Termopane, termopane!

Termopane, termopane!
In rolul principal, Robert Bordas, nimeni altul decat fiul Mariei Bordas, protagonista in scandalul Salteaua.

Fiul directorului economic de la Consiliul Judetean este acuzat ca ar fi incasat peste 100 000 de lei de la primaria din Vaculesti pentru termopanarea unei scoli, fara insa a presta si serviciile in cauza.

Contractul ar fi fost incheiat intre firma Delta Gas Instal SRL, al carui administrator este Robert Bordas, si fostul primar al comunei, Corneliu Tuduruta.

Totul a iesit la iveala dupa un control al Curtii de Conturi la primaria din Vaculesti. Contractul pentru termopanarea scolii din Vaculesti ar fi fost incheiat in anul 2007, banii fiind deja livrati in contul societatii care ar fi trebuit sa execute lucrarile.

Iulian Vlas, primar Vaculesti: In 2007, fostul primar a contractat o lucrare pentru schimbarea stolariei la Scoala Vaculesti, corpul B, o lucrare in valoare de 1 miliard, un miliard si 100 de milioane, care nu a mai fost efectuata. Banii au fost virati in contul societatii, dar ei nu au mai venit. Nu au mai venit sa faca lucrarea.

Corneliu Tuduruta, fost primar al comunei Vaculesti: Noi in anul 200 7 am primit o suma de bani pentru utilitati, scolile din comuna. Sigur ca s-a dat prin SEAP, s-au respectat toate procedurile de licitatie si constructorul care a castigat licitatia la corpul B nu a terminat in totalitate lucrarea.

In schimb, nu s-a facut nici receptia. Constructorii au recunoscut, s-a lasat un proces verbal, ca intr-un termen de 15 zile sigur vor executa lucrarea. Doar ca data limita pana la care trebuiau sa se finalizeze lucrarile a cam trecut de mult.

In plus, procesul verbal este semnat doar de Robert Bordas, semnatura actualului primar, Iulian Vlas, lipsind.

Actualul primar are de gand sa recupereze banii comunitatii cu orice pret.

Familia Bordas a mai fost implicata acum trei luni intr-un scandal in urma caruia directorul directiei economice al Consiliului Judetean s-a ales cu un dosar penal.

Maria Bordas ar fi intervenit pe langa directorul Sanatoriului Guranda pentru a imprumuta 30 de saltele de pat care au fost folosite la firma fiului acesteia si nu le-a mai inapoiat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Luni, 18 iunie: Se încălzește ușor, dar nu scăpăm de furtuni!

Duminică, 17 Iunie 2018
316

Luni vremea va fi calda in toata tara, dar in general instabila in regiunile intracarpatice, unde pe spatii relativ extinse vor cadea averse de ploaie insotite de descarcari electrice. Mai ales la mun...

Profesia de moasa ar putea fi recunoscuta prin lege

Duminică, 17 Iunie 2018
226

Mai multi parlamentari social-democrati si independenti au depus la Senat o initiativa legislativa care prevede infiintarea Colegiului National al Moaselor din Romania (CNMR) si recunoastea prin lege ...

Atât de aproape de rădăcinile lui Eminescu… Dumnezeu să binecuvânteze Vorona - FOTO

Duminică, 17 Iunie 2018
447

Vineri, 15 iunie, s-au implinit 129 de ani de când marele nostru Eminescu a intrat… în nemurire. Comuna Vorona, locul copilăriei mamei poetului, Raluca Iurașcu, nu putea lipsi din...