Tramvaiele din municipiul Botoșani vor fi recondiționate. "Facem tramvaie noi pe scheletul celor vechi"

Tramvaiele din municipiul Botoșani vor fi recondiționate. "Facem tramvaie noi pe scheletul celor vechi"

Proiectul de reabilitare a transportului public cu tramvaie în muncipiul Botoșani este una dintre cele mai mari investiții pe care și-au propus-o șefii administrației publice locale, pentru care speră să obțină o finanțare europeană.

Una dintre principalele probleme care trebuie rezolvată este calea de rulare a tramvaiului, care se află într-o avansată stare de degradare.

Cât privește mijloacele de transport, primarul Cătălin Flutur susține că una dintre cele mai bune variante ar fi recondiționarea actualelor tramvaie, care ar presupune și costuri mai mici. 

"Cred că vom opta pentru partea de recondiționare a tramvaielor, adică să facem tramvaie noi pe scheletul celor vechi, pentru că prețul ar fi undeva la 600.000 de euro de tramvai, și nu 2 milioane de euro cât ar costa un tramvai nou. Cred că aceasta va fi opțiunea noastră. La aceeași variantă a apelat și municipiul Timișoara și Bucureștiul. Poate nu ne vor mai trebui bani în plus. Vor fi recondiționate în totalitate", a precizat primarul Cătălin Flutur.

 

 

Spune-ne opinia ta