Toate primariile trebuie sa aiba pagini de internet pana la 31 decembrie 2010

Toate primariile trebuie sa aiba pagini de internet pana la 31 decembrie 2010
În spiritul transparentei si al unei eficiente transmiteri a informatiilor publice de la emitenti la beneficiari, Institutia Prefectului Botosani a transmis primariilor din judet obligativitatea ca, până la 31 decembrie 2010, sa activeze o pagină de web.

Începând cu anul 2011, fiecare administraţie publică locală trebuie să posteze pe site-ul propriu documentele privind bugetul propriu, dar şi orice decizie luată la nivelul Consiliului Local.

Initiativa reprezentantului Guvernului in teritoriu continua, in fapt, o idee nascuta in anul 2010 la Botosani, cand a fost lansat portalul www.Comune.Botosani.Ro , idee la care deja au aplicat mai multi reprezentanti ai unitatilor administrativ-teritoriale din judet.

"Intrucat la nivelul judetului Botosani doar aproximativ 25% dintre primariile de comune au pagini web mai mult sau mai putin functionale, la inceputul acestui an am luat initiativa dezvoltarii unui portal care are ca tinta principala promovarea spatiului rural botosanean si a elementelor specifice, prin care fiecare comunitate locala se poate exprima, informa si dezvolta  - www.Comune.Botosani.Ro", declara Daniel Bucatariu, manager al proiectului.

Astfel, fiecare primarie poate beneficia de pagini web, gazduire site si acces la e-mail sub forma  primariacomunei@botosani.ro, mentenanta tehnica si actualizare cu continut al site-ului web. Din pagina principala a portalului vor putea fi accesate paginile de prezentare ale comunelor, dar acestea se vor regasi si la adrese web de forma www.primariacomunei.botosani.ro.

Se ofera conditii financiare ce permit plata esalonata a paginilor de internet, pe masura dezvoltarii lor, pana la termenul limita de 31 decembrie 2010, cand acestea trebuie sa fie operationale, a mai precizat Daniel Bucatariu.

In cadrul site-urilor, primariile pot publica hotarari ale consiliilor locale, anunturi publice, bugetele proprii, dar si informatii referitoare la proiectele in derulare, obiective turistice sau monografii locale. Toate acestea vor putea fi gestionate chiar de catre personalul primariilor, deoarece s-a creat posibilitatea administrarii continutului chiar de catre personalul primariei, dupa o minima instruire.

www.Comune.Botosani.Ro  destinat mediului administratiei publice locale, a fost lansat in mai 2010 de catre WEB EMOTION – companie specializata in web design si promovare online 

Pentru realizarea de site-uri puteti contacta:
Daniel Bucatariu
Manager de proiect
0747.112082
daniel.bucatariu@webemotion.ro    

Descarca AICI:

Oferta web design pagini ale comunelor din judetul Botosani
Model pagina web comuna  _1
Model pagina web comuna_2

 

Material publicitar.


 

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se caută director în administrația publică botoșăneană: Salariul trece de 11.200 lei! VEZI oferta locurilor de muncă

astăzi, 10:38
85

451 de locuri de muncă vacante în județul Botoșani, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani făcând publice ofertele angajatorilor.Primăria Botoșani ...

O nouă avertizare de la meteorologi: Vreme foarte rece, lapoviță și ninsoare în toată țara!

astăzi, 10:14
125

Meteorologii au emis, luni dimineata, o noua informare de precipitatii, mai ales sub forma de lapovita si ninsoare, polei si vreme deosebit de rece in toata tara. Informarea meteo este valabila pana m...

Șeful DRDP Iași: Asigurăm botoșănenii că vom depune toate eforturile inclusiv pentru modernizarea DN 29D Botoșani – Ștefănești!

astăzi, 09:59
76

Secția Drumuri Naționale Botoșani, din subordinea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, are în administrare o rețea de drumuri cu o lungime de 398,345 kilometri. ...