Taximetristii botosaneni vor avea cazier la Primarie!

Taximetristii botosaneni vor avea cazier la Primarie!
Taximetristi luati la bani marunti! Municipalitatea botosaneana a inceput, in aceste zile, un amplu control in randul taximetristilor, dupa ce mai multe reclamatii au ajuns pe masa edililor, prin care se semnala ca unii taximetristi nu respecta locurile de parcare din statii si ca ocupa trotuarele in mod abuziv.

Viceprimarul municipiului Botosani, Florin Ghiorghita, da drept exemple negative, in acest sens, statiile de la Piata Mare, Teatrul Mihai Eminescu, Bucovina.

Sunt mai multe zone in care taximetristii trebuie sa stationeze atatia cati sunt prevazuti pe numarul de pe tablita. Daca nu gasesc loc ar trebui sa se duca in alta parte, nu sa stea cate o suta intr-o statie de taxi si sa blocheze toata circulatia. Pot sa mai renunte dintre ei, chiar ar fi foarte bine. Au fost schimbari de masini, proprietari, societati, fara sa se mai treaca pe la Primarie, si vrem sa ii identificam pe cei care circula in ilegalitate, a atentionat Florin Ghiorghita.

Incepand cu acest an, legea a impus sa se faca un cazier al soferilor pentru fiecare societate. Patronul este obligat ca, atunci cand angajeaza un sofer, sa se prezinte la Primarie sa ceara cazierul respectivului. In cazier sunt trecute toate sanctiunile si amenzile, motivele din care a plecat de la o societate la alta.

Patronul este obligat ca la plecarea angajatului sa spuna motivul in cazier pentru care l-a dat afara: ori pentru ca a furat, a plecat in strainatate, ori cine stie ce altceva a mai facut. Astfel incat, in momentul in care vrea sa il angajeze altcineva, Primaria sa poata sa il informeze. Noi suntem obligati sa il informam. Un sofer care a avut permisul suspendat pentru alcool nu va mai avea dreptul sa lucreze niciodata ca taximetrist. Pana la urma, taximetria trebuie sa asigure un transport si un serviciu civilizat pentru oamenii din Botosani, a mai adaugat viceprimarul Ghiorghita.

Sanctiunile la care se expun cei certati cu legea sunt suspendarea autorizatiei de la 1-3 luni sau anularea acesteia, in functie de gravitatea faptei. La ora actuala, in municipiul Botosani activeaza 440 taximetristi.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au început înscrierile pentru admiterea în școlile care pregătesc polițiștii din penitenciare! (foto)

astăzi, 10:17

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunță că au început înscrierile pentru admiterea în unitățile de învățământ care pregătesc personalul din sis...

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
74

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
104

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...