Un nou proiect european lasa in umbra drumul expres Targu Frumos - Botosani!

Un nou proiect european lasa in umbra drumul expres Targu Frumos - Botosani!

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean  

Botosaniul, impreuna cu alte doua judete, va fi inclus intr-un proiect referitor la realizarea unui traseu integrat de drumuri expres si autostrazi, dinspre nord catre Tarile Scandinave-Baltica - Polonia- Slovacia-Ungaria-Romania- Moldova- Ucraina.
Scopul este acela de a dezvolta legaturile de transport pe spatiul Marea Baltica - Marea Neagra. Cu privire la acest aspect, saptamana aceasta, presedintele CJ Botosani a primit vizita directorului Asociatiei de Dezvoltare Regionala KIUT din Ungaria. Initierea acestui proiect a inceput in urma aproximativ trei ani.

"Aceasta investitie ne intereseaza foarte mult pentru ca urmeaza sa treaca si pe teritoriul judetului Botosani si sa ne conecteze spre tarile vestice ar fi extraordinar de benefic. S-ar ridica foarte mult nivelul economic si nivelul de trai din judetul nostru. Avem foarte mare nevoie de o investitie de genul acesta", a declarat Mihai Tabuleac.

Lucrarile la investitie au inceput deja in Polonia si Slovacia. Autoritatile romane trebuie sa ia o decizie foarte ferma cu privire la acest aspect, insa deocamdata se discuta despre legatura dintre Baia Mare, Suceava si Botosani.

Tabuleac spera ca asta va fi decizia finala. Urmeaza sa aiba loc o intalnire intre cei trei presedinti de CJ, dupa care sa se poarte discutii cu cei de la Ministerul Transporturilor. In aprilie va avea loc o noua intalnire pe aceasta tema, la Chisinau, de unde nu vor lipsi autoritatile botosanene.

"Speram ca pana atunci sa reusim sa luam o decizie finala in ceea ce priveste traseul coridorului rutier pe teritoriul Romaniei si in felul acesta sa grabim realizarea unui parteneriat intre cele sase tari participante, dupa care sa putem realiza un proiect si sa depunem o cerere de finantare la Comisia Europeana pentru ca investitia urmeaza sa se finanteze, cel putin in ceea ce priveste partea aferenta Romaniei, pe seama fondurilor europene", a declarat presedintele CJ Botosani.

Avand in vedere ca Botosaniul a fost inclus in acest proiect, investitia privind drumul expres Targu Frumos - Botosani - Suceava probabil nu va mai fi necesara, legatura intre Suceava si Botosani urmand sa se faca prin acest traseu, si, mai mult decat atat, prin sprijinul financiar european, si nu al Romaniei.

"Toti trei trebuie sa intervenim la Ministerul Transporturilor, astfel incat ministerul sa agreeze aceasta solutie. Din punctul meu de vedere, totul este realizat. Toti cei trei presedinti de CJ sunt membri ai aceleiasi formatiuni politice si speram ca aceasta formula sa fie una fericita in ceea ce priveste interesul judetului Botosani de a participa la acest proiect. Pentru prima data asistam la un inceput in care judetul Botosani este luat in carti, din punctul acesta de vedere, ca despre autostrazi si drumuri principale modernizate, coridoare europene, s-a discutat mereu. Prea putin s-a facut in Romania, trebuie sa recunoastem, dar iata, in ultima vreme, in toate discutiile astea este inclus si Botosaniul si deja mie mi se pare ca este un pas important", a mai completat Tabuleac.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
47

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
581

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....

Razii cu mascați în trei zone ”fierbinți” din Botoșani, au fost instituite și filtre rutiere!

astăzi, 09:47
108

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, împreună cu cei ai Serviciului Rutier, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi au acționa...