Un botoșănean vrea să fie arhitect-şef la Iași: A alergat de unul singur şi a abandonat!

Un botoșănean vrea să fie arhitect-şef la Iași: A alergat de unul singur şi a abandonat!

Arhitectul-şef interimar al Iaşului, Alexandru Mustiaţă, a ratat ieri şansa de a fi confirmat pe post. Mustiaţă a fost singurul candidat la concursul organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP), dar nu a reuşit să treacă de proba scrisă.

Potrivit municipalităţii ieşene, instituţie care a avut reprezentanţi în Comisia de examinare, lui Mus­tiaţă i s-a făcut rău în timpul testului şi nu a putut finaliza proba scrisă. ANFP a publicat tot ieri rezultatele la concurs, iar arhitectul-şef interimar al Iaşului a fost notat cu zero puncte, arata Ziarul de Iași.

„Candidatul Alexandru Mustiaţă s-a simţit foarte rău în timpul examenului, nu a mai fost capabil din punct de vedere al sănătăţii să dea examenul. Comisia a consemnat situaţia, dar, pentru că aşa sunt procedurile, lucrarea predată este notată. A fost consemnat în procesul-verbal că candidatului i s-a făcut rău, nu se simţea bine. Concursul va fi reluat“, a susţinut ieri purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga, conform sursei citate.

Mustiaţă a fost numit arhitect-şef interimar al oraşului la începutul anului printr-o dispoziţie a primarului Mihai Chirica, iar în luna mai i s-a prelungit mandatul cu încă şase luni.

Arhitectul s-a angajat la Primărie în toamna anului trecut. Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, depusă în ianuarie 2017, Mustiaţă deţine în proprietate 10 terenuri intravilane în judeţele Botoşani şi Neamţ, două vile în Botoşani şi un apartament în Iaşi. Anul trecut, a vândut către două persoane fizice un alt teren din Botoşani, tranzacţie de pe urma căreia a încasat 40.5000 euro. Arhitectul are deschise şapte conturi în bănci în valoare de circa 37.000 euro. Nu în ultimul rând, arhitectul are plasamente în două firme (Dorical Design şi Advanced Medical Services), mai relatează Ziarul de Iași.

Alexandru Mustiață a urmat Facultatea de Arhitectură „G. M. Cantacuzino” din cadrul Universității Tehnice „Gh. Asachi” din Iași în 2009, fiind absolvent al Colegiului Național "A.T.Laurian" Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Magazine cu produse tradiționale ar putea fi deschise de producători, cu sprijin de la stat

Vineri, 8 Decembrie 2017
564

Producătorii de alimente tradiționale românești ar putea lua spații în orașe pentru amenajarea unor magazine, cu sprijinul autorităților locale și al Ministerului Agriculturii, &ic...

Fostul sef al Casei Regale propune canonizarea regelui Mihai

Vineri, 8 Decembrie 2017
916

Dan Badic, fost director al Casei Regale, a declarat ca va propune canonizarea regelui Mihai."Judecand, in acelasi timp, suferinta surghiunului regal de 70 de ani, acest om este un sfant"...

Marian Godină nu mai lucrează la Poliția Rutieră!

Vineri, 8 Decembrie 2017
2392

Polițistul Marian Godină nu mai lucrează la Serviciul Rutier Brașov și a fost transferat, la cererea lui, la Serviciul de Acțiuni Speciale (SAS).Transferul lui Godină a fost confirmat pentr...