Termopane, termopane!

Termopane, termopane!
In rolul principal, Robert Bordas, nimeni altul decat fiul Mariei Bordas, protagonista in scandalul Salteaua.

Fiul directorului economic de la Consiliul Judetean este acuzat ca ar fi incasat peste 100 000 de lei de la primaria din Vaculesti pentru termopanarea unei scoli, fara insa a presta si serviciile in cauza.

Contractul ar fi fost incheiat intre firma Delta Gas Instal SRL, al carui administrator este Robert Bordas, si fostul primar al comunei, Corneliu Tuduruta.

Totul a iesit la iveala dupa un control al Curtii de Conturi la primaria din Vaculesti. Contractul pentru termopanarea scolii din Vaculesti ar fi fost incheiat in anul 2007, banii fiind deja livrati in contul societatii care ar fi trebuit sa execute lucrarile.

Iulian Vlas, primar Vaculesti: In 2007, fostul primar a contractat o lucrare pentru schimbarea stolariei la Scoala Vaculesti, corpul B, o lucrare in valoare de 1 miliard, un miliard si 100 de milioane, care nu a mai fost efectuata. Banii au fost virati in contul societatii, dar ei nu au mai venit. Nu au mai venit sa faca lucrarea.

Corneliu Tuduruta, fost primar al comunei Vaculesti: Noi in anul 200 7 am primit o suma de bani pentru utilitati, scolile din comuna. Sigur ca s-a dat prin SEAP, s-au respectat toate procedurile de licitatie si constructorul care a castigat licitatia la corpul B nu a terminat in totalitate lucrarea.

In schimb, nu s-a facut nici receptia. Constructorii au recunoscut, s-a lasat un proces verbal, ca intr-un termen de 15 zile sigur vor executa lucrarea. Doar ca data limita pana la care trebuiau sa se finalizeze lucrarile a cam trecut de mult.

In plus, procesul verbal este semnat doar de Robert Bordas, semnatura actualului primar, Iulian Vlas, lipsind.

Actualul primar are de gand sa recupereze banii comunitatii cu orice pret.

Familia Bordas a mai fost implicata acum trei luni intr-un scandal in urma caruia directorul directiei economice al Consiliului Judetean s-a ales cu un dosar penal.

Maria Bordas ar fi intervenit pe langa directorul Sanatoriului Guranda pentru a imprumuta 30 de saltele de pat care au fost folosite la firma fiului acesteia si nu le-a mai inapoiat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Modernizarea drumului Botoşani-Târgu Frumos, o certitudine! S-au prins banii în bugetul de stat pentru realizarea investiţiei! DOCUMENT

Joi, 14 Decembrie 2017
1427

Potrivit Hotărârii aprobată de Guvern, finanţarea reabilitării şi modernizării acestui drum naţional se realizează din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat, prin buge...

O botoşăneancă, prietenă din studenţie cu tânăra ucisă la metrou. "Un suflet cald, o domniţă fină"

Joi, 14 Decembrie 2017
3329

Interpreta de muzică populară Georgiana Spînu a fost colegă de facultate și prietenă cu Alina Ciucu, tânăra care a sfârșit tragic la metrou.Alina Ciucu era o tânăr...

Numărul de posturi din penitenciare va fi majorat!

Joi, 14 Decembrie 2017
852

Posturile pentru sistemul penitenciar se suplimentează cu 1000 de locuri, de la 15.041 la 16.041, potrivit unei hotărâri de Guvern aprobată în ședința de astăzi.Nevoia de suplime...