ULTIMA ORA: Dupa 12 zile de la numire, Liviu Dragnea a demisionat din functia de ministru de Interne!

ULTIMA ORA: Dupa 12 zile de la numire, Liviu Dragnea a demisionat din functia de ministru de Interne!

 LIVIU DRAGNEA  

Ministrul de Interne Liviu Dragnea si-a anuntat demisia luni seara, motivand fondurile insuficiente primite de MAI prin proiectul de buget pe 2009.

Dragnea a precizat ca fara resurse tintele asumate de el la preluarea mandatului - de descentralizare a administratiei publice si de crestere a sigurantei cetatenilor nu pot fi atinse.

"Atat timp cat structurile ministerului nu sunt sustinute financiar, nu pot atinge tintele asumate", a precizat Dragnea.

"Mi-am asumat o serie de obiective cand am preluat mandatul MAI", a continuat Dragnea, care s-a aflat la conducerea ministerului doar 12 zile.

Liviu Dragnea a anuntat ca ramane presedinte al Consiliului Judetean Teleorman si presedinte al Uniunii Consiliilor Judetene.

Ministerul de Interne a avut serioase probleme de imagine in ultimele zile, dupa jaful armat de la Brasov si disparitia armelor din depozitul de la Ciorogarla.

Tensiuni in PSD pe tema numirilor secretarilor de stat la MAI

Conform unor surse social-democrate, Marian Vanghelie si Mircea Geoana s-au certat, la Sinaia, cu Liviu Dragnea pentru nominalizarea secretarilor de stat in MAI.

Organizatia PSD Bucuresti, condusa de Marian Vanghelie, incearca sa-l impuna pe Mincu Silvestru in functia de secretar de stat. Potrivit surselor HotNews.ro, Vanghelie, sustinut de Mircea Geoana, i-ar fi sugerat lui Dragnea ca, daca nu-l numeste pe Silvestru la MAI, este liber sa se intoarca la sefia Consiliului Judetean Teleorman.

Sefia DGIPI- mar al discordiei in PSD

Un alt motiv de discordie in cadrul coalitiei era numirea sefului DGIPI, care a dus si la demisia lui Gabriel Oprea - prima alegere a PSD la ministerul de Interne.

Sursele HotNews.ro sustineau ca nici PD-L nu este de acord cu numirile propuse de catre PSD, mai exact nominalizarea lui Ionel Georgescu la DGIPI si a lui Mincu Silvestru ca secretar de stat.

Mincu Silvestru este unul dintre apropiatii lui Vanghelie iar presa a scris ca ar fi avut legaturi stranse cu fratii Camataru.

Silvestru a fost prim-adjunct al sefului Politiei Capitalei, fost sef al Politiei Sectorului 1 in guvernarea Adrian Nastase si a ajuns in 2002 sa faca parte din SRI.

In februarie 2006, presedintele Traian Basescu l-a trecut in rezerva pe generalul de brigada cu o stea Mincu Silvestru, din Serviciul Roman de Informatii.

Potrivit ziarului Ziua, fostul generalul SRI Mincu Silvestru era alintat cu porecla "Profesoru'" si i-ar fi protejat pe "Camatari", pe vremea cand era adjunct al Politiei Capitalei.

Sursa: HotNews

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
127

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
93

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
86

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...