Turcanu suparat, Tabuleac dezamagit!

Turcanu suparat, Tabuleac dezamagit!

 Florin Turcanu solicita demisia liberalilor care au votat impotriva PD-L  

Una vorbim si alta facem! Declaratia ii apartine lui Mihai Tabuleac, presedinte al Consiliului Judetean, care s-a lovit, astazi, de adversitatea liberalilor la un vot care ar fi trebuit sa fie pur formal.

Incidentul s-a petrecut astazi, in sedinta Consiliului Judetean, cu prilejul votarii pentru validarea unui nou membru al Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica, dupa ce locul lui Gheorghe Sorescu a ramas liber.

Sorescu a renuntat la calitatea de consilier dupa ce a revenit pe scaunul de prefect. Desi votul trebuia sa fie o formalitate, pentru ca locul ar fi trebuit sa apartina unui membru PD-L, controversele si jocurile politice au primat, ca de obicei.

Liberalii s-au dovedit, insa, mult prea fideli partidului. Astfel, desi locul respectiv trebuia sa aiba culoare portocalie, scaunul a devenit, prin votul consilierilor, galben. Doar trei liberali au votat pentru consilierul PD-L, respectiv Roxana Marandiuc, Stefan Tabuleac si Florin Turcanu.

Am votat cu PD-L pentru ca am respectat legea. Sa lasam politica si, cand e vorba de administratie, sa facem administratie. Am spus inainte de sedinta ca trebuie sa respecte legea, dar azi au votat la comanda, a declarat Florin Turcanu. 

Cele doua propuneri pentru membru ATOP au fost: Mihai Clim - PD-L si Pavel Rusu - PNL. Stabilirea membrului ATOP s-a facut prin vot secret. In urma votului, 18 consilieri judeteni au votat pentru Pavel Rusu si 14 pentru Mihai Clim. Ca urmare a sedintei de marti, la ora actuala, din ATOP fac parte trei membri PNL, doi PSD si unul PRM.

 Nu inteleg de ce incalcam legea. De ce nu votam conform legii? Eu atac oamenii care nu au votat conform legii. Nu inseamna ca daca fac parte dintr-un partid politic trebuie sa incalc legea, a mentionat liberalul Turcanu.
 

Mai mult, Turcanu a precizat ca va solicita demisia tuturor consilierilor care astazi au votat la comanda politica. De asemenea, vicepresedintele CJ a anuntat ca va pune si in discutia partidului situatia creata astazi in cadrul sedintei Consiliului Judetean.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Copil căzut de la etajul 3 al unui bloc din Dorohoi!

Duminică, 24 Septembrie 2017
1255

Un băiețel a căzut duminică seara de la geamul apartamentului în care locuiește cu părinții, în municipiul Dorohoi, fiind preluat de ambulanță și transportat la spital.Incide...

A ajuns la spital după ce a primit un telefon de la un "polițist"!

Duminică, 24 Septembrie 2017
2041

Botoșăneanca în vârstă de 69 de ani a fost la un pas de a cădea în plasa unui escroc care a apelat la metoda "accidentul" în încercarea de a face rost de ba...

A intrat cu BMW-ul într-un stâlp din cauza vitezei! FOTO

Duminică, 24 Septembrie 2017
6749

Șoferul, în vârstă de 21 de ani, din Brehuiești, se deplasa la volanul unui BMW către oraș, iar după sensul giratoriu de la Dedeman, într-o curbă, pe fondul neadaptării vitez...