Un botoșănean vrea să fie arhitect-şef la Iași: A alergat de unul singur şi a abandonat!

Un botoșănean vrea să fie arhitect-şef la Iași: A alergat de unul singur şi a abandonat!

Arhitectul-şef interimar al Iaşului, Alexandru Mustiaţă, a ratat ieri şansa de a fi confirmat pe post. Mustiaţă a fost singurul candidat la concursul organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP), dar nu a reuşit să treacă de proba scrisă.

Potrivit municipalităţii ieşene, instituţie care a avut reprezentanţi în Comisia de examinare, lui Mus­tiaţă i s-a făcut rău în timpul testului şi nu a putut finaliza proba scrisă. ANFP a publicat tot ieri rezultatele la concurs, iar arhitectul-şef interimar al Iaşului a fost notat cu zero puncte, arata Ziarul de Iași.

„Candidatul Alexandru Mustiaţă s-a simţit foarte rău în timpul examenului, nu a mai fost capabil din punct de vedere al sănătăţii să dea examenul. Comisia a consemnat situaţia, dar, pentru că aşa sunt procedurile, lucrarea predată este notată. A fost consemnat în procesul-verbal că candidatului i s-a făcut rău, nu se simţea bine. Concursul va fi reluat“, a susţinut ieri purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga, conform sursei citate.

Mustiaţă a fost numit arhitect-şef interimar al oraşului la începutul anului printr-o dispoziţie a primarului Mihai Chirica, iar în luna mai i s-a prelungit mandatul cu încă şase luni.

Arhitectul s-a angajat la Primărie în toamna anului trecut. Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, depusă în ianuarie 2017, Mustiaţă deţine în proprietate 10 terenuri intravilane în judeţele Botoşani şi Neamţ, două vile în Botoşani şi un apartament în Iaşi. Anul trecut, a vândut către două persoane fizice un alt teren din Botoşani, tranzacţie de pe urma căreia a încasat 40.5000 euro. Arhitectul are deschise şapte conturi în bănci în valoare de circa 37.000 euro. Nu în ultimul rând, arhitectul are plasamente în două firme (Dorical Design şi Advanced Medical Services), mai relatează Ziarul de Iași.

Alexandru Mustiață a urmat Facultatea de Arhitectură „G. M. Cantacuzino” din cadrul Universității Tehnice „Gh. Asachi” din Iași în 2009, fiind absolvent al Colegiului Național "A.T.Laurian" Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Atenție! Conduci prea încet? Ești pasibil de amendă

astăzi, 15:39
609

A conduce cu viteză mai mare decât limita admisă constitue contravenție și se pedepsește ca atare. Totuși, nu mulți sunt șoferii care știu că pot lua amendă în cazul în ca...

Atenție la mesajele primite de pe adresa anticoruptie@pna.ro! Precizările DNA

astăzi, 13:59
243

Mai multe persoane au primit, în cursul zilei de miercuri, mesaje electronice de pe adresa „anticoruptie@pna.ro”, iar DNA anunţă că acestea nu au nicio legătură cu instituţia ...

Ministerul sanatatii anunta triplarea salariilor brute pentru anumite categorii de medici de la 1 martie 2018

astăzi, 12:23
389

Salariul brut al unui medic rezident de anul I va creste de la 1 martie 2018 de aproape trei ori, de la 1985 lei in prezent la 5700 lei (crestere de 287%), anunta Ministerul Sanatatii intr-un comunica...