Transferul terenului pentru locuințele medicilor, întârziat de lipsa unui document!

Transferul terenului pentru locuințele medicilor, întârziat de lipsa unui document!

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de Consiliu Județean de vineri a fost și un proiect de hotărâre privind darea în folosință gratuită a unui teren aparținând domeniului public al județului Botoșani, către Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), în vederea construirii de locuințe pentru salariați din domeniul sanitar botoșănean.

În debutul ședinței, președintele Costică Macaleți a anunțat că retrage proiectul întrucât nu există toate documentele necesare în vederea realizării acestui transfer. 

"Propun eliminarea de pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre deoarece nu am reușit să obținem până la ora ședinței numărul cadastral al terenului înscris în cartea funciară, sperăm să rezolvăm până la data limită de depunere a dcumentației", a precizat președintele Consiliului Județean.

Terenul pe care urmează a fi ridicate locuințele pentru medici, în suprafață de 2.802 metri pătrați, se află pe strada Ștefan cel Mare, în curtea Secției de Contagioase.

În total, ANL ar urma să construiască 40 de locuințe, jumătate dintre acestea urmând a fi ridicate într-o primă etapă. La ora actuală sunt depuse peste 20 de cereri din partea unor medici care solicită punerea la dispoziție a unei locuințe de serviciu.

ANL a înștiințat Consiliului Județean, în luna iunie, că obiectivul de investiții este inclus în anul 2017 în lista de finanțare aferentă proiectului de construcții locuințe pentru tineri și specialiști din domeniul sănătății, destinate închirierii. Termenul limită până la care trebuie înaintate documentele de către Consiliul Județean este 21 iulie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primăria Botoșani a publicat proiectul de buget. Câți bani alocă pentru dezvoltare și ce investiții vor fi făcute!

astăzi, 14:38
386

Potrivit documentului, veniturile totale propuse de municipalitate pentru anul în curs sunt de 143,2 milioane de lei. La capitolul venituri din impozite și taxe locale, inclusiv taxe speciale, ...

Șefii Consiliului Județean caută bani pentru reabilitarea Muzeului Județean

astăzi, 13:22
118

Un alt obiectiv pentru care Consiliul Județean speră să obțină bani de la Compania Națională de Investiții (CNI) este Muzeul Județean. Demersurile făcute până acum pentru ob...

Demersuri la CNI pentru construcţia unui nou Ambulatoriu de specialitate la Spitalul Mavromati

astăzi, 13:09
378

În cursul zilei de miercuri, managerul Spitalului Mavromati, Corneliu Mihai, alături de directorul Direcţiei Investiţii, din Consiliul Judeţean, şi de deputatul Tamara Ciofu, au avut o întâlni...