Tigani suparati pe stat!

Tigani suparati pe stat!
Nu mai suporta mirosurile si namolurile! Romii care traiesc in apropierea statiei de epurare din Dorohoi au ajuns la capatul rabdarii, solicitand ca primarul sa faca urgent o statie noua. Cei peste 350 de locatari mai au, insa, de asteptat. O noua statie de epurare necesita circa 10 milioane de euro, de care administratia locala nu dispune, dar si cativa ani de lucrari.

Cartierul de locuinte sociale Drochia, Dorohoi, in care au fost mutati romaii in urma cu peste trei ani, este amplasat gard in gard cu Statia de Epurare care, din cauza ca este foarte uzata, nu mai face fata cerintelor. In aceasta situatie sunt 352 de locatari a caror nemultumire creste pe zi ce trece.

„Cum bate un pic vantul, mi se umple casa de miros de rahat, ma scuzati ca va spun. Tot ne-am plans la Primarie, dar nu ne ia nimeni in seama. Am auzit ca vor sa faca o statie noua, dar cine stie cit mai avem de asteptat?”, se plange Florica Cobzaru, una dintre locatare.

Autoritatile au in vedere sa construiasca o statie de epurare a apelor uzate, insa deocamdata pare o utopie fiindca, nu sunt bani.

„Am inteles de la primarul Dorin Alexandrescu ca vor sa faca o statie noua. Se lucreaza la ideea asta. Statia actuala este de prin anii 70 si nu mai face fata. A fost proiectata pentru un debit de 238 l/s, iar acum nu mai merge decat la 70 l/s. Sunt uzate tevile, nu se gasesc piese de schimb, fiindca nu se mai fabrica”, a declarat directorul de exploatare de la SC Apa Grup Botosani, inginerul Maricel Georgescu.

Din cauza ca statia este uzata, apa trece, dar ramane namolul care fermenteaza. In cel mai fericit caz, daca autoritatile dorohoiene ar avea fonduri, o noua statie de epurare ar presupune un efort financiar de circa 10 milioane euro, lucrarile de executie durand 2-3 ani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
55

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
39

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
42

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...