Transferul terenului pentru locuințele medicilor, întârziat de lipsa unui document!

Transferul terenului pentru locuințele medicilor, întârziat de lipsa unui document!

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de Consiliu Județean de vineri a fost și un proiect de hotărâre privind darea în folosință gratuită a unui teren aparținând domeniului public al județului Botoșani, către Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), în vederea construirii de locuințe pentru salariați din domeniul sanitar botoșănean.

În debutul ședinței, președintele Costică Macaleți a anunțat că retrage proiectul întrucât nu există toate documentele necesare în vederea realizării acestui transfer. 

"Propun eliminarea de pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre deoarece nu am reușit să obținem până la ora ședinței numărul cadastral al terenului înscris în cartea funciară, sperăm să rezolvăm până la data limită de depunere a dcumentației", a precizat președintele Consiliului Județean.

Terenul pe care urmează a fi ridicate locuințele pentru medici, în suprafață de 2.802 metri pătrați, se află pe strada Ștefan cel Mare, în curtea Secției de Contagioase.

În total, ANL ar urma să construiască 40 de locuințe, jumătate dintre acestea urmând a fi ridicate într-o primă etapă. La ora actuală sunt depuse peste 20 de cereri din partea unor medici care solicită punerea la dispoziție a unei locuințe de serviciu.

ANL a înștiințat Consiliului Județean, în luna iunie, că obiectivul de investiții este inclus în anul 2017 în lista de finanțare aferentă proiectului de construcții locuințe pentru tineri și specialiști din domeniul sănătății, destinate închirierii. Termenul limită până la care trebuie înaintate documentele de către Consiliul Județean este 21 iulie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Vezi cuantumul taxelor, pentru anul 2018, datorate bugetului judeţean!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
667

Taxele locale datorate de persoanele fizice şi persoanele juridice bugetului judeţului, pentru anul 2018, vor fi aprobate de consilierii judeţeni în şedinţa ordinară de săptămâna v...

Peste 200 de copii născuţi prematur, în 2017, la Maternitatea Botoşani. “Au fost şi copii sub 1.000 de grame”

Vineri, 17 Noiembrie 2017
1613

Numărul copiilor care se nasc prematur, la Botoşani, se păstrează constant de la un an la altul. Potrivit medicului Carmen Zaboloteanu, şeful Secţiei Neonatologie de la Secţia de Obstetrică ş...

Învingătorii născuţi la Maternitatea Botoşani, sărbătoriţi de cadrele medicale – FOTO

Vineri, 17 Noiembrie 2017
6821

Bucuria şi seninătatea de pe chipurile micuţilor nu trădează nicio clipă faptul că, atunci când au venit pe lume, unii au fost la un pas de moarte, doar mamele fiind cele care încă...