Tradițiile românilor: Cu colindul la boierii cei mari Foto&Video

Tradițiile românilor: Cu colindul la boierii cei mari Foto&Video

Nu e ușor să fii mai mare al județului în aceste zile, când sute și sute de copii vor să vină cu colindatul, uratul și sorcovitul pentru a transmite bucuria Nașterii ce va să vină și a finalului de an vechi.

Trebuie să dedici ore în șir în care să asculți programele pregătite de mici și mari, să le răsplătești Vestea cea Bună cu colaci și mere și să le urezi ca, la rând ul lor, să se bucure de Sărbători și de Noul An. Dar când grupurile de colindători vin de la licee sau colegii de renume și s-au pregătit cu programe alese, costume tradiționale  și toată tehnica necesară, e o plăcere să-i primești. A fost și cazul Colegiului Național ”A.T.Laurian” și al Liceului de Artă ”Ș. Luchian”, care au fost joi dimineață în colindat la mai marii județului.

Primarul Cătălin Flutur, absolvent de Laurian, s-a bucurat mult de vizitatori, urmărind întreg programul, alături de angajații celei mai importante instituții din municipiul Botoșani.

”Eu, care am făcut Laurianul, în urmă cu patruzeci și ceva de ani, vă spun că pe vremea aia nu aveam voie să facem ce faceți voi. Dar ne-am câștigat libertatea să putem duce și tradițiile populare mai departe. Vă felicit pentru premiul de la Slobozia! E minunat ce faceți, la un liceu teoretic. Vă urez din tot sufletul Sărbători cu liniște!”, le-a adresat primarul Cătălin Flutur, după ce a dansat o horă cu laurienii. 

În Palatul Administrativ doar artiștii de la Liceul de Artă au reușit să ajungă la mai - marii județului, laurienii nemaigăsindu-i ”acasă” nici pe ”președinții” de la Consiliul Județean și nici pe ”prefecți”. Funcționarii publici, însă, din Palat au primit colindătorii și au fost încântați de programul tinerilor promotori ai tradițiilor de iarnă. 


 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Poli Iași 2-1! Marius Croitoru, locul 3, în primul sezon de antrenorat! VIDEO

Luni, 24 Februarie 2020
754

Derby-ul Moldovei s-a jucat luni, de la ora 20:00. Aproximativ 1500 de suporteri au asistat la un derby cu o miză minimă.FC Botoșani a avut lovitura de deschidere. Tot FC Botoșani a avut și p...

Tânăr „drogat” cules de pe stradă. Polițiști au chemat ambulanța

Luni, 24 Februarie 2020
619

Polițiștii locali din cadrul serviciului ordine publică au desfășurat activități pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță pe raza municipiului Botoșani.Astfel, vineri, &icir...

Tânăr din județ, amendat pentru o țigară fumată în parc

Luni, 24 Februarie 2020
751

Patrula Poliției locale care acționa în zona parcului Mihai Eminescu, din municipiul Botoșani, a intervenit vineri, în jurul orei 15.50, în parcul de  joacă pentru copii din...