Turcanu suparat, Tabuleac dezamagit!

Turcanu suparat, Tabuleac dezamagit!

 Florin Turcanu solicita demisia liberalilor care au votat impotriva PD-L  

Una vorbim si alta facem! Declaratia ii apartine lui Mihai Tabuleac, presedinte al Consiliului Judetean, care s-a lovit, astazi, de adversitatea liberalilor la un vot care ar fi trebuit sa fie pur formal.

Incidentul s-a petrecut astazi, in sedinta Consiliului Judetean, cu prilejul votarii pentru validarea unui nou membru al Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica, dupa ce locul lui Gheorghe Sorescu a ramas liber.

Sorescu a renuntat la calitatea de consilier dupa ce a revenit pe scaunul de prefect. Desi votul trebuia sa fie o formalitate, pentru ca locul ar fi trebuit sa apartina unui membru PD-L, controversele si jocurile politice au primat, ca de obicei.

Liberalii s-au dovedit, insa, mult prea fideli partidului. Astfel, desi locul respectiv trebuia sa aiba culoare portocalie, scaunul a devenit, prin votul consilierilor, galben. Doar trei liberali au votat pentru consilierul PD-L, respectiv Roxana Marandiuc, Stefan Tabuleac si Florin Turcanu.

Am votat cu PD-L pentru ca am respectat legea. Sa lasam politica si, cand e vorba de administratie, sa facem administratie. Am spus inainte de sedinta ca trebuie sa respecte legea, dar azi au votat la comanda, a declarat Florin Turcanu. 

Cele doua propuneri pentru membru ATOP au fost: Mihai Clim - PD-L si Pavel Rusu - PNL. Stabilirea membrului ATOP s-a facut prin vot secret. In urma votului, 18 consilieri judeteni au votat pentru Pavel Rusu si 14 pentru Mihai Clim. Ca urmare a sedintei de marti, la ora actuala, din ATOP fac parte trei membri PNL, doi PSD si unul PRM.

 Nu inteleg de ce incalcam legea. De ce nu votam conform legii? Eu atac oamenii care nu au votat conform legii. Nu inseamna ca daca fac parte dintr-un partid politic trebuie sa incalc legea, a mentionat liberalul Turcanu.
 

Mai mult, Turcanu a precizat ca va solicita demisia tuturor consilierilor care astazi au votat la comanda politica. De asemenea, vicepresedintele CJ a anuntat ca va pune si in discutia partidului situatia creata astazi in cadrul sedintei Consiliului Judetean.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primesc amendă dacă circul cu viteză MAI MICĂ decât limita pe un anumit tronson de drum?

astăzi, 10:29
98

Pun pariu ca ai circulat de multe ori pe drumurile patriei si te-ai trezit "blocat" in spatele unui conducator auto care circula cu o viteza prea mica, fara a avea vreun motiv intemeiat. Int...

​Termenul de depunere a declaraţiei unice a fost extins până la 31 iulie 2018

astăzi, 10:01
43

În sedinta de Guvern de joi, 12 iulie, s-a aprobat extinderea până la 31 iulie a.c., a termenului până la care contribuabilii, persoane fizice trebuiau să depună Declaratia Unic...

Bărbat de 61 de ani, imobilizat pe stradă de un puști de 16 ani!

astăzi, 09:52
144

Poliţiştii au identificat, miercuri, o femeie de 28 de ani şi un minor de 16 ani, ambii din oraşul Săveni, bănuiţi de comiterea unei infracţiuni de tâlhărie. Din cercetările...