Un nou proiect început la Corni se apropie de termenul final: 85% din lucrările de alimentare cu apă sunt finalizate

Un nou proiect început la Corni se apropie de termenul final: 85% din lucrările de alimentare cu apă sunt finalizate

Rețeaua de alimentare cu apă de la Corni din județul Botoșani este aproape gata, iar cel târziu la finele anului urmează să se facă recepția lucrării.

Comuna este formată din satele Corni, Balta Arsă, Mesteacăn și Sarafinești, dar acest proiect a fost înaintat de administrația locală pentru realizarea alimentării cu apă a centrului de comună, satul Corni. Proiectul se realizează prin Programul Național de Dezvoltare Locală și are o valoare de 3.146.654 lei.

“În acest moment, stadiul lucrărilor este la aproximativ 85% din proiect. Au fost puse deja toate țevile de apă. Este vorba de o rețea de 7254 de metri de țeavă, iar proiectul merge înainte. După ce au fost făcute căminele încă din toamna trecută, acum au fost montate și robinetele și vanele. În paralel, e făcut deja rezervorul de apă, care este de 3000 de metri cubi, deci va face față. Și stația de pompare este aproape gata. Mai trebuie doar racordată la rețea și ar mai fi ceva instalații de făcut la pompe”, ne-a spus primarul comunei Corni, Valerian Vărvariuc.

Investiția a fost începută anul trecut, având un termen de execuție de 12 luni. După ce vremea nu a mai permis continuarea lucrărilor în decembrie 2019, ceea ce a dus la sistarea acestora, în acest an, imediat ce temperaturile au permis, s-a dispus reluarea acestora, pentru ca cel mai târziu la finele anului întreaga alimentare cu apă de la Corni să fie gata.