care se nasc prematur, la Botoşani, se păstrează constant de la un an la altul. Potrivit medicului Carmen Zaboloteanu, şeful Secţiei Neonatologie de la Secţia de Obstetrică ş...

Învingătorii născuţi la Maternitatea Botoşani, sărbătoriţi de cadrele medicale – FOTO

Vineri, 17 Noiembrie 2017
6366

Bucuria şi seninătatea de pe chipurile micuţilor nu trădează nicio clipă faptul că, atunci când au venit pe lume, unii au fost la un pas de moarte, doar mamele fiind cele care încă...