Tariful la apă ar putea fi majorat, din nou, anul acesta!

Tariful la apă ar putea fi majorat, din nou, anul acesta!

Tariful pentru serviciile de apă și canalizare din județul Botoșani ar putea crește și în cursul acestui an, această majorare fiind și o condiționalitate din contractul prin care s-a obținut finanțare pentru realizarea proiectului pe POS Mediu privind extinderea sistemului de alimentare cu apă.

Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Botoșani, Liviu Toma, o majorare ar putea fi aplicată în vară, dacă va fi inflație, dar și în septembrie, când ar urma să se aplice indexarea impusă prin proiect.

"Ajustarea prețurilor și tarifelor se va face cu două condiții: o dată cu revizuirea strategiei tarifare cum ne obligă legislația, undeva în jur de luna septembrie, un maxim 5% poate fi prevăzut, sau în cazul în care se va înregistra o inflație dar nu mai devreme de luna iunie sau iulie. După cum se previzionează se pare că va fi o inflație undeva între 1,4 și 1,9% ceea ce poate duce la o ajustare cuprinsă între 1 și maxim 2% a tarifului cu indicele de consum ce va fi transmis la acel moment de către Institutul Național de Statistică", a declarat Liviu Toma. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Peste 5 milioane de lei primite de judeţul Botoşani la rectificarea bugetară. Unde se duc banii!

Joi, 21 Septembrie 2017
699

În urma rectificării bugetare ce a fost operată la nivel central judeţului Botoşani i-a fost alocată suma de 5.181 milioane de lei, din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru ...

Şeful ISU Botoşani, către directorii de şcoli: "Nu este ISU împotriva eliberării autorizaţiei de securitate la incendiu, dar nu putem să..."

Joi, 21 Septembrie 2017
614

Col. Cristian Amarandei, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a precizat că din cele 508 unităţi de învăţământ de pe raza judeţului, în urma verific...

Ajutor cerut prefectului de sinistraţii de pe Primăverii. "Dacă se va stabili că neglijenţa e cauza exploziei, problema nu e bună"

Joi, 21 Septembrie 2017
729

Oamenii i-au cerut reprezentantului Guvernului în teritoriu să facă demersuri în vederea obţinerii unor fonduri de la nivel central cu care să fie achitate lucrările de consolidare ca...